pis67 Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1901 Opublikowano 7 Lutego 2014 ale nie wiem czy bede miala kiedy odwage je zrobic, ta ciagla kontrola temperatury mnie zniecheca Największym moim błędem z wytwarzaniem parówek było to, że zacząłem je robić latem i poi drugie, że za bardzo się przejmowałem tymi temperaturami. zrób napoczątek kilo, nic nie ryzykujesz. A niżej foty kiełbasy drobiowej. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1902 Opublikowano 7 Lutego 2014 Miro, nie ma za co przepraszać. Nigdy nie miałam okazji mrozic parówek to nie wiem też. jak wyglada zamrożona parówka Chyba lepiej parówki sparzyć i zamrozić, Mogą się pewnie rozwarstwić bez sparzenia, podejść wodą, albo zrobić się gumiaste. Później lepiej sobie tylko rozmrozic i zagrzać, no ja tak sobie myslę. Nie jestem do końca pewna, czy będzie co mrozić. Wszyscy już zacieraja ręce....... na te parówki oczywiście. Pozdrawiam serdeczniePis. kiełbaska :clap: Piękny widok i wyrób.Ech, chyba znowu jestem głodna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1903 Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) Dziś mleko przywiozłem, problem był dojechać, śniegu, że hej. 5 litrów mleka zaszczepiłem zsiadłym mlekiem i odrobiną kefiru żywego i teraz stoi, temperatura badana przed chwilą 26 stopni. Z pozostałych 15 litrów zrobiłem trochę sera oscypko-podobnego Ricotta też już się chłodzi na podwórku, ładnie się ścięła. Przy okazji piwko orkiszowe, które robiłem w kwietniu lub maju 2013 skosztowałem Gąskę zamarynowałem przy okazji -3,76kg No i mały krążek serka do dojrzewania w prasie siedzi. Fota przewrócona, ale nie mogę jej postawić do pionu. Edytowane 9 Lutego 2014 przez EAnna Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1904 Opublikowano 9 Lutego 2014 Wiadomo wszem i wobec że Polak potrafi, brawo . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1905 Opublikowano 9 Lutego 2014 Jeśli chodzi o nacisk prasy nadziewarki, sama korba ustawiona w poziomie daje nacisk sporo ponad 5kg, pół kilogramowy odważnik był na początek, potem poszedł 2kg i powstał taki serek, który już pływa w solance. Gęś była gotowa po dwóch godzinach, piekłem w rękawie w 150 stopniach, a czytałem na forum, że 3,5 do 5-ciu godzin trzeba piec, i do obiadku się trochę przesuszyła. To i parę fotek ricotty - jeszcze ocieka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1906 Opublikowano 9 Lutego 2014 Folii nie nakuwałes? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1907 Opublikowano 10 Lutego 2014 Folii nie nakuwałes? Ja nie nakuwam , lepiej jak jest nie nakuwana. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-332793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1908 Opublikowano 15 Lutego 2014 Wczoraj wieczorkiem zrobiłem krakowskiej... Nie wiem kurcze zrobić parzone czy pieczone? Zadyma rozpoczęta.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-333672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1909 Opublikowano 15 Lutego 2014 Nie wiem kurcze zrobić parzone czy pieczone? Co byś nie zrobił to i tak śliniawa okrutna Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-333680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1910 Opublikowano 15 Lutego 2014 fifty/fifty ? Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-333681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1911 Opublikowano 15 Lutego 2014 Przekonaliście mnie, będą parzone. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-333722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1912 Opublikowano 15 Lutego 2014 To i parę fotek z finału. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-333840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1913 Opublikowano 15 Lutego 2014 Heh...kiedy ja zrobie taką Krakowską................ Boczusiom też nic nie brakuje Fajne wyroby, smacznego życzę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-333845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1914 Opublikowano 15 Lutego 2014 gdybyś nie wyrabiał z destrukcją owych dzieł - służę pomocą Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-333847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1915 Opublikowano 15 Lutego 2014 Gdybym to ja mogła wreszcie mieć takie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-333853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1916 Opublikowano 16 Lutego 2014 Wczoraj wieczorkiem zrobiłem krakowskiej... P1250196.JPG Nie wiem kurcze zrobić parzone czy pieczone? Zadyma rozpoczęta.... P1250198.JPGMnie DZIADEK objechał za osłonki do parówek i to tylko część, ciekawe co tu powiedziałby? Wg jakiej to receptury? Wygląda na Szczepana. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-334032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1917 Opublikowano 16 Lutego 2014 Mnie DZIADEK objechał za osłonki do parówek i to tylko część Masz chody u Dziadka. ciekawe co tu powiedziałby? Wg jakiej to receptury? Wygląda na Szczepana. Ja nie robię z receptur, tylko z tego co mam pod ręką, trzymam się ogólnie przyjętych zasad i coś tam wyjdzie, prawie nie korzystam z receptur zamieszczonych na forum, przy każdym wyrobie ważne jest co z mięska mam do dyspozycji, potem decyzja i wyrób, osłonki i przyprawy typowe dla danego wyrobu. Co innego z piwkiem, tu nie ma mistyfikacji i tak koźlak zapakowany, warka 35, tu receptura to świętość. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-334047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1918 Opublikowano 16 Lutego 2014 koźlak zapakowany, warka 35 Ech... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-334049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1919 Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Masz chody u Dziadka. Nie sądzę. Chyba, że masz na myśli to, że tylko za osłonki. A piwko, cóż...jestem pod wrażeniem! Edytowane 16 Lutego 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-334050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1920 Opublikowano 17 Lutego 2014 tu receptura to świętość Browar to nie apteka Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-334060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1921 Opublikowano 17 Lutego 2014 A ile cm ma ta słoninka na ogonówce? Powiesiłem parę rzeczy na sznurku, jutro do komina. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-334339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1922 Opublikowano 17 Lutego 2014 Słoninka ma ze 3 cm. Jejku, kiedy to wszystko zjesz? Uciekam już, bo znów głodna jestem. Miłego zadymiania Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-334354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1923 Opublikowano 18 Lutego 2014 Słoninka ma ze 3 cm No trochę więcej. A niżej migawka z komina. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-334523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1924 Opublikowano 18 Lutego 2014 I powoli finał, nie będzie nic parzone. A jeszcze fota ilości zużytego paliwa, rozpaliłem odrobiną olchy, a tym kawałkiem wędzę od 11-tej. Temperatura w wędzarni oscyluje w granicach 40-45. Ciekawe jakie drewno dziś aromatyzuje wyroby? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-334573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1925 Opublikowano 18 Lutego 2014 Mam rozumieć,że na tym kawałku wędziłeś 5 godzin ?,jeśli tak to gratuluję.Jeszcze nie mam na tyle wprawy i podczas 5-ci godzinnego wędzenia zużywam 6 takich kawałków. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/77/#findComment-334635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.