Muski Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3326 Opublikowano 23 Grudnia 2023 8 minut temu, Radek. napisał(a): Talerzyk dojrzewających Radku - widać że pyszności Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-888746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3327 Opublikowano 23 Grudnia 2023 Piękne wyroby, też chce się nauczyć...😲 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-888747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 24 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3328 Opublikowano 24 Grudnia 2023 21 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Ładniusie wyroby, narobiłeś mi smaku jak Aga zwolni kuchnię to coś sobie pokroję. Mam to samo, oglądając Twoje wyroby 21 godzin temu, Muski napisał(a): Radku - widać że pyszności Bardzo dziękuję. Rzeczywiście warte zachodu 21 godzin temu, szrekPL napisał(a): Piękne wyroby, też chce się nauczyć...😲 Dziękuję. Warto, bo to niepowtarzalne smaki Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-888903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3329 Opublikowano 24 Grudnia 2023 2 godziny temu, Radek. napisał(a): W dniu 23.12.2023 o 11:45, szrekPL napisał(a): Piękne wyroby, też chce się nauczyć...😲 Dziękuję. Warto, bo to niepowtarzalne smaki Jest jeden problem, trzeba mieć dojrzewalnie. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-888927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3330 Opublikowano 24 Grudnia 2023 40 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Jest jeden problem, trzeba mieć dojrzewalnie. Tak, jestem tego świadom, czytam póki co i oglądam co wyczyniacie skupiając się na innych wyrobach (przepisach) których z tej strony zrobiłem już kilkanaście... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-888937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3331 Opublikowano 24 Grudnia 2023 (edytowane) 6 minut temu, szrekPL napisał(a): wyrobach (przepisach) których z tej strony zrobiłem już kilkanaście... Może już czas pochwalić się i zamieścić na stronie fotki🤔itd. Możesz założyć swój klub. Edytowane 24 Grudnia 2023 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-888938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #3332 Opublikowano 24 Grudnia 2023 W sumie racja, wstydu nie ma więc może rzeczywiście ogarnę jakieś foty i wrzucę 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-888940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3333 Opublikowano 11 Stycznia 2024 Zapuszkowałem mielonki. Jedna z aromatem Tyrolskiej, a druga autorska - Bukowiańska. Mielonki robię z tego, co akurat mam pod ręką. Tym razem była to łopatka i boczek. Mniej więcej 60/40. Rozdrobnione na maszynce 12, sitko 6 mm. Wyszło w sumie 24 puszki. Do Tyrolskiej dodałem na 1 kg : peklosól – 17g pieprz biały – 2,5g ziele ang. starte w moźdz. - 0,5g czosnek świeży przez praskę – 2g aromat Tyrolskiej – 3g skrobia – 3 % żelatyna – 5g gałka muszkat. - 1g cukier trzcinowy – 5g woda – 20% Mielonka Bukowiańska na 1 kg : peklosól – 17g majeranek otarty – 1g pieprz czarny – 2g czosnek świeży przez praskę – 2g kminek cały – 2g (50 % lekko roztarty w moździerzu ) gorczyca biała – 2g (50 % lekko roztarta w moździerzu ) kolendra roztarta w moździerzu – 0,5g cukier trzcinowy - 5g żelatyna – 5g skrobia - 3 % woda – 20 % Będę trzykrotnie pasteryzował 60/40/30, w temp 78 - 80*C Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-893383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 11 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #3334 Opublikowano 11 Stycznia 2024 super Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-893404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 13 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #3335 Opublikowano 13 Stycznia 2024 👌 Wspaniałe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-893839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 18 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3336 Opublikowano 18 Stycznia 2024 W dniu 11.01.2024 o 15:41, MIRKON napisał(a): super W dniu 13.01.2024 o 10:35, Woytas napisał(a): 👌 Wspaniałe. Bardzo Wam dziękuję Rzeczywiście jest bardzo ok Już można jeść Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-895314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #3337 Opublikowano 18 Stycznia 2024 22 minuty temu, Radek. napisał(a): Już można jeść Radek smaka robisz przed śniadaniem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-895323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #3338 Opublikowano 18 Stycznia 2024 Bardzo elegancko wygląda, ależ musi pachnieć...🤤😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-895336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 18 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #3339 Opublikowano 18 Stycznia 2024 Godzinę temu, Radek. napisał(a): Rzeczywiście jest bardzo ok Pachnie świeżością aż u mnie czuć 😉👏 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-895337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3340 Opublikowano 19 Stycznia 2024 Dziękuję Koledzy. Aromat krótko unosił się w powietrzu, bo puszka została zjedzona 😜 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-895621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #3341 Opublikowano 19 Stycznia 2024 4 godziny temu, Radek. napisał(a): bo puszka została zjedzona 😜 Faktycznie, na ostatnim zdjęciu brak jest puszki... Mam nadzieję, że nie obraziłem Cię Radku. Pozdrawiam Całą Rodzinkę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-895679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #3342 Opublikowano 19 Stycznia 2024 (edytowane) 29 minut temu, Maxell napisał(a): Faktycznie, na ostatnim zdjęciu brak jest puszki... Mam tak samo, że jak coś smacznego i się rozpędzę to puszka znika czasami deska😀😉. Edytowane 19 Stycznia 2024 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-895683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #3343 Opublikowano 19 Stycznia 2024 3 godziny temu, Maxell napisał(a): Faktycznie, na ostatnim zdjęciu brak jest puszki... To samo zauważyłam i chciałam nawet zapytać o stan uzębienia po tym posiłku Nie miałam jednak tyle - co @Maxell - odwagi Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-895714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3344 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Już pisząc tego posta, przez głowę mi przeleciało, że chyba jednak tej puszki nie zjadłem 13 godzin temu, Maxell napisał(a): Faktycznie, na ostatnim zdjęciu brak jest puszki... Mam nadzieję, że nie obraziłem Cię Radku. Pozdrawiam Całą Rodzinkę. No co Ty Mirku Pozdrawiamy spod samiuśkich Tater 13 godzin temu, Grzewlod napisał(a): Mam tak samo, że jak coś smacznego i się rozpędzę to puszka znika czasami deska😀😉. O to to. Trzeba być czujnym Puszkę jak puszkę, ale Twoją deskę czasem można zjeść 10 godzin temu, EAnna napisał(a): To samo zauważyłam i chciałam nawet zapytać o stan uzębienia po tym posiłku Nie miałam jednak tyle - co @Maxell - odwagi Czemu ? Śmiało Czujność iście komsomolska Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-895771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 21 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3345 Opublikowano 21 Stycznia 2024 Metka cebulowa wg Pis67 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7789-metka-cebulowa-wg-pis67/ W końcu zabrałem się za ten specjał. Malutko zapeklowałem, bo robota tak banalna, że właściwie w każdej chwili można sobie zrobić, a zjeść trzeba w kilka dni. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-896055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #3346 Opublikowano 21 Stycznia 2024 10 minut temu, Radek. napisał(a): Malutko zapeklowałem, bo robota tak banalna, że właściwie w każdej chwili można sobie zrobić, a zjeść trzeba w kilka dni I bardzo słusznie , a i experymenty z przyprawami łatwiejsze / nie tylko PiSa/🙂 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-896058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij #3347 Opublikowano 21 Stycznia 2024 7 godzin temu, Radek. napisał(a): W końcu zabrałem się za ten specjał. I jak wyszło - napisz Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-896158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3348 Opublikowano 22 Stycznia 2024 18 godzin temu, Muski napisał(a): I bardzo słusznie , a i experymenty z przyprawami łatwiejsze / nie tylko PiSa/🙂 No jasne Już mnie korci ... 11 godzin temu, chudziak napisał(a): I jak wyszło - napisz Napiszę Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-896231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 23 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3349 Opublikowano 23 Stycznia 2024 Zrobiona, ale degustacja będzie wieczorkiem. Pachnie bardzo ładnie, to pewnie tak samo smakuje Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-896457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 4 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3350 Opublikowano 4 Lutego 2024 Zapodziała mi się 😉 Jak najbardziej zjadliwa, ale skórki i wywar to nie moje smaki 🙃 1 Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/134/#findComment-899381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.