Jump to content

Radek robi.....


Radek.

Recommended Posts

16 godzin temu, EAnna napisał(a):

Ale państwo sobie dogadzają :D😋

Chciałabym mieć taką żonę....męża też :frantics:

Pozdrowienia dla Hani :hug:

P.S.

Patrząc na Wasze wyroby od razu robię się głodna :devil:

:D Aniu, razem z Hanią serdecznie Cię pozdrawiamy i dziękujemy za miły początek dnia :flowers: 

 

Zofintal dzięki ;) 

 

Już można jeść :tongue: 

 

 

 

 

100_0655 (Copy).jpg

100_0656 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

8 godzin temu, Radek. napisał(a):

 

Już można jeść 

Ale piękny zestaw śniadaniowy Radku. 

Razem z Hanią świetnie się uzupełniacie. 😊

Pozdrawiam serdecznie. 

Edited by @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Link to comment
Share on other sites

21 godzin temu, Zofintal napisał(a):

Ooo i kolejny miód na moje podniebienie. 

:D Pozdrawiam ;) 

 

19 godzin temu, @halusia@ napisał(a):

Ale piękny zestaw śniadaniowy Radku. 

Razem z Hanią świetnie się uzupełniacie. 😊

Pozdrawiam serdecznie. 

Halinko dziękujemy i bardzo nam miło :D  

I tak udaje nam się od lat ;) 

Również Cię serdecznie pozdrawiamy :flowers: 

 

18 godzin temu, miko36 napisał(a):

Pyszności pozdrawiam

Bardzo dziękuję i pozdrawiam ;) 

 

 

Będzie mielonka o smaku Luncheonu :tongue: 

 

 

 

 

100_0668 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

16 godzin temu, quadro555 napisał(a):

Radku gdzie kupujesz woreczki do szynkowaru? Na zdjęciu są takie długie. 

Woreczki 18 x 32 kupiłem na Allegro. Napisane że nowy większy rozmiar. Te są wygodne w użyciu. 

 

Luncheon z płatkami chili. Już można jeść ;) 

 

 

 

100_0676 (Copy).jpg

100_0681 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

Mielonek na jakiś czas już mi wystarczy :)

Karczek - 1kg

Boczek - 0,5 kg

Szynka I – 0,4 kg

Zostały mi takie poremanentowe kawałki.

 

Rozdrabniałem na maszynce Zelmer, której używała moja Mama, a teraz ja używam do drobniejszych prac. Część zmieliłem na 6 mm, a część na 8 mm. Wszystkie mielonki robiłem na Zelmerze. Czas na zakup kolejnych nożyków i sitek, bo te mają powoli dość.

Przyprawy które dodałem na 1 kg :

Peklosól – 18g

Pieprz czarny – 2g

Majeranek – 1g

Czosnek – 2g

Kminek cały – 2g

Gorczyca biała – 2g

Żelatyna – 5g

Skrobia – 3%

Woda – 15 %

Farsz po przyprawieniu ważył 2,20 kg

Batony po parzeniu, będą prasowane w osłonkach poliamidowych. Mielonkę już robiłem i jest bardzo smaczna :thumbsup:

Jutro jemy ;)

 

 

 

100_0702 (Copy).jpg

100_0707 (Copy).jpg

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

Dzisiaj w wędzarni kiełbasa Krakowska. Trochę się zejdzie zanim będzie można spróbować.

Ja powiem kiedy ;)

Pozdrawiam zaglądających do mnie :thumbsup: 

 

 

 

100_0737 (Copy).jpg

100_0744 (Copy).jpg

  • Like 2

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

3 godziny temu, Radek. napisał(a):

Trochę się zejdzie

Najgorsze to czekanie...................:thumbsup:

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Link to comment
Share on other sites

Godzinę temu, MIRKON napisał(a):

Jak zwykle przepysznie wygląda 😁

Dzięki. I powinna tak smakować :D 

 

51 minut temu, Muski napisał(a):

Najgorsze to czekanie...................:thumbsup:

 

30 minut temu, Yerba napisał(a):

spoko , czas tak zap.... , że nie warto choinki rozbierać ( niestety nie pamiętam kto to powiedział ) więc poczekamy 😁

Damy radę :thumbsup: :yes:

Ale ten czas rzeczywiście zasuwa w szalonym tempie i to z kim bym nie rozmawiał !!!

 

Krakowska po pierwszym wędzeniu. 

 

 

 

100_0749 (Copy).jpg

  • Upvote 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

Piękne pytongi :thumbsup::clap:

Edited by Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Link to comment
Share on other sites

4 godziny temu, Radek. napisał(a):

Żywiecka

jakich jelit użyłeś Radku?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Link to comment
Share on other sites

4 godziny temu, Muski napisał(a):

Piękne pytongi :thumbsup::clap:

Dzięki. Teraz uległy metamorfozie ;) 

 

47 minut temu, EAnna napisał(a):

jakich jelit użyłeś Radku?

Aniu, to wołowe proste. Są z jednego pęczka, ale jednak trochę różne. 

 

 

Część się parzy, część dopieka. Jutro drugie wędzenie parzonych (trzeciego nie przewiduję) i za kilka dni jemy. O Krakowskiej nie zapomniałem, ale jeszcze trochę ;) 

 

 

 

100_0780 (Copy).jpg

  • Like 1

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

Godzinę temu, Radek. napisał(a):

z jednego pęczka, ale jednak trochę różne. 

To cały ich urok nie wspominając o smaku wyrobów w naturalnych jelitach !!!

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.