Jump to content

Radek robi.....


Radek.

Recommended Posts

Nie wstawia się takich zdjęć :thumbsup: :pycha: w porze przedobiadowej, człek się męczy.

Hahaha :grin: . Jak przestygnie to zrobię zdjęcia przekroju :wink:

 

[ Dodano: Nie 29 Sie, 2010 12:15 ]

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Moje pierwsze kabanosy . Przepis z 16 . Czytając uważnie DZIADKA zmodyfikowałem rozdrobnienie. I na sitku 10 , a II na 8. Wędzę w Borniaku. Mam 5.5 kg wsadu. Podzieliłem to na pół. O 17 puszczam dym . Pierwsze koty za płoty .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

Radek_57,

do jakich jelit nadziewałeś te kabanosy?

Wyglądają mi na dosyć masywne.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Link to comment
Share on other sites

do jakich jelit nadziewałeś te kabanosy?

Jelita baranie od miro - 22mm . Ale zdarzały się na pewno takie , które nie miały 20 mm. Rzeczywiście na foto wyglądają masywnie.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

Tak się zastanawiam

To może ja kuriera podeśle ...... bo szkoda żeby tak to wisiało :( .... ;) no ok po cześć tylko i przywiezie piwko bo jak do jutra wyschnie to będziesz musiał popić .....

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Link to comment
Share on other sites

też bym pogryzł... ale mam za daleko na Podhale :devil:

No fakt. Do mnie blisko to jest tylko z Zakopanego :grin: Tak sobie myślę coby nie wyjść z wprawy i nie powtórzyć całej operacji :wink: . To co mam to mi w trymiga rodzinka rozparceluje :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Link to comment
Share on other sites

To co mam to mi w trymiga rodzinka rozparceluje

W 100 % potwierdzam, robię zawsze z 4 - 6 kg mięska i nawet na tydzień nie wystarcza :grin:

nie powtórzyć całej operacji

Ja jestem "zmuszany" do robienia kabanosów przynajmniej raz w miesiącu :cool:

Zbój Madej napisał/a:

Radzio jak tam, gryzłeś już kabanosa??

 

Gryzłem . Niebo w gębie

Najlepsze są gorące prosto z wędzarni po podpieczeniu :thumbsup: :thumbsup:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF

 

Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Palce lizać!! Ale bomba z cholesterolu !!

Ja wędziłem normalnie na gorąco przez 4 godziny razem z wędlinami i była pyszna. Niestety wtedy jeszcze nie robiłem dokumentacji foto a szkoda. Tylko przy wędzeniu na gorąco trzeba uważać na wieszanie słoniny, zrobiłem za duży płat i jedna mi spadała !! Co prawda mój pies był prze szczęśliwy bo odrazu ją spałaszował.

 

Ale następnym razem spróbuję twojego przepisu może z odrobiną przypraw.

Co nas nie zabije to nas wzmocni!
Link to comment
Share on other sites

Ja słoninkę wędziłem przed świętami wielkanocnymi i mam do dzisiaj. Poza tym, że trochę obsycha w miejscu krojenia to reszta jest ok. Po kawałku jest krojona i dodawana do niektórych potraw.

A może Macie przepis na sadło suszone?

Mój teść suszył zawinięty kawał sadła w gazie. Takie sadełko idealnie komponowało się w kapuśniaku.

"Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce

Link to comment
Share on other sites

cyt.

 

Mój teść suszył zawinięty kawał sadła w gazie.

 

 

Ja kiedyś też robiłem tylko bez gazy . Sadło nacierałem solą i czosnkiem . Zajadałem tak w plastrach jak salceson :lol:

 

 

Pozdrawiam

 

 

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.