electra Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Bardzo ladnie wyglada i napewno tak tez smakuje ,pewnie nie bedzie to ostatni jaki upiekles Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-464504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Szynka myszka, nadziana czosnkiem, posypana solą, pieprzem świeżo kręconym, majerankiem. Wczoraj ją przyprawiłem, zapakowałem próżniowo, dziś rano po PKP wyjąłem z lodówki, leżała przed pieczeniem 6 godz. w kuchni, tak wyszło.Pieczenie w rękawie, piekarnik 200st.C przez 30 min., 180st.C przez 45 min.Upieczona zapakowana próżniowo. Jutro biorę do Wrocka na Sobotę do bieżącego spożycia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-492669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Wojtek apetyczna. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-492706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 12 Maja 2016 No i El Grześ mnie skusił. Jedna golonka tylna z/k i pół tylnej b/k.Sól, pieprz świeżo kręcony, majeranek, odrobina piep. ziołowego, połówki ząbków czosnku, dwa listki bobkowe, kilka ziarenek jałowca.Mięsko w lodówce, a w Sobotę do rękawa i do piekarnika. Będą 4 porcyjki na dwie osoby :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 12 Maja 2016 Będą 4 porcyjki na dwie osoby Taaa jak jedna nie przyjdzie i obiadek będzie połowę krócej trwał Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 12 Maja 2016 Mięsko w lodówce, a w Sobotę do rękawa i do piekarnika. Będą 4 porcyjki na dwie osoby Jestem ciekaw efektu.Moim zdaniem golonkę przed pieczeniem dobrze jest obgotować bo pieczenie surowej może trwać długo i nie koniecznie będzie miękka a przy tak długim pieczeniu może być wiórowata.Ja robię inaczej.Pekluję, przez 2 dni w solance 8 % z nastrzykiem i później wrzucam do szybkowaru, dodaję przyprawy,(ziele i listek) i gotuję aż będzie miękka.Wyciągam na brytfannę i wrzucam do piekarnika, włączam opiekacz i opiekam, aż skórka będzie chrupiąca.Powodzenia Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 12 Maja 2016 Jestem ciekaw efektu Też jestem ciekaw Podpatrzyłem w temacie EL Gregora, Zobaczymy co wyjdzie, jak nie przypasi zrobię tak jak Ty Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Zobaczymy co wyjdzie, jak nie przypasi zrobię tak jak Ty Dodam jeszcze , że jak mam przeciętą golonkę w poprzek to nie robię nastrzyku.Wolę taką w dwóch plastrach bo się wtedy lepiej podpieka. Można też użyć golonek przednich i nie ma potrzeby ich przecinania. Edytowane 12 Maja 2016 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 12 Maja 2016 No i El Grześ mnie skusił. Jedna golonka tylna z/k i pół tylnej b/k.Sól, pieprz świeżo kręcony, majeranek, odrobina piep. ziołowego, połówki ząbków czosnku, dwa listki bobkowe, kilka ziarenek jałowca.Mięsko w lodówce, a w Sobotę do rękawa i do piekarnika. Będą 4 porcyjki na dwie osoby :Dwitam.widze ze nie ma kosci bez kosci to mi nie smakuje :)tez najpierw gotuje a potem do piekarnika.narobiliscie panowie smaku.po niedzieli ide polowac na wieksze dwie sztuki do masarza Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 13 Maja 2016 Wojtek w czasie pieczenia polecam polewac wisnowka smak i kolor wtedy porywajacy. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 13 Maja 2016 widze ze nie ma kosci Dobrze się przypatrz bo ja widzę, poza tym poczytaj dokładnie co napisałem Wojtek w czasie pieczenia polecam polewac wisnowka smak i kolor wtedy porywajacy. Karolu, polewania nie będzie, golonka będzie pieczona w rękawie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 13 Maja 2016 Nie wiem jak Wy ale w golonce nie jem kości Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 13 Maja 2016 Oj tam oj tam nikt nie je ale taką kosteczkę bardzo miło się ogryza :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 13 Maja 2016 OKI OKI to może by tak zacząć ogryzać cała szynkę z kością wiecej ogryzania i wiecej kości Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 13 Maja 2016 nie widzę nic złego w ogryzaniu kości, kość w golonce jest ważnym elementem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 13 Maja 2016 Tsosna tez je ogryzam Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 13 Maja 2016 może by tak zacząć ogryzać cała szynkę z kością Nie widza problemu :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 14 Maja 2016 bo pieczenie surowej może trwać długo 200st.C 1 godz. i 180st.C 1.5 godz. czyli niedługo jak na tylną golonkę. Pieczona w rękawie. nie koniecznie będzie miękka Jest bardzo miękka i się rozpływa. a przy tak długim pieczeniu może być wiórowata Nie jest wiórowata.Ja robię inaczej.Pekluję, przez 2 dni w solance 8 % z nastrzykiem i później wrzucam do szybkowaru, dodaję przyprawy,(ziele i listek) i gotuję aż będzie miękka.Wyciągam na brytfannę i wrzucam do piekarnika, włączam opiekacz i opiekam, aż skórka będzie chrupiąca.Powodzenia Warte wypróbowania następną razą Skórka w kilku miejscach dość mocno przypieczona była i twardawa, ale chwilę ją "pociumkałem" coby smaczki wszystkie wyciumkać Zrobiłem na wzór golonki EL Grzesia, swoje przyprawy, oliwa, szklana wody, dodałem też czosnek i cebulę, jak to zwylkle do pieczenia mięs daję Po obiadku konieczność u mnie wychylenia czerwonego wytrawnego, dla trawienia lepszego Z tego co na talerzu to tylko 3/4 dałem rade zjeść... ale się porobiło :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 14 Maja 2016 200st.C 1 godz. i 180st.C 1.5 godz. czyli niedługo jak na tylną golonkę. Pieczona w rękawie. Moim sposobem 55 min - 1 h w szybkowarze i opiekanie z 45-1 h czyli czasowo porównywalnie. Warte wypróbowania następną razą To ja spróbuję na Twój sposób tylko ją sobie lekko zapekluję. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 14 Maja 2016 To ja spróbuję na Twój sposób tylko ją sobie lekko zapekluję. Śmiało Ja Twoją chyba dopiero po Chłapowie machnę A może wpierwej kaczkę "Twoją" zrobię, dawno już nie piekłem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 14 Maja 2016 A może wpierwej kaczkę "Twoją" zrobię, dawno już nie piekłem Kaczusia mniam, mniam. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-496419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 21 Maja 2016 Kiełbasa pieprzno/czosnkowa w jelicie prostym i jelicie 28/30mm Trochę chuda, ALE jadalna Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-497466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 21 Maja 2016 Trochę chuda, ALE jadalna Muszę ocenić czy jadalna Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-497471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 21 Maja 2016 Muszę ocenić czy jadalna Przywiozę to posmakujesz Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-497472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 21 Maja 2016 Muszę ocenić czy jadalnaPrzywiozę to posmakujesz witam.przepis mozna dostac Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3988-wyroby-mi%C4%99sne-z-piekarnika/page/11/#findComment-497484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.