pis67 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Piękna polędwica Piękna polędwiczka... A tak poważnie to jak nie chcesz żeby Ci obsychało to zamroź. Zamrożone = .... :grin: Pleśń wytrzyj czystą szmatką, lepiej zjeść, niż przechowywać, a jak przechowywać to temp do 5 stopni, wilgotność powyżej 80 %. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-135967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udało mi się również wykonać białą kiełbasę robioną według " 16" - stki Pozwoliłem sobie dać 6 g peklosoli na kilogram mięsa w celu uzyskania kolorku . Oczywiście reszta to sól zwykła Tutaj przed parzeniem : http://i51.tinypic.com/11bomds.jpg Po parzeniu : http://i52.tinypic.com/otj31s.jpg A tutaj w przekroju http://i55.tinypic.com/1zgdwdl.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-140948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Z peklosolą wychodzi różowa kiełbasa a nie biała. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-140966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Ja parzę tuż przed jedzeniem.Jest moim zdaniem lepsza niż parzona i potem podgrzewana.Po dodaniu peksoli to już nie biała. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-140968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udało mi się również wykonać białą kiełbasę robioną według " 16" - stkiboggi wędlinka bardzo ładna ale ja niestety preferuje białą bez peklosoli :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-140976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Stycznia 2011 ja niestety preferuje białą bez peklosoliDlaczego "niestety"? Może nadać by nazwę kiełbasie peklowanej, niewędzonej, przeznaczonej do grzania? Osobiście preferuję kiełbasę różową. Ona naprawdę mi lepiej smakuje. Nie darmo się mówi o "jedzeniu oczami" :smile: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-141084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Nie darmo się mówi o "jedzeniu oczami" :smile: _________________ Zgadza się , ja też tak mam Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-141154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 10 Stycznia 2011 To już wyrób mojej małżonki http://i53.tinypic.com/ixqh36.jpg http://i55.tinypic.com/2db48ih.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-141216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Ładna pieczeń rzymska :thumbsup: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-141219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 10 Stycznia 2011 To już wyrób mojej małżonki :thumbsup: :clap: :clap: dla Twojej małżonki. Wyśmienicie wygląda i na pewno tak smakuje. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-141221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Rasowa pieczeń rzymska :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-141227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu007 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 10 Stycznia 2011 piękna......a czy można przepis prosić na taką pieczeń, składniki i temp w jakiej i jak długo piec...? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-141262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 11 Stycznia 2011 No tak , tego się obawiałem , przyprawy , to ciężko powiedzieć : sól , pieprz , vegeta .Dodatkowo do oprószenia : pieprz ziarnisty , kminek , więcej przypraw nie pamiętam .Jeśli chodzi o temp i czas pieczenia to : mam piekarnik taki jak były na V zlocie , czyli taki metalowy z grzałkami , wiec temperatury nie określę a z drugiej strony , to moja małżonka nie używa żadnych termometrów , po prostu piecze na intuicję i drewniany potyczek Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-141334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 5 Lutego 2011 U mnie dziś gorący dzień , bo jutro przyjecie urodzinowe dzieciaka. Hubcio jak zawsze pomaga mi przygotować coś dobrego http://i55.tinypic.com/2d0m4w2.jpg I tutaj już dumny z gotowego półproduktu http://i52.tinypic.com/sevjux.jpg Jeśli zapał mu nie minie , to będzie z niego godny pomocnik a później ja będę za nim noże nosił Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-145259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 5 Lutego 2011 Podoba mi się to jak zatytuowałeś temat : Moje różne wyroby - i w temacie i fajny ten Twój wyrób :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-145260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 6 Lutego 2011 Podoba mi się to jak zatytuowałeś temat : Moje różne wyroby - i w temacie i fajny ten Twój wyrób :grin: :grin: :grin: :grin: boggi :clap: :clap: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-145266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 6 Lutego 2011 Hubcio jak zawsze pomaga mi przygotować coś dobrego No to juz kawał chłopa jest Mój na razie tylko garnki obija Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-145267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 6 Lutego 2011 Hubcio jak zawsze pomaga mi przygotować coś dobrego Jeśli zapał mu nie minie , to będzie z niego godny pomocnikI tutaj już dumny z gotowego półproduktu :clap: dla młodego za chęci, po jego minie widać, że raczej zapał mu nie minie, przynajmniej nie szybko, oby nie. Za młodego trzymam kciuki :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-145268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 6 Lutego 2011 Aż miło się patrzy na nowy '' narybek '' . :grin: Długo nie będziesz musiał czekać kiedy syn nie dopuści Cię produkcji domowych wyrobów. Brawo Bogdan :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-145277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 6 Lutego 2011 Podoba mi się to jak zatytuowałeś temat : Moje różne wyroby - i w temacie i fajny ten Twój wyrób :grin: Henio, dzięki , to jest mój a raczej nasz " Flagowy wyrób" z którego razem z małżonką jesteśmy bardzo dumni:) Mój na razie tylko garnki obija Wiesz sam , że nawet się nie obejrzysz i chłopak Ci urośnie ina pewno będzie pomocny , jeszcze jak przekazałeś mu swe geny to wiesz ....aż strach pomyśleć Za młodego trzymam kciuki :grin: Ja też Długo nie będziesz musiał czekać kiedy syn nie dopuści Cię produkcji domowych wyrobów. Brawo Bogdan :clap: W sumie , to tak Kuba syn Beiot`a już wymiata Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-145418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 3 Marca 2011 Dziś mogę się również pochwalić i dopisać sobie kolejny wyrób . Szczerze mówiąc , to trochę się bałem , bo nigdy nie robiłem pączków , ale nawet mi wyszły . Są to oczywiście paczki Abratka Pierwsza tura wyszła trochę nie za ciekawie , tzn bez obrączki Następne już trzymałem trochę dłużej zanim włożyłem do smażenia , po prostu jak są większe , to zwiększa się ich wyporność . Jeśli będą jeszcze za wcześnie po etapie " prasowania- ściskania deską " , wtedy są zbyt płaskie , maja mało porów powietrznych i toną , brak im wtedy charakterystycznej obrączki . http://i52.tinypic.com/6z8u1f.jpg http://i53.tinypic.com/msy5o9.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-150054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 3 Marca 2011 Dziś mogę się również pochwalić i dopisać sobie kolejny wyrób . Szczerze mówiąc , to trochę się bałem , bo nigdy nie robiłem pączków , ale nawet mi wyszły . Są to oczywiście paczki Abratka Pierwsza tura wyszła trochę nie za ciekawie , tzn bez obrączki Boggi a co Ty chcesz od tych pączków, są przecudnej urody :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-150055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 3 Marca 2011 :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: , obrączka jak w cukierni, ale czy ona jest "wyznacznikiem" smaku? Każdy opisujący swoje wypieki abratkowych pączków przyznaje, że są zarąbiste w smaku i tak trzymać!!! Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-150056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 3 Marca 2011 Boggi a co Ty chcesz od tych pączków, są przecudnej urody :thumbsup: :clap: Dziękuje za miłe i ciepłe słowa Tak tak , smak rewelacyjny a obrączka jest takim wyznacznikiem profesjonalizmu wykonania. Wracając do smaku , to jest rewelacyjny , chociaż dodałem tylko kilka kropel aromatu migdałowego i jako nadzienie , nie dałem różanego , bo już brakło w sklepie , ale za to jest wieloowocowe . Z niejednego garnka pączki już jadłem , chodzi mi o takie swojskie , ale zawsze były takie piłki i w dodatku twarde , takie typowo domowe , szczerze mówiąc wolałem sklepowego , bo domowy jeden i dość , człowiek był zasuszony suchym ciastem . Tutaj aż się chce jeść , a że oczy też jedzą , to obrączka wskazana . Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-150058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 3 Marca 2011 boggi, bardzo ładne te twoje pączuszki . :thumbsup: :clap: Zjadłem ich dzisiaj parę, ale tym twoim napewno bym nie przepuścił :grin: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4830-boggi-moje-r%C3%B3%C5%BCne-wyroby/page/2/#findComment-150059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.