wosiu Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #526 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Radek czy wołowinę też dajesz a jeśli tak to jaką :question: :question: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #527 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Radek czy wołowinę też dajesz a jeśli tak to jaką :question: :?: Wołowinę oczywiście daję. Gulaszową. Nie kutruję, bo nie mam czym. Blender też już dawno padł. Trzy razy na siatce 2,5 mm. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #528 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Radek,pilnuj tych kiełbasek,pysznie wyglądają :thumbsup: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #529 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Jałowcowa wędzona w poniedziałek, a potem drugi raz w środę. Radku :clap: :clap: :clap: ,sanatorium Agat :lol: :tongue: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #530 Opublikowano 11 Grudnia 2012 sanatorium Agat :lol: :tongue: :grin: :wink: Najchętniej wziąłbym pod pachę i sruuu :grin: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek. Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #531 Opublikowano 11 Grudnia 2012 w takim razie... niedługo przyjeżdżam do Bukowiny! :grin: tylko niech mama wszystkiego nie zamrozi... :rolleyes: bo ja mam duże możliwości przerobowe jeśli chodzi o jedzenie taty wyrobów :grin: Cytuj Niedaleko pada Jabłko od Jabłoni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #532 Opublikowano 11 Grudnia 2012 tylko niech mama wszystkiego nie zamrozi... :rolleyes: Za późno :grin: :wink: . Nie, nie. Żartowałem :grin: . Nie siedź tam długo i dawaj do ojców :grin: :grin: . Znowu zrobimy kabanosy :wink: . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek. Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #533 Opublikowano 11 Grudnia 2012 O to to ja tu mam jeszcze jedną wierną odbiorczynię kabanosów, co chwilę dopytuje się kiedy będą :grin:tylko, że wtedy ja mam mniej... :devil: Cytuj Niedaleko pada Jabłko od Jabłoni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #534 Opublikowano 11 Grudnia 2012 bo ja mam duże możliwości przerobowe jeśli chodzi o jedzenie taty wyrobów Rozumiem, bo jadłem i wiem jak smakują wyroby Twojego Tatusia, :thumbsup: Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #535 Opublikowano 11 Grudnia 2012 w takim razie... niedługo przyjeżdżam do Bukowiny! Bartek dawaj do mnie, właśnie kończę metkę wg. zlotu W-M EL Gąsiorowo i łośka wędzonego na zimno. Jesteśmy wszędzie... :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #536 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Najchętniej wziąłbym pod pachę i sruuu :grin: :grin:Przybywaj Zbójowa chatka "Madejówka" niedaleczko :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek. Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #537 Opublikowano 12 Grudnia 2012 w takim razie... niedługo przyjeżdżam do Bukowiny! Bartek dawaj do mnie, właśnie kończę metkę wg. zlotu W-M EL Gąsiorowo i łośka wędzonego na zimno. Jesteśmy wszędzie... :tongue: Z miłą chęcią, ale najpierw podszkolę się trochę ze swoimi wyrobami, żeby nie przyjechać z pustymi rękoma :smile: Cytuj Niedaleko pada Jabłko od Jabłoni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-255874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #538 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Golonka z praski : 2 kg wytrybowanych golonek peklowane 48 godzin na sucho - 18g peklosoli / 1kg siatka 6mm 10 dkg skórek siatka 2 x 2,5 mm Przyprawy : Pieprz czarny 1g / kg Czosnek 1g / kg kolendra tłuczona w moździerzu 0,5g / kg Wszystko bardzo porządnie wymieszane i włożone do praski. Parzenie : 4 godziny i 15 minut w temp 78 - 80*C , do 73*C w środku. Wyszło bardzo smaczne, ale ja to wolę kiełbasę "Naszą" :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-257508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #539 Opublikowano 20 Grudnia 2012 :thumbsup: :clap: :thumbsup: :clap: :grin: Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-257512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #540 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Wygląda extra, a jak z twardością? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-257519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #541 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Kurcze Radek ale kusisz ja już nie wiem co zaplanować na święta do postawienia na stół....jedno wiem na bank..... cytrynówka :grin: Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-257520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #542 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Wygląda extra, a jak z twardością? Miękkie, ale wolałbym żeby było ciut bardziej tłuste :wink: Kurcze Radek ale kusisz ja już nie wiem co zaplanować na święta do postawienia na stół....jedno wiem na bank..... cytrynówka :grin: A ja już za godzinkę kończę wędzenie na ten rok :grin:. Wczoraj Hania zrobiła przepalankę (ja czuwałem nad spirytem, coby było w sam raz :grin: ) Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-257522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #543 Opublikowano 22 Grudnia 2012 To taka tradycja coroczna :grin: . Hania dobiera składniki, dzieciaki puszczają przez maszynkę, a ja robię fotkę :grin: . Jakiś tam udział mam :wink: :grin: Zawsze przy tych pasztetach, myślę sobie ile to innych różności bym zrobił :grin: :wink: Ale jak sobie skubnę chrupiącą skórkę, to mi przechodzi :grin: :thumbsup: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-258156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #544 Opublikowano 22 Grudnia 2012 To taka tradycja coroczna :grin: . Hania dobiera składniki, dzieciaki puszczają przez maszynkę, a ja robię fotkę :grin: . Jakiś tam udział mam :wink: :grin: Oj Radku... TY to potrafisz się ustawić :wink: Pasztetu pewnikiem do marca starczy :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-258157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #545 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Pasztetu pewnikiem do marca starczy :grin: Halusia :grin: Nie byłbym taki pewien :grin: :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-258158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #546 Opublikowano 22 Grudnia 2012 awsze przy tych pasztetachjejku... ja na pasztet juz czasu nie mam... a może... z królika... Pozdrawiam Radku serdecznie całą rodzinkę !!! Rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia ! Od niskopiennego górala Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-258171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #547 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Radek ta golonka w prasce naprawdę dla mnie fascynującą. Niestety nie mam szynkowarki, i nawet możliwości kupna na tym kontynencie, ale w najbliższym czasie zrobię w jakiejś sztucznej osłonce. Dzięki za idee.Pozdrow . K. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-258184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekb48 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #548 Opublikowano 31 Grudnia 2012 WitamCiekawa aukcjahttp://allegro.pl/szynkowar-nierdzewny-1-5kg-do-wyrobu-wedlin-garnek-i2825773324.html[to nie moje] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-259398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #549 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Dostałem taki na gwiazdkę. Jak zjem wędzonki to go przetestuję. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-259461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #550 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Dziś przetestowałem. Szynkowar, jak szynkowar. Robi co co ma robić dość duża średnica ułatwia ubicie wsadu, otwór na termometr ułatwia pomiar temperatury, sprężyna dobrze dociska wsad mniejszy niż 1 kg. Niestety trzeba mieć dość wysoki garnek. I raczej nie zmieści się deklarowane na opakowaniu 1,5 kg, myślę że raczej 1,2-1,3 kg. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/22/#findComment-260522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.