Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Wstaw sobie to w podpisie zamiast tej choinki i nie musisz odpowiadać   http://iqkartka.pl/kartka/14983.html   Pioruś jeszcze raz przepraszam że nie w temacie

 

:laugh:  :D  :laugh:  

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392363
Udostępnij na innych stronach

 

Wstaw sobie to w podpisie zamiast tej choinki i nie musisz odpowiadać http://iqkartka.pl/kartka/14983.html Pioruś jeszcze raz przepraszam że nie w temacie

:D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392364
Udostępnij na innych stronach

 

 

Napisz coś więcej na temat tej karkówki.

 

Nie pamiętam wiele, ale mam zapisane, bo wszystko notuję, kiedy  zrobię porządek w papierach? Zrobiona normalnie - peklosól+przyprawy na trzy dni, potem siatka jak pończocha i wisiała w piwnicy pewnie z 3 tygodnie, potem zapakowana próżniowo i tak sobie leżała i czekała. Ilość soli(25g) muszę nieco zwiększyć. I cukru zero....  :cool:    

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392377
Udostępnij na innych stronach

Dziś zapakowałem wędzone dzikie żeberka próżniowo, każda porcja w  woreczek z innej bajki, dla sprawdzenia. wędziłęm też-  fotka wyrobów przed zatopieniem, reszta jeszcze w wędzarni. Dwie szyneczki z soboty wędzone lekko ciepłym dymem. No i karkówka ze śliwką, dawno nie robiłem- i jest lekko krwista. :cool:

Jutro dalej .....

 

post-41160-0-76977100-1419287539_thumb.jpg

post-41160-0-10999700-1419287560_thumb.jpg

post-41160-0-98759100-1419287575_thumb.jpg

post-41160-0-96401400-1419287588_thumb.jpg

post-41160-0-66331200-1419287608_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392598
Udostępnij na innych stronach

 

 

karkówka ze śliwką

A to jest ciekawe, raczej napewno zrobię, ale dopiero po świętach, lubię połączenie owoca z mięskiem, no i pisu zapodaj przyprawy użyte :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392630
Udostępnij na innych stronach

Pięknie;)ale karkówka ze śliwką pysznie wygląda;)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392651
Udostępnij na innych stronach

no i pisu zapodaj przyprawy użyte

 

 

Zapodam, ale spis w lochu...  został. :cool:

 

A tu parę fotek z dziś. Materiał na wędzonki nocą wisiał na świeżym powietrzu, parę rzeczy, żebra z dzika i noga, dwa makowce w polewie lukrowej, są jeszcze cztery w innych itp.Druga fota -szynki i polędwice zimnowędzone z noclegiem w wędzarni.  :cool:

post-41160-0-64294900-1419372562_thumb.jpg

post-41160-0-67568600-1419372577_thumb.jpg

post-41160-0-51177600-1419372597_thumb.jpg

post-41160-0-58481000-1419372618_thumb.jpg

post-41160-0-96568700-1419372654_thumb.jpg

post-41160-0-75186700-1419372674_thumb.jpg

post-41160-0-15459500-1419372698_thumb.jpg

post-41160-0-06899500-1419372714_thumb.jpg

post-41160-0-52956700-1419372734_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-392792
Udostępnij na innych stronach

Oczy patrzą i połykają smak i kolor tych wędzonek ,jednak ta szraość tych z lewe,j  dla mnie pomniejsza smakowitość.

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393176
Udostępnij na innych stronach

jednak ta szraość tych z lewe,j dla mnie pomniejsza smakowitość.

 

Dziadku - to karkówka ze śliwką pieczona w piekarniku na samej soli - to i szara jest. :cool:

 

 

 

ciekawi ta szynka? w środku mocno czerwona. :) dalej ta otoczka jaśniejsza.

 

Taki kawał na zimno wędzony.  :cool:

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393180
Udostępnij na innych stronach

Pisu ja wiem co to jest. Moja żona  zawsze robi swój ulubiony produkt polędwicę na soli . Po gościnie dziwi się że biesiadnicy zjedli wszystkie kolorowe wędliny a jej szary tak zdrowy schab został -dla dziadka . który zje go podany na kanapkach przez babcię - tylko że z zamkniętymi oczami , by nie wkurzać babci .

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393184
Udostępnij na innych stronach

Hmmm cos w tym jest ostatnimi czasy piekę w niskiej temperaturze różne mięsa są robione na soli i peklosoli jak myślicie które znikają pierwsze ? ; )

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393185
Udostępnij na innych stronach

Ojjjj takiej butelczyny nie widziałem;)a co to takiego dobrego??
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393813
Udostępnij na innych stronach

a co to takiego dobrego??

 

To likier czekoladowy, butelczyny nie widziałeś, bo wyrób z grudnia... i na naszym rynku niedostępny...    :cool:  Na razie dostałem dwie -... :cool:

A te flaszki zapewne widziałeś, muszę mieć nr 7 ....  :cool:

 

http://www.complex.com/pop-culture/2012/11/most-expensive-vodkas/

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393818
Udostępnij na innych stronach

Pisu prosza cię nie zapodawaj takich linków bom mało co zawału nie dostoł am szpik jeszcze wielki;)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393822
Udostępnij na innych stronach

PISu , opakowania szklane przysposobić chcesz , czy zawartość onych - bo jakoś nie ogarniam :cool:

 

10 ogólnie dostępna jest za 150pln bez tej klatki na szczygły - a tu z ową 815 papierów - kogoś coś boli... :cry:

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393839
Udostępnij na innych stronach

No ładne to szkło, ale do zawartości to ja bym się nie pchał, moja cukrówka dwa razy filtrowana też potrafi sponiewierać :hmm:

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-393873
Udostępnij na innych stronach

Dziś postanowiłem zrobić karkówkę suszoną na przyszłe święta BN. 

Karkówkę z wtorkowego uboju wagi 1,7 kg po nadaniu odpowiedniego kształtu natarłem peklosolą w ilości 27g na kg mięsa, a następnie mieszanką sporządzoną z:

-pieprz 9g

-rozmaryn 6g 

-kolendra 5g

-pieprz ziołowy -13g

-goździk -1g

-cukier - 5g 

 

Dobór przypraw był zupełnie przypadkowy i niezaplanowany. Mięsko w przyprawach zawinąłem w folię spożywczą, potem krótki masaż i tak poleży kilka dni. c.d.n.  :cool:  

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394143
Udostępnij na innych stronach

Sezon rozpoczęty - noworoczna do piwka i żywiecka na początek sezonu  3 i 5 kg ...  jutro wędzenie  i boczusie dla towarzystwa ....  :cool:

post-41160-0-39472100-1420238891_thumb.jpg

post-41160-0-76937100-1420238906_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394312
Udostępnij na innych stronach

 

 

Rok czasu :facepalm: Jak to przetrzymasz żeby nie zjeść

 

Bazylku na zlocie W-M pokosztujemy dwuletniego piwka....  :cool:   W lochu poczeka...  . 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394315
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.