Jump to content

Radek robi.....


Radek.

Recommended Posts

21 godzin temu, MIRKON napisał(a):

Ładnie wyglądają 

 

21 godzin temu, @halusia@ napisał(a):

Pączusie pięknej urody 😋

A jakie były dobre 😋

 

21 godzin temu, @halusia@ napisał(a):

Oboje jesteście pracowici Radku. 

Halinko bardzo dziękujemy. Ty też się nie lenisz 😉

Serdecznie pozdrawiamy ☺️ 

 

Dzisiaj puszkowałem golonkę i karczek. Ostatnio zrobiłem sporo różnych puszek i chyba na razie będzie dość.

Przy okazji golonki, a właściwie skór z golonek – miseczka specjału 😋 

 

 

 

 

100_1181 (Copy).jpg

100_1190 (Copy).jpg

100_1200 (Copy).jpg

100_1207 (Copy).jpg

100_1209 (Copy).jpg

100_1217 (Copy).jpg

  • Upvote 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Czekam kiedy krówki wyjdą na zieloną trawę, żeby zacząć robić serki wędzone – takie jak w poście nr 2857. Teraz ze świeżego mleka sklepowego 3,2 %, zrobiłem kilka serków podpuszczkowych, z kminkiem, czarnuszką i zielonym pieprzem. Tak na próbę - pierwszy raz serki z mleka sklepowego.

Podobne do tych w poście nr 2863, ale nie wiem czy będę wędził i robiłem bez nacisku. Teraz na parę godzin do solanki. 

Jakimś cudem uchował się kawałek sera z 2021 r. Wygląda bardzo dobrze. Jak już tyle czasu leży, to niech jeszcze kilka tygodni poleży zanim go rozkroję :)

Prawdę mówiąc, przy 6 litrach roboty i zmywania tyle samo co przy 30 litrach, ale można się trochę pobawić i zawsze to jakaś alternatywa, na zimowe miesiące ;)

Właśnie otworzyłem, mój jedenasty sezon serowarski :) 

 

 

100_1287 (Copy).jpg

100_1298 (Copy).jpg

100_1307 (Copy).jpg

100_1327 (Copy).jpg

100_1335 (Copy).jpg

  • Like 1
  • Upvote 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

15 minut temu, Radek. napisał(a):

Jakimś cudem uchował się kawałek sera z 2021 r

 

Będzie pyszny😋

 

16 minut temu, Radek. napisał(a):

 

Właśnie otworzyłem, mój jedenasty sezon serowarski 

 

Pogratulować:clap:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Link to comment
Share on other sites

Godzinę temu, Radek. napisał(a):

Prawdę mówiąc, przy 6 litrach roboty i zmywania tyle samo co przy 30 litrach

:thumbsup:święta racja 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Link to comment
Share on other sites

W dniu 9.03.2024 o 18:08, BazylWidzew napisał(a):

Będzie pyszny😋

Taką mam nadzieję 😉

W dniu 9.03.2024 o 18:08, BazylWidzew napisał(a):

Pogratulować:clap:

Bardzo dziękuję 😉

 

W dniu 9.03.2024 o 18:49, Grzewlod napisał(a):

Pięknie 👏.  Z przypraw widzę, czarnuszkę, kminek, pieprz. Spróbuj z kozieradką dla mnie jest The Best.

Dziękuję ;) Kozieradka mówisz... Trzeba będzie spróbować 🙃

 

23 godziny temu, Muski napisał(a):

:thumbsup:święta racja 

Oj tak. A jest tego sporo... 

 

18 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Brawo, i już wiem kogo naśladować kogo nękać jak coś nie będę wiedział ☺️😁

Dzięki ;) Jeżeli tylko będę w stanie pomóc :thumbsup:

 

 

Serki już po solance. Do Świąt będą w lodówce, o ile wcześniej nie zostaną zjedzone 😋

Wyszedł nawet „naparstek” ricotty. Jutro będzie na śniadanie. Ze szczypiorkiem ;) 

 

100_1353 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.