Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne wyroby jak zawsze Radku. Przypomniałeś mi o cukireczkach. Oj dawno nie robiłam..

Pozdrawiam

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635069
Udostępnij na innych stronach

Efffa, Halinko dziękuję :D :D .

 

Serdecznie pozdrawiam ;)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635193
Udostępnij na innych stronach

Radku, a te zawijańce to jak i z czego robisz?

Wyglądają bardzo zacnie, a o cukiereczkach nie wspomnę. :thumbsup:

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635195
Udostępnij na innych stronach

 

 

Radku, a te zawijańce to jak i z czego robisz? Wyglądają bardzo zacnie, a o cukiereczkach nie wspomnę. :thumbsup: Pozdrowienia

 

To są rolki ze słoniny :) . Dokładny przepis w poście 1188. Tam jest m.in. o soleniu słoniny ( bo zdania na forum są podzielone ) i do tego przepisu spokojnie możesz ją tak zasolić.  Drugie wędzenie opcjonalnie. Czasem wędzę drugi raz, a czasem nie  ;)

 

Pozdrowionka ;).

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635249
Udostępnij na innych stronach

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635252
Udostępnij na innych stronach

 

 

Łatwiej będzie znaleźć   -  https://wedlinydomow...ek-robi/page-60
 

Dzięki Radku,

pytałem o słoninkę, bo wyglądała na przerastana mięskiem ta ostatnia i wyglądała jak by był tłusty boczek rolowany.

Jeszcze raz dzięki i napewno będzie wykonana.

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635270
Udostępnij na innych stronach

 

 

pytałem o słoninkę, bo wyglądała na przerastana mięskiem

 

Dobre oko :thumbsup:. Rzeczywiście trafił się leciutki przerost, a ja po przekrojeniu trafiłem akurat na niego  ;) .

 

Pozdrowionka.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635319
Udostępnij na innych stronach

 

 

po przekrojeniu trafiłem akurat na niego

 Zmyliło mnie to właśnie... :D   

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635335
Udostępnij na innych stronach

Poszedłem za ciosem ;). Za tydzień dzieci przyjeżdżają, a też bardzo lubią Cukiereczki :D

 

post-42246-0-61639700-1563613760_thumb.jpg

post-42246-0-97044900-1563613772_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635390
Udostępnij na innych stronach

 

 

też bardzo lubią Cukiereczki
 

Tylko pozazdrościć Radku  :thumbsup:

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635404
Udostępnij na innych stronach

Karol, Andrzejku, witt :D, dziękuję  ;)

 

No i uwędzone :). Dobrze by było, żeby do poniedziałku powisiały... Ja pilnuję :D .

Widoczek sprzed chwili. 26*C i burzowo.  

 

 

post-42246-0-87206600-1563628036_thumb.jpg

post-42246-0-72735800-1563628050_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635407
Udostępnij na innych stronach

Woytas, Maciek - dzięki :D;) .

 

A co będziemy do jutra czekać... Już można :D:tongue:

 

post-42246-0-09521500-1563719359_thumb.jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635525
Udostępnij na innych stronach

A co będziemy do jutra czekać... Już można :D:tongue:.

 

 Radku masz rację :)   co zjadłem to moje :D:)  

Edytowane przez andrzej k

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635531
Udostępnij na innych stronach

Witam

Na widok tych zdjęć postanowiłem ponowić próbę zrobienia kabanosków

A niechęć była bo kiedyś napełnianie do jelit baranich doprowadziło mnie do furii...

i zrezygnowałem.
 

Moje pytanie, czy te cukiereczki napełnia się ściśle do jelit ? 

 

Mój profil: https://www.facebook.com/kuklafoto/
Oprócz zdrowych szyneczek zajmuję się kosiarkami:
Robotek Sprzęt Ogrodniczy Leśny i Elektronarzędzia : https://www.facebook.com/robotek2

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635644
Udostępnij na innych stronach

Radku masz rację :) co zjadłem to moje :D:)

 

 

Pewnie :D :D. 

 

 

 

Moje pytanie, czy te cukiereczki napełnia się ściśle do jelit ?

 

 

Napełniam luźno. Dobrze to widać na fotce parę postów wstecz. Jelito z farszem, musi dać się wygiąć w każdą stronę. Oczywiście jelita muszą być dobrej jakości.

Powodzenia. To naprawdę nietrudne.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635713
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze jedna wskazówka. Bardzo ułatwia zadanie, jeśli farsz będzie miał temp. pokojową. Ja wyjmuję z lodówki parę godzin przed napełnianiem.

Spoko. Dasz sobie radę :thumbsup:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635715
Udostępnij na innych stronach

Bardzo dziękuję za informację. 

Być może wtedy miałem do kitu te jelita baranie

albo !?  je źle przygotowałem, a tak samo jak na kiełbase

moczenie ok 3 godziny w wodzie.

 

Ale spróbuje ponownie zobaczymy.

Mój profil: https://www.facebook.com/kuklafoto/
Oprócz zdrowych szyneczek zajmuję się kosiarkami:
Robotek Sprzęt Ogrodniczy Leśny i Elektronarzędzia : https://www.facebook.com/robotek2

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635719
Udostępnij na innych stronach

Cukiereczki piękne  - nic tylko chrupać  :D ale czy  przepis nie uległ modyfikacji od momentu kiedy podałeś go na forum ??

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635776
Udostępnij na innych stronach

 

 

Cukiereczki piękne - nic tylko chrupać :D

 

Dziękuję :D;) 

 

 

 

ale czy przepis nie uległ modyfikacji od momentu kiedy podałeś go na forum ??

 

Generalnie przepis nie uległ zmianie https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page-87 . Ze składem mięsa można poeksperymentować. Ja trzymam się tego, że twardego tłuszczu ma być 30% w stosunku do mięsa klasy I, a klasa I z łopatki albo szynki. Peklowanie 24/48 h. Oczywiście czas wędzenia każdy musi sobie dobrać do swojej wędzarni. Teraz latem trwa to u mnie około 3,5 h, razem z podpiekaniem.

 

Smacznego :thumbsup:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635945
Udostępnij na innych stronach

Przepis jest dokładnie TUTAJ

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/85/#findComment-635946
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.