Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Radek czy wołowinę też dajesz a jeśli tak to jaką :question: :?:

 

Wołowinę oczywiście daję. Gulaszową. Nie kutruję, bo nie mam czym. Blender też już dawno padł. Trzy razy na siatce 2,5 mm.

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255158
Udostępnij na innych stronach

Jałowcowa wędzona w poniedziałek, a potem drugi raz w środę.

 

 

Radku :clap: :clap: :clap: ,sanatorium Agat :lol: :tongue:

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255599
Udostępnij na innych stronach

sanatorium Agat :lol: :tongue:

 

:grin: :wink: Najchętniej wziąłbym pod pachę i sruuu :grin: :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255609
Udostępnij na innych stronach

w takim razie... niedługo przyjeżdżam do Bukowiny! :grin:

tylko niech mama wszystkiego nie zamrozi... :rolleyes: bo ja mam duże możliwości przerobowe jeśli chodzi o jedzenie taty wyrobów :grin:

Niedaleko pada Jabłko od Jabłoni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255649
Udostępnij na innych stronach

tylko niech mama wszystkiego nie zamrozi... :rolleyes:

 

Za późno :grin: :wink: . Nie, nie. Żartowałem :grin: . Nie siedź tam długo i dawaj do ojców :grin: :grin: . Znowu zrobimy kabanosy :wink: .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255655
Udostępnij na innych stronach

O to to :) ja tu mam jeszcze jedną wierną odbiorczynię kabanosów, co chwilę dopytuje się kiedy będą :grin:

tylko, że wtedy ja mam mniej... :devil:

Niedaleko pada Jabłko od Jabłoni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255663
Udostępnij na innych stronach

w takim razie... niedługo przyjeżdżam do Bukowiny!

Bartek dawaj do mnie, właśnie kończę metkę wg. zlotu W-M EL Gąsiorowo i łośka wędzonego na zimno.

Jesteśmy wszędzie...

 

:tongue: :cool:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255667
Udostępnij na innych stronach

Najchętniej wziąłbym pod pachę i sruuu :grin: :grin:

Przybywaj :D Zbójowa chatka "Madejówka" niedaleczko :grin: :grin:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255690
Udostępnij na innych stronach

w takim razie... niedługo przyjeżdżam do Bukowiny!

Bartek dawaj do mnie, właśnie kończę metkę wg. zlotu W-M EL Gąsiorowo i łośka wędzonego na zimno.

Jesteśmy wszędzie...

 

:tongue: :cool:

Z miłą chęcią, ale najpierw podszkolę się trochę ze swoimi wyrobami, żeby nie przyjechać z pustymi rękoma :smile:

Niedaleko pada Jabłko od Jabłoni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255874
Udostępnij na innych stronach

 

Golonka z praski :

 

2 kg wytrybowanych golonek peklowane 48 godzin na sucho - 18g peklosoli / 1kg siatka 6mm

10 dkg skórek siatka 2 x 2,5 mm

 

Przyprawy :

 

Pieprz czarny 1g / kg

Czosnek 1g / kg

kolendra tłuczona w moździerzu 0,5g / kg

 

 

Wszystko bardzo porządnie wymieszane i włożone do praski.

 

Parzenie :

 

4 godziny i 15 minut w temp 78 - 80*C , do 73*C w środku.

 

 

Wyszło bardzo smaczne, ale ja to wolę kiełbasę "Naszą" :grin: :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-257508
Udostępnij na innych stronach

Kurcze Radek ale kusisz ja już nie wiem co zaplanować na święta do postawienia na stół....jedno wiem na bank..... cytrynówka :grin:
Przyjacielem trzeba być,a nie bywać....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-257520
Udostępnij na innych stronach

Wygląda extra, a jak z twardością?

 

Miękkie, ale wolałbym żeby było ciut bardziej tłuste :wink:

Kurcze Radek ale kusisz ja już nie wiem co zaplanować na święta do postawienia na stół....jedno wiem na bank..... cytrynówka :grin:

A ja już za godzinkę kończę wędzenie na ten rok :grin:. Wczoraj Hania zrobiła przepalankę (ja czuwałem nad spirytem, coby było w sam raz :grin: )

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-257522
Udostępnij na innych stronach

To taka tradycja coroczna :grin: . Hania dobiera składniki, dzieciaki puszczają przez maszynkę, a ja robię fotkę :grin: . Jakiś tam udział mam :wink: :grin:

 

Zawsze przy tych pasztetach, myślę sobie ile to innych różności bym zrobił :grin: :wink:

Ale jak sobie skubnę chrupiącą skórkę, to mi przechodzi :grin: :thumbsup:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-258156
Udostępnij na innych stronach

To taka tradycja coroczna :grin: . Hania dobiera składniki, dzieciaki puszczają przez maszynkę, a ja robię fotkę :grin: . Jakiś tam udział mam :wink: :grin:

Oj Radku... TY to potrafisz się ustawić :wink:

Pasztetu pewnikiem do marca starczy :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-258157
Udostępnij na innych stronach

Pasztetu pewnikiem do marca starczy :grin:

Halusia :grin: Nie byłbym taki pewien :grin: :grin: :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-258158
Udostępnij na innych stronach

awsze przy tych pasztetach

jejku... ja na pasztet juz czasu nie mam... a może... z królika...

Pozdrawiam Radku serdecznie całą rodzinkę !!! Rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia ! Od niskopiennego górala :)

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-258171
Udostępnij na innych stronach

Radek ta golonka w prasce naprawdę dla mnie fascynującą. Niestety nie mam szynkowarki, i nawet możliwości kupna na tym kontynencie, ale w najbliższym czasie zrobię w jakiejś sztucznej osłonce. Dzięki za idee.

Pozdrow . K.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-258184
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Dziś przetestowałem. Szynkowar, jak szynkowar. Robi co co ma robić ;) dość duża średnica ułatwia ubicie wsadu, otwór na termometr ułatwia pomiar temperatury, sprężyna dobrze dociska wsad mniejszy niż 1 kg. Niestety trzeba mieć dość wysoki garnek. I raczej nie zmieści się deklarowane na opakowaniu 1,5 kg, myślę że raczej 1,2-1,3 kg.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-260522
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.