arkadiusz Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2551 Opublikowano 12 Września 2020 (edytowane) Widać rękę mistrza. Edytowane 12 Września 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-676848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2552 Opublikowano 12 Września 2020 Nawet wiem jak smakują.... miałem okazję spróbować...... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-676868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2553 Opublikowano 13 Września 2020 Piękne kabanosy Widać rękę mistrza Bardzo dziękuję !!! Pierwsze konserwy w puszkach. Nasz forumowy kolega Grzegorz „gazda” przystosował zamykarkę do naszych puszek. Zrobił to naprawdę bardzo porządnie i solidnie, nie mówiąc już o tym, że za bardzo umiarkowaną cenę . Dodatkowo obdarowany zostałem prawdziwkami w słoiku, sosem z papryki, Węgierskim octem, i jeszcze jednym słoiczkiem z tajemniczą (na razie) zawartością.Grzegorz, bardzo dziękuję i oczywiście będzie rewanż !Zbójaszku Kręci się . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-676948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2554 Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) Zbójaszku Kręci się .No qrcze się doczekałem, w końcu korbujesz :DPoczujesz różnice w smaku między konserwami w słoiku, a w puszce Edytowane 13 Września 2020 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-676952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2555 Opublikowano 13 Września 2020 No to "żelazny prowiant" na górskie wyprawy się robi gratulacje. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-676954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2556 Opublikowano 13 Września 2020 Niedlugo ja zaczynam przydodę z puszkami. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-676957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2557 Opublikowano 13 Września 2020 Radek, gratulacje kolejnego etapu rozwoju technologicznego Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-676988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2558 Opublikowano 13 Września 2020 Radku , teraz możesz nawet zapuszkować górskie powietrze. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-676990 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2559 Opublikowano 14 Września 2020 Nawet wiem jak smakują.... miałem okazję spróbować Ooo Andrzejku, przegapiłem wpis . Ciut były za świeże. Ale nabiorą szlachetności. Za parę tygodni pojemy No qrcze się doczekałem, w końcu korbujesz Poczujesz różnice w smaku między konserwami w słoiku, a w puszce Zbójaszku . Teraz to nic innego bym nie robił, tylko puszkował, puszkował... .Sam jestem ciekawy różnicy w smaku i dlatego jako pierwszą w puszcze zrobiłem karkówkę, bo ostatnio właśnie karkówkę zrobiłem w słoikach. Będzie porównanie. No to "żelazny prowiant" na górskie wyprawy się robi gratulacje. Dziękuję . Na wycieczki, grzyby, ryby, będzie jak znalazł Niedlugo ja zaczynam przydodę z puszkami. Wiem, wiem Karolku . Radek, gratulacje kolejnego etapu rozwoju technologicznego Dzięki Mirku !!! Ja to po prostu bardzo lubię Radku , teraz możesz nawet zapuszkować górskie powietrze. Małgoś tak, ale najpierw golonki, bo już się odmrażają Wszystkich serdecznie pozdrawiam !!! Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-677089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2560 Opublikowano 14 Września 2020 Poczujesz różnice w smaku między konserwami w słoiku, a w puszce Na pewno.Niektórym puszkowane jadą blachą. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-677104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2561 Opublikowano 14 Września 2020 Niektórym puszkowane jadą blachą Teraz puszki zabezpieczają dobrymi jakimiś powłokami, że wsio jest w porządku A jak ktoś chce na siłę poczuć smak blachy to i tak poczuje Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-677107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2562 Opublikowano 14 Września 2020 Niektórym puszkowane jadą blachą. A jak ktoś chce na siłę poczuć smak blachy to i tak poczuje Uwielbiam zapach blachy o poranku... :laugh: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-677126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2563 Opublikowano 14 Września 2020 Uwielbiam zapach blachy o poranku. :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-677145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2564 Opublikowano 14 Września 2020 Witam,widzę że nie mogłeś się doczekać na swoje konserwy,z racji tego że były próby zamknięcia puszek, kilka zostało u mnie na warsztacieto jest Twoja własność, jak znajda się chętni na górskie powietrzeto mógłbyś to sprzedać za niewielką odpłatnością bez chęci zyskupozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-677148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2565 Opublikowano 15 Września 2020 Na pewno.Niektórym puszkowane jadą blachą. Arkadiusz ale to tylko w Bułgarii w Bukowinie będą ok. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-677170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 21 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2566 Opublikowano 21 Września 2020 jak znajda się chętni na górskie powietrze to mógłbyś to sprzedać za niewielką odpłatnością bez chęci zysku No mógłbym . Przypomina mi się dowcip o słoniu w puszce. Koleś kupił, otwiera a tam pusto. Leci z pretensją do sprzedawcy, a ten ze stoickim spokojem - widocznie trafił pan na otwór... w Bukowinie będą ok. :thumbsup: I są . Pierwsze puszki. Degustatorzy od razu zapytali, czy to te same konserwy co w słoikach. Baardzo smakowało i nam też. Zresztą co mieli mówić. Trochę byli pod ścianą, bo część puszek pojedzie z nimi Ja z apetytem wciągnę i słoik i puszkę. Ale obiektywnie mówiąc jest ten smaczek, którego w słoiku prawdopodobnie się nie podrobi i nie jest to blacha W tym tygodniu znowu trochę pokręcę korbą . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-677983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2567 Opublikowano 22 Września 2020 Puszkuję dalej. Będzie mielonka podobna do Tyrolskiej, ale nią nie jest . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-678152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2568 Opublikowano 22 Września 2020 Puszkuję dalej :laugh: odpoczywasz cuś czy cały czas puszkujesz Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-678156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2569 Opublikowano 23 Września 2020 odpoczywasz cuś czy cały czas puszkujesz :laugh: Zbójaszku Ja puszkuję wszystko, co mi w ręce wpadnie :laugh: . W kolejce czeka boczek i łopatka. Potem pasowałoby zacząć od początku, bo mnie dzieci wymłóciły z towaru . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-678235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 27 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2570 Opublikowano 27 Września 2020 W końcu mam słoninę o konkretnej grubości Dzisiaj zasoliłem i zapominam o niej na dłuższy czas. Powinienem jeszcze kilka dni poczekać z degustacją mielonki, ale ciekawość wzięła górę Od razu poczułem się jak „parę lat” temu pod namiotem Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-678615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2571 Opublikowano 1 Października 2020 Rolady Lazdijajskie, albo bardziej swojsko – Golonki Faszerowane. Wczoraj zrobione Czasochłonne, ale warte poświęconego czasu.Rarytas . Już można jeść . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-679076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #2572 Opublikowano 1 Października 2020 Radku , uśliniłem się jak moje psy na widok kości . Mogę prosić o przepis , lub "sznurek" do przepisu na golonkę. Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-679086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2573 Opublikowano 1 Października 2020 Radku , uśliniłem się jak moje psy na widok kości . Mogę prosić o przepis , lub "sznurek" do przepisu na golonkę. Proszę bardzo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4230-rolada-lazdijajska/To jest oryginalny przepis, a ja go sobie przez lata zmodyfikowałem. I tak : 1. Rozdrobnienie na szarpaku lub na sitku 18 mm (te na mojej fotce były rozdrabniane na fi 18 mm)2. Peklosól i sól bez zmian3. Z przypraw tylko kminek tłuczony w moździerzu - 4g / kg4. Wędzona pięć godzin w temp. około 55*C5. Parzona sześć godzin w temp około 82*C U mnie prasowana w prasce do sera, którą wkładam na noc do lodówki, ale można sobie poradzić bez praski.Warto zrobić Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-679119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #2574 Opublikowano 1 Października 2020 Dziękuję bardzo za przepis i cenne rady . Ja ją w drewniane deseczki i zaciągnę trytytkami Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-679131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 2 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #2575 Opublikowano 2 Października 2020 Dziękuję bardzo za przepis i cenne rady . Ja ją w drewniane deseczki i zaciągnę trytytkami Też będzie dobrze Dzisiaj w wędzarni boczek. Większość będzie parzona, ale kilka podpiekę Maliny drugi wysyp, a w górach śnieg Ostatnio nie było widoczku, ale dzisiaj jest Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/103/#findComment-679294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.