Andyandy Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Maxell, Święta racja, a kto nie wierzy to niech zważy mięso, zmieli zważy, zrobi wyroby zważy, uwędzi zważy i wtedy się przekona ile ma strat, ile soli przypadnie do wagi gotowych wyrobów. A może świnkom jeszcze za życia kroplówki podają do oporu??? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-108712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolunia Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 A może świnkom jeszcze za życia kroplówki podają do oporu???Tu trochę mnie rozbawiłeś, już wyobrażam sobie siebie biegającego za wieprzkiem z flaszeczką np glukozy na końcu wlewnika. A tak na poważnie, u brojlerów stosuje się środki chemiczne zatrzymujące płyny w organiżmie w ostatniej fazie tuczu. pozdrowionka ( a wieprzki już zamówione i sam je wykarmię ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-108757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 kolunia, Można różne świństwa podać od narkotyków po środki nawadniające. Obecnie prawie wszystkie duże masarnie i hurtownie stosują 2% dodatek - nastrzyk fosforanów ( na ubytki ) A co to za różnica, za życia jedna igłą, czy potem kilkanaście igieł - liczy się efekt końcowy 100% normy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-108762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gluszec Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 W kilku wątkach już pisałem i POWTÓRZĘ nie będę kupował mięsa w AUCHANIE gdyż po wędzeniu "odparowało" ok.40% szynki ( ale mięso było tanie i w promocji :grin: - jedna nauczka mi wystarczy). Obecnie kupowałem mięso prosto z ubojni np. łopatka b/k 7zł/1kg i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-108776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 gluszec przy takiej cenie nie trzeba promocji z Tesco i innych hipermarketów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-108779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zarobić jak najwięcej to domena handlowców . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Obecnie kupowałem mięso prosto z ubojni np. łopatka b/k 7zł/1kg i jestem zadowolony. Tak tylko nie każdy ubojnię ma w pobliżu. :sad: Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 No i kupiłem wczoraj karczek, brzuszek, schabik i szyneczkę, poleżało toto sobie przez nockę w lodówce i wyciek był wielkości....... łyżeczki od herbaty czyli minimalny :lol: Dzisiaj pekluję a wędzę w przyszły piątek. Cdn... Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Bzyk Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Obecnie kupowałem mięso prosto z ubojni np. łopatka b/k 7zł/1kg i jestem zadowolony. co to za łopatka za taka cene?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 wyciek był wielkości....... łyżeczki od herbaty czyli minimalnyTo o niczym nie świadczy. Albo przeciwnie - właśnie świadczy Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Bzyk Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 wyciek był wielkości....... łyżeczki od herbaty czyli minimalnyTo o niczym nie świadczy. Albo przeciwnie - właśnie świadczy może świadczy o tym ze był zastrzyk z substancja wiążąca wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan_kacz Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Wiele jest postów mówiących o pompowaniu wody do mięsa surowego, ok. jest to jak najbardziej możliwe u prawie każdego producenta i u niewielu sprzedawców. Podczas zakupów proponuję spojrzeć na opakowania mięsa zapakowanego próżniowo, popularnie- vacum, w których widać dość duże wycieki osocza. O czym to świadczy? Pewnie zaraz usłyszę o nadmiarze wpompowanej wody, która wyciekła lub też o zbyt słabej chemii, którą wprowadzono do mięsa. Uwierzcie, co prawda może niezbyt często, ale co najmniej kilka razy w roku, wybrane produkty poddawane są niezależnej ocenie i badaniom wykonywanym na zlecenie Państwa Polskiego (IH, SANEPID, PISiPAR) jeszcze nigdy podczas mojej pracy handlowca nie zdarzyło się by zakwestionowano mięso. Cytuj Jeszcze nigdy nie było tak źle by nie mogło być jeszcze gorzej... ;-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 System handlowy w Tesco odbiega od systemów innych sieci handlowych. Dotyczy to certyfikatów ISO i samych wyrobów. Nawet jeżeli inna firma wynajmuje metry do handlu musi przestrzegać norm obowiązujących pod szyldem TESCO. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gluszec Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Obecnie kupowałem mięso prosto z ubojni np. łopatka b/k 7zł/1kg i jestem zadowolony. co to za łopatka za taka cene?? Najnormalniejsza łopatka wieprzowa bez kości i bez pośredników :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Bzyk Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Podczas zakupów proponuję spojrzeć na opakowania mięsa zapakowanego próżniowo, popularnie- vacum, w których widać dość duże wycieki osocza. O czym to świadczy?/quote] Zdziwi Cie to..: możne to być stare mięso skropione krwią i zapakowane prózniowo??(bylem świadkiem jak tak robili w zakładzie mięsnym w Niemczech) Uwierzcie, co prawda może niezbyt często, ale co najmniej kilka razy w roku, wybrane produkty poddawane są niezależnej ocenie i badaniom wykonywanym na zlecenie Państwa Polskiego (IH, SANEPID, PISiPAR) jeszcze nigdy podczas mojej pracy handlowca nie zdarzyło się by zakwestionowano mięso. Mam pytanie, a mianowicie czy producent sam dostarczał produkt czy to organ badajacy wybierał ze sklepu? Sam pracujac w jednym zakładzie produkującym żywność ,,pobierałem próbki produktów spożywczych do badania" Na ogól to były robione specjalne partie lub dam tu przykład przy badaniu wody z wodociągu- woda mineralna ze sklepu. Jednym słowem Polak potrafi... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 sawca napisał/a: wyciek był wielkości....... łyżeczki od herbaty czyli minimalny To o niczym nie świadczy. Albo przeciwnie - właśnie świadczy Wiedziałem że ktoś tak tak napisze :grin: , a ja jestem dobrej myśli bo mięsko ładnie wygląda i pachnie. Cdn... Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Bzyk Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Obecnie kupowałem mięso prosto z ubojni np. łopatka b/k 7zł/1kg i jestem zadowolony. co to za łopatka za taka cene?? Najnormalniejsza łopatka wieprzowa bez kości i bez pośredników :grin: To masz dobre źródełko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Wiele jest postów mówiących o pompowaniu wody do mięsa surowego, ok. jest to jak najbardziej możliwe u prawie każdego producenta i u niewielu sprzedawców. Podczas zakupów proponuję spojrzeć na opakowania mięsa zapakowanego próżniowo, popularnie- vacum, w których widać dość duże wycieki osocza. O czym to świadczy? Pewnie zaraz usłyszę o nadmiarze wpompowanej wody, która wyciekła lub też o zbyt słabej chemii, którą wprowadzono do mięsa. Uwierzcie, co prawda może niezbyt często, ale co najmniej kilka razy w roku, wybrane produkty poddawane są niezależnej ocenie i badaniom wykonywanym na zlecenie Państwa Polskiego (IH, SANEPID, PISiPAR) jeszcze nigdy podczas mojej pracy handlowca nie zdarzyło się by zakwestionowano mięso. Bogdan masz rację, mięso nie zostanie zakwestionowane, ponieważ środki stosowane do jego "pompowania" są dopuszczone dla mięsa. Przyrost wagi to ok 20% czyli jest o co walczyć. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 miro, Jak ja zaaplikuje wodę z dodatkiem chmielu to mnie kwestionują każdą ilość. A co na sucho mam jeździć, a wieprzek może! i żadna komisja i kontrola nie rusza!!! :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan_kacz Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Malinowy Bzyk, Twoje doświadczenia są faktycznie ciekawe. Próby pobierane są z hali sprzedaży podczas niezapowiedzianych wizyt służb kontrolnych. Bywa, że produkt jest zakwestionowany - wtedy cała partia ulega wycofaniu ze sprzedaży w sieci. Z tą wodą to ciekawy patent.... takie działanie to jak dla mnie strzelanie gola do własnej bramki. Cytuj Jeszcze nigdy nie było tak źle by nie mogło być jeszcze gorzej... ;-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Bzyk Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Bogdan_kacz te ,,niezapowiedziane wizyty" w większości są zapowiedziane, no ale to inna bajka i zalezy od wpływów. Rożne rzeczy trzeba było robić żeby wyniki wychodziły ok. np tez w przypadku pobierania wymazów czystościowych myło się,dezynfekowało i pobierało 10 prób z jednego miejsca a na papierku pisało sie różne,Tak co nie które zakłady kombinują. A uwierzysz jak Ci powiem ze w zakładzie mięsnym w Niemczech mięso które spadało na posadzkę podczas trybowane gdzie w większości było zdeptane było zbierane przebierane i dopuszczane do sprzedaży(przeważnie export do Rosji lub MC Donalds)??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Odnosząc się do dyskusji w sprawie mięsa, można rzec, że wszystko zależy od rzetelności sprzedającego. Wszędzie są ludzie i ludziska. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan_kacz Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Bagno, Masz całkowitą rację, wszystko zależy od ludzi. Pamiętam moje początki pracy w zawodzie. Trybowałem schab, obok mnie stał zajmując się klasyfikacją ŚP. Pan Wiśniewski. Znalazł maleńki kawałeczek kości (odprysk z kloca). Usłyszałem: synku, zwracaj uwagę na takie maleńkie szczegóły, zanim zostawisz takie coś w mięsie pomyśl, co mogłoby się stać gdyby jakieś małe dziecko jadło kiełbasę zrobioną właśnie z tych kawałków mięsa.... te słowa będą mi tkwić w pamięci do końca życia. Ten przykład można odnieść do wszystkiego. Człowiek brzmi dumnie, lecz czy zawsze? Cytuj Jeszcze nigdy nie było tak źle by nie mogło być jeszcze gorzej... ;-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 http://download.tesco.pl/promocje/gazetki/8-mieso/pliki/HM-gazetka/22.04-6.06.2010/gazetka-22.04-6.06.2010.pdf Chyba czytali naszą dyskusję i już odzew Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan_kacz Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 grzes855, Czytali,czytali :grin:, by móc przeprowadzić taką akcję należy ją poprzedzić baaardzo dłuuugimi przygotowaniami więc to tylko fajny zbieg okoliczności. Cytuj Jeszcze nigdy nie było tak źle by nie mogło być jeszcze gorzej... ;-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4021-mi%C4%99so-z-tesco/page/3/#findComment-109780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.