andrzej k Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1076 Opublikowano 11 Października 2014 Andrzejku pojemy O mało co było by po niedzieli , a tak przy kolejnej okazji :D Pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-376429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1077 Opublikowano 11 Października 2014 O mało co było by po niedzieli , a tak przy kolejnej okazji To może mnie się uda Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-376430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1078 Opublikowano 11 Października 2014 To może mnie się uda Bo się wrócę Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-376431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1079 Opublikowano 12 Października 2014 O mało co było by po niedzieli , a tak przy kolejnej okazji :D To może mnie się uda Bo się wrócę No to... Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-376525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1080 Opublikowano 13 Października 2014 1. Słonina zasolona 10 dni, w temp. około 5*C2.Potem nadmiar soli zeskrobujemy nożem3.Platy lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa4.Na płaty słoniny dajemy przyprawy, takie jakie lubimy5.Zwijamy w rolki6.Parzymy około 50 minut w temp. 90*C7.Wyjmujemy do ocieknięcia (około jednej godziny wystarczy)8.Wędzimy około 4 godzin w temp. około 50 - 55*C9.No i jeeeemy Baaaardzo dziękuję. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-376843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 14 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1081 Opublikowano 14 Października 2014 Baaaardzo dziękuję. Baaardzo proszę . Dzisiaj serkowo Jak zwykle z 30l. mleka . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-376893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1082 Opublikowano 16 Października 2014 I to by było na tyle Teraz na parę godzin do lodówki i ognia do dzieciaków . Tak, że tego... Nie można ich jeść Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-377267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1083 Opublikowano 16 Października 2014 Tak, że tego... Nie można ich jeść Dobrze,, że popatrzeć można Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-377271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekbl Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1084 Opublikowano 19 Października 2014 Witam,mozna prosic o przepis na serki no i metode wedzenia?.Dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-377932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 26 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1085 Opublikowano 26 Października 2014 Dobrze,, że popatrzeć można Anuś, spoko . Następne są już do jedzenia . Witam,mozna prosic o przepis na serki no i metode wedzenia?. Tu jest temat o serkach wędzonych https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/843-oscypki/page-21 . Ja robię prawie tak samo, jak dobroduszny. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-379272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1086 Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Radku powoli zaczynam czytać o serach, wędzarnia już nadaje się do zadymiania, kiedy się odważę ? Sam nie wiem.Myślę, że się odważę i wreszcie zrobię serek a`la łoscypek Edytowane 26 Października 2014 przez boggi Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-379280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 27 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1087 Opublikowano 27 Października 2014 Boggi . Masz już fajną wędzarnię. Jak raz zrobisz własne serki wędzone, to potem z górki. Trzymam kciuki . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-379512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1088 Opublikowano 27 Października 2014 wędzarnia już nadaje się do zadymiania, kiedy się odważę ? Sam nie wiem. Ja czekałem na odwagę zrobienia serka dwa lata . Teraz mówię że o dwa lata za długo :D Radku jeszcze raz dzięki za miluśkie spotkanie z Wami . Słoninka była wspaniała . Szkoda że było mało czasu na pogadanie . Może po nowym roku ? Gorąco i serdecznie Was pozdrawiamy . Manię też . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-379516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 27 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1089 Opublikowano 27 Października 2014 Andrzejku . Pięknie dziękujemy Wam za odwiedziny :D . Może po nowym roku ? Andrzejku, czekamy na Was Serdecznie pozdrawiamy. Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-379556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1090 Opublikowano 29 Października 2014 Ja dzisiaj byłem "serkowy", a Hania obwarzanki z kminkiem zrobiła Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-379976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1091 Opublikowano 29 Października 2014 Radku to powiedz Hani, ze przez nia mam dzisiaj niezaplanowana prace. Obwarzanki Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-380012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1092 Opublikowano 29 Października 2014 Radku to powiedz Hani, ze przez nia mam dzisiaj niezaplanowana prace. Obwarzanki Aniu . Już powiedziałem Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-380044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 31 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1093 Opublikowano 31 Października 2014 Dzisiaj z rana, powędziłem trochę serków . Przy okazji, jak zwykle ricotta. A potem niespodzianka . No ale w związku z tymi obwarzankami, padło pytanie, czy na pewno będę jadl obiad . Będę . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-380526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1094 Opublikowano 31 Października 2014 A potem niespodzianka Widzisz jak HAnia o ciebie dba Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-380585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1095 Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) Zapodałbyś przepis Radku na te obwarzanki Edytowane 31 Października 2014 przez Kruszynka ortografia Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-380587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1096 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zapodałbyś przepis Radku na te obwarzanki Sylwek, w przyszłym tygodniu postaram się zrobić fotorelację z dokładnym przepisem Hani . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-380691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1097 Opublikowano 1 Listopada 2014 Ja za takimi preclami przepadam, posypka: mak, sezam, sól, czarnuszka -normalnie pychota. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-380734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1098 Opublikowano 3 Listopada 2014 Obwarzanki wg Hani. Przepis szklankowo / łyżeczkowy Składniki. 1 szklanka wody 1 i ½ łyżki miodu 1 i ½ łyżeczki soli 1 szklanka mąki żytniej typ 720 2 szklanki mąki pszennej typ 650 2-3 dkg drożdży 2-3 łyżki kminku lub kto co lubi (zostawić część do posypania po wierzchu) Drożdże rozrobić – woda + mąka + cukier, po 1 łyżeczceOdstawić na około 20 min, żeby drożdże wyrosłyWyrobić ciastoCiasto podzielić na 12 mniej więcej równych częściPleciemy obwarzanki i znowu zostawiamy na około 20 min.W tym czasie zagotować wodę w szerokim garnkuDodajemy do wody 1 łyżeczkę sody i 1 łyżkę cukruWkładamy po trzy obwarzanki i gotujemy po około 0,5 minuty z każdej stronyUkładać na blachę wyłożoną papierem do pieczeniaPosypać kminkiem ( lub czarnuszką, sezamem albo makiem )Pieczemy 15 – 20 minut w temp. 175*C z termoobiegiem No i jemy.Hania życzy smacznego Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-381332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1099 Opublikowano 3 Listopada 2014 Obwarzanki wg Hani. To ja już wolę na kurs praktyczny przyjechać A co mi tam Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-381358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1100 Opublikowano 3 Listopada 2014 To ja już wolę na kurs praktyczny przyjechać A co mi tam Andrzejku . Ognia ku Bukowinie :D A, że stolnica była już w mące... Będą na jutro do kawy Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page/44/#findComment-381362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.