miro Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2451 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłodniałem przez te fotki. Daj gryza, choćby e-mailem...... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2452 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Masz boczku - już gotowy... upieczony .... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2453 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Gorący towar Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2454 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Piotrek .. jesteś cholera jak zwykle przewidywalny ze swoimi wyrobami na najwyższym poziomie ... nuda ... co nie oznacza, że mi język do d.. nie ucieka echhh Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2455 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Oj żebyś ty bliżej mieszkał, to dziś nie byłbyś trzeźwy ! Szacuneczek i dziękuję za boczek......pychota i niebo w gębie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2456 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Żywiecka gotowa - upieczona na miękko - zaraz koniec pracy i do domku, tam coś zrobię - polędwicę mam w soli i przyprawach - nadzieję morelą i upiekę.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2457 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Na początek fota polędwicy, która w naturalny sposób bez wspomagaczy w ciągu tygodnia zmieniła barwy zewnętrzne... Następnie żywiecka w przekroju i polędwica z morelą wczoraj upieczona... Półmisek z wędlinami na śniadanko... A niżej karkówka na dojrzewanie - w stanie peklowania, rozpakowana i w ubranku gotowa do wiszenia... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2458 Opublikowano 4 Stycznia 2015 I jak tu nie dostać ślinotoku?wyroby z najwyższej półki Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2459 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Na początek fota polędwicy, która w naturalny sposób bez wspomagaczy w ciągu tygodnia zmieniła barwy zewnętrzne... A pokaż nam no z tymi .. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2460 Opublikowano 4 Stycznia 2015 A pokaż nam no z tymi .. Z którymi? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2461 Opublikowano 5 Stycznia 2015 CześćPis67 uwędziłeś królika, a wcześniej peklowałeś czy w solance trzymałeś, jaki proces późniejszy, parzony czy podpiekany w wędzarni?, jakieś przyprawy?. Mam króle, nigdy nie wędziłem, stąd te pytania. PozdrawiamJarek Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2462 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Królik - solanka 10% - 16-24 godziny, opłukać, osuszyć, wędzić - 2-3godz-40-50stopni, na koniec podpiec w wędzarni - pół godziny. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2463 Opublikowano 5 Stycznia 2015 dzięki, będą 2 króliki upieczone Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-394874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2464 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Jak trzeba - to i wędlinki na śniadanko przygotowałem i ostatni kawałek łososia poszedł pod nóż. zaprawiłem też karkówkę dla dojrzewania.... i polędwicę... I szczelnie zapakowane poleżą w chłodzie ze trzy dni... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-395228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2465 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Wędlinki zacne;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-395238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2466 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Co to za folia w którą zapakowałeś wędlinki i po co jest ta taśma malarska ? Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-395312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2467 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Folia pewnie zwykła spożywcza a taśma aby soki z mięsa nie uciekały zawsze coś ucieknie bez taśmy;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-395335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2468 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Co to za folia w którą zapakowałeś wędlinki i po co jest ta taśma malarska ? Morfeusz odpowiedział. Strecz taki do produktów spożywczych, szczelnie nim owinięte mięsko, bo nie lubię wymiany gazowej, o której czytam często na forum, taśma - mam jej sporo i zaklejam- to mi się nie odwija i jeszcze metkownicą robię datę, by wiedzieć kiedy zamarynowałem. Tak się to robi z braku laku.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-395470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2469 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Miałem robić parówki - nie zdążyłem, ale zapakowałem polędwicę i karkówkę do siatki, powiszą sobie teraz. Rozpakowałem boczek faszerowany zapakowany w październiku, leżał w lodówce - żadnych objawów zmiian organoleptycznych. Mam też takie osłonki jak na ostatniej focie, jak je przygotować przed napełnieniem farszu parówkowego? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-396120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2470 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Nałożyć na lejek ,do nich przystosowany i nadziewać. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-396121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2471 Opublikowano 10 Stycznia 2015 O ile się nie mylę to zakładasz na lejek i ogień. Broń Boże moczyć. Pewnie ktoś bardziej to dopowie. Dziadek mnie uprzedził, ale dobrze mówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-396124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2472 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Rozpakowałem boczek faszerowany zapakowany w październiku, leżał w lodówce - żadnych objawów zmiian organoleptycznych Nie przesadzajcie z tymi terminami przechowywania . Bo każdy produkt produkowany przez różnych producentów może być inny . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-396127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #2473 Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Nie przesadzajcie z tymi terminami przechowywania . Bo każdy produkt produkowany przez różnych producentów może być inny . Dziadku - każdy produkt jest inny, każdy robi w innych warunkach lokalowych i sanitarnych, każdy ma inne mięso. Mam jeszce parę gadżetów zapakowanych, jeszcze nic mi nie padło co zapakowałem próżniowo - szczęście to czy przypadek, a może? Dzięki Panowie za instrukcje osłonkowe. Edytowane 10 Stycznia 2015 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-396130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2474 Opublikowano 10 Stycznia 2015 "przez różnych producentów", ale w tym wypadku to chyba my jesteśmy sobie producentami, więc My wiemy kiedy zostało wyprodukowane, jak, jak było przechowywane i czy to się nada, a po analizie organoleptycznej jeśli stwierdzimy że nie, możemy wyciapać.Mamy jako Bractwo, wielką przewagę nad produktami ze sklepu, bo tam to nie wiemy kiedy było wyprodukowane, z jakiego mięsa (jest co prawda data zdatne do spożycia), ale po tym terminie to ryzyko. W przypadku swoich ryzyko mniejsze, na pewno bym tego nikomu nie podarował(sprzedał), ale sam jeśli jest dobre to czemu nie, chętnie zjem Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-396171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2475 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Rozpakowałem boczek faszerowany zapakowany w październiku, leżał w lodówce ...Już drugi raz na przykładzie Piotrkowych wyrobów nie pamiętam (a może pamiętam ) kto i kiedy gardłował, że nie da rady przechować własnych wyrobów zapakowanych vacuum dłużej niż dwa miesiące ... i osądzał mnie od czci i wiary deklarując "... bo tak", więc jak jesteś kolego bystry to wiedz, że da się. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/99/#findComment-396173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.