beiot Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Października 2010 Jest to wyrób beny, a mój pomysł na opakowanie. Składniki: - dwa tzw. ośrodki wieprzowe, czyli płuca, serce, wątroba, nerka też może być - boczek wieprzowy - łopatka - przyprawy do pasztetów (gotowy zestaw ziół) - jajko 2-3 szt - mąka ziemniaczana 1 szklanka - kątnice wieprzowe (ślepa kiszka) Ośrodki kroimy i parzymy. Nie gotujemy.Następnie mielemy na sitku 6mm razem z boczkiem i łopatką. Dodajemy wszystkie przyprawy, mąkę oraz jajko. Mieszamy du uzyskania zwięzłej masy. W trakcie mieszania dodajemy rosołu z parzenia mięsa, aby uzyskać odpowiednią kleistość. Kątnice myjemy starannie, napełniamy farszem i zawiązujemy. Wkładamy do piekarnika. Na blachę wlewamy olej lepiej tłuszcz. Pieczemy w temp 180-200 stopni do uzyskania wewnątrz temp ok 72-75 stopni. Myślę, że dzięki opakowaniu pasztet nie wysycha i jest zwięzły. Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4633-pasztet-w-k%C4%85tnicy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Dobry patent, :clap: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4633-pasztet-w-k%C4%85tnicy/#findComment-141358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Może i dobry patent tylko chciałbym zobaczyć jak się kroi w cienkie plasterki bo coś mi wygląda ,że będzie ciężko. :wink: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4633-pasztet-w-k%C4%85tnicy/#findComment-141359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Jest to wyrób beny, a mój pomysł na opakowanie. Bardzo ciekawy pasztet, mój następny zrobię tak samo :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Pozdrawiam was serdecznie :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4633-pasztet-w-k%C4%85tnicy/#findComment-141365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Stycznia 2011 - mąka ziemniaczana 1 szklanka Zawsze mnie zastanawia ta mąka, a może by tak... Ale pasztet jest oryginalny. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4633-pasztet-w-k%C4%85tnicy/#findComment-141372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Stycznia 2011 chciałbym zobaczyć jak się kroi w cienkie plasterki bo coś mi wygląda ,że będzie ciężkoSpoko powyżej 5mm da radę. To nie jest pasztet drobno mielony. Po za tym ja go kroję grubo bo bez chlebka :grin: Skórkę jak nawet się przypiecze można wyrzucić, a wkład jest ok. A pasztet normalnie pieczony jak się przypiecze to jest suchy. warto wypróbować. Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4633-pasztet-w-k%C4%85tnicy/#findComment-141394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Następnie mielemy na sitku 6mm Podobnie jak ja :smile: To nie jest pasztet drobno mielony. Po za tym ja go kroję grubo bo bez chlebka :clap: beiot Znam to :grin: , no to mamy przechlapane u Pisa . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4633-pasztet-w-k%C4%85tnicy/#findComment-141407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 12 Stycznia 2011 idę w Twoje ślady Andrzeju Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4633-pasztet-w-k%C4%85tnicy/#findComment-141504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 12 Stycznia 2011 To nie jest pasztet to jest pieczeń podrobowa zrobiona w kątnicy .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4633-pasztet-w-k%C4%85tnicy/#findComment-141508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.