Radek. Opublikowano 3 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3451 Opublikowano 3 Października 2024 2 godziny temu, szrekPL napisał(a): Bardzo ładne... Dzięki Po robocie. Sparzone już na kijach w spiżarni. Podpiekane odpoczywają do wieczora w wędzarni. Jutro będzie można jeść Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-958519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 3 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3452 Opublikowano 3 Października 2024 5 minut temu, Radek. napisał(a): odpoczywają do wieczora w wędzarni. To pod jakim adresem stoi ta wędzarnia? 😉😁 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-958522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 4 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3453 Opublikowano 4 Października 2024 11 godzin temu, MariuszB napisał(a): To pod jakim adresem stoi ta wędzarnia? To ja też chętna na ten adres 😜😚 Wyroby piękne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-958591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3454 Opublikowano 4 Października 2024 19 godzin temu, MariuszB napisał(a): To pod jakim adresem stoi ta wędzarnia? 😉😁 7 godzin temu, mamuśka napisał(a): To ja też chętna na ten adres 😜😚 Trzeba kierować się ku Tatrom. Potem po zapachu z wędzarni. To tu, gdzie jest święty spokój 7 godzin temu, mamuśka napisał(a): Wyroby piękne Dzięki Piec chlebowy też piękny Już można jeść 1 3 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-958659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3455 Opublikowano 4 Października 2024 Toś Panie tak wytłumaczył że tylko wilki znajdą to miejsce 😉 🙂 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-958662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3456 Opublikowano 6 Października 2024 Radek w którym poście znajdę zakończenie produkcji Fuetu? Przeszukałem wszystkie strony od początku produkcji i albo przeoczyłem albo nie publikowałeś. Interesuje mnie końcowy pomiar pH oraz chciałbym zerknąć na przekrój. Jeśli to możliwe to prośba o w/w dane. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3457 Opublikowano 7 Października 2024 W dniu 3.10.2024 o 17:55, Radek. napisał(a): Jutro będzie można jeść Dobra robota jak zawsze Radku. 😋 Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3458 Opublikowano 7 Października 2024 11 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Radek w którym poście znajdę zakończenie produkcji Fuetu? Przeszukałem wszystkie strony od początku produkcji i albo przeoczyłem albo nie publikowałeś. Interesuje mnie końcowy pomiar pH oraz chciałbym zerknąć na przekrój. Jeśli to możliwe to prośba o w/w dane. Poszukam, ale wiem że końcowego pomiaru pH nie będę miał, bo tego nie robiłem. Pehametr mam z sondą do fermentacji. Fotki z przekrojem Fuetu powinienem gdzieś znaleźć. 3 godziny temu, @halusia@ napisał(a): Dobra robota jak zawsze Radku. 😋 Dzięki Halinko Pozdrawiam Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3459 Opublikowano 7 Października 2024 O Fuecie jest kilka postów, zaczynając od nr 2736 z dn. 27.12.2020 r. Zapiski w zeszycie mam dosyć szczegółowe, więc jeśli czegoś tu nie ma, to pytaj. Tak się prezentował na talerzu, blisko cztery lata temu. Rodzina pamięta ten smak i proszą o powtórkę. Więc czemu nie... 2 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3460 Opublikowano 7 Października 2024 2 godziny temu, Radek. napisał(a): Zapiski w zeszycie mam dosyć szczegółowe, więc jeśli czegoś tu nie ma, to pytaj. Interesuje mnie połączenie wina z bakteriami, czyli końcowe pH. Według mojej wiedzy fuet powinien mieć duże przestrzenie powietrzne w strukturze a sama struktura powinna być mało zwarta, rozpadająca się. Chciałem się tylko upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 7 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3461 Opublikowano 7 Października 2024 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3462 Opublikowano 7 Października 2024 Dziękuję, wychodzi, że dawka wina 22ml/kg. Co było z bakteriami nie tak , że taka duża dawka? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3463 Opublikowano 8 Października 2024 Wystartowałem dzisiaj przed 4. W wędzarni Rolady Lazdijajskie, czyli golonki faszerowane. Wędzenie / parzenie, zajmie około 15 godzin. Potem na noc pod prasę i rano jemy Robota nieskomplikowana, ale czasochłonna. Wszystko co dobre, swego wymaga To będzie pracowity dzień, bo jeszcze jedziemy po kapustę do kiszenia. 2 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3464 Opublikowano 8 Października 2024 (edytowane) Czy duża, nie wiem. Przepis z książki Charcuteria Jeffreya Weissa, podaje 50 ml / kg. Edytowane 8 Października 2024 przez Radek. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3465 Opublikowano 8 Października 2024 10 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Dziękuję, wychodzi, że dawka wina 22ml/kg. Co było z bakteriami nie tak , że taka duża dawka? Czy duża, nie wiem. Przepis z książki Charcuteria Jeffreya Weissa, podaje 50 ml / kg. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3466 Opublikowano 8 Października 2024 (edytowane) 9 godzin temu, Radek. napisał(a): Czy duża, nie wiem. Klasyczna dawka bakterii to 0,2g jak są starsze to można x2. 9 godzin temu, Radek. napisał(a): Przepis z książki Charcuteria Jeffreya Weissa, podaje 50 ml / kg. Dzięki zapoznałem się z przepisem👍. Edytowane 8 Października 2024 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 8 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3467 Opublikowano 8 Października 2024 Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Dzięki zapoznałem się z przepisem👍. W tym roku skromne 2 woreczki, bo tyle nam wystarczy - z nawiązką Kapusta już zakiszona. Golonki będę parzył jeszcze około 3 godzin. Wyjdzie prawie 7 h. To będzie długi dzień... Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3468 Opublikowano 8 Października 2024 3 minuty temu, Radek. napisał(a): To będzie długi dzień... Ale nie stracony ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 8 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3469 Opublikowano 8 Października 2024 Radek wszystko rozumiem w Twoją kamionkę tylko jedna noga wchodzi do deptania 😉 z tąd ten długi dzień. Mój rolnik w tym roku nie sadził kapusty muszę na bazareku poszukać kamiennej głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 9 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3470 Opublikowano 9 Października 2024 Radku a gdzie żeś Ty taki ubijak wystrugał?🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3471 Opublikowano 9 Października 2024 17 godzin temu, szrekPL napisał(a): Ale nie stracony ... Nie stracony. Roboty ubywa 15 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Radek wszystko rozumiem w Twoją kamionkę tylko jedna noga wchodzi do deptania 😉 z tąd ten długi dzień. No co Ty. Nogami, to ja już chyba ze trzy lata nie depczę Teraz mamy PRZYRZĄD 15 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Mój rolnik w tym roku nie sadził kapusty muszę na bazareku poszukać kamiennej głowy. Kilkanaście lat kupujemy w tym samym miejscu. Zawsze bardzo dobra W tym roku 3 zł/kg. Godzinę temu, gruby7074 napisał(a): Radku a gdzie żeś Ty taki ubijak wystrugał?🙂 A wystrugałem go w swoim warsztaciku, z tego co akurat było pod ręką Już można jeść 3 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3472 Opublikowano 9 Października 2024 23 minuty temu, Radek. napisał(a): Już można jeść Piękne 😍 znajdę na to cudo przepis czy jeszcze nie wrzucony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3473 Opublikowano 9 Października 2024 11 minut temu, szrekPL napisał(a): Piękne 😍 znajdę na to cudo przepis czy jeszcze nie wrzucony Dzięki Przepis zawdzięczamy Beiotowi, który podał go na forum Ja przepis trochę zmodyfikowałem, więc moja to bardziej "Golonka faszerowana", niż Rolada Lazdijajska. 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3474 Opublikowano 9 Października 2024 Na następnym wolnym chyba będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Października 2024 Zgłoś Udostępnij #3475 Opublikowano 9 Października 2024 2 godziny temu, szrekPL napisał(a): Na następnym wolnym chyba będzie się działo Przeanalizuje dokładnie przepis bo wymaga modyfikacji. Podpowiadając zerknij na rolady, które robili inni i poszukaj w czym najczęściej występuje problem. Jak sam nie dojdziesz wtedy podpowiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/139/#findComment-959707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.