arkadiusz Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Wczoraj z nudów i z łakomstwa zrobiłem sobie :thumbsup: salcesonik z niepeklowanego mięska.A oto rezultat. Skład: 1.Pół łba 2.jedna golonka 3.30dkg skórek Przyprawy: 1.sól -30g/kg 2.pieprz-0,7g/kg 3.czosnek -1g/kg 4.kminek-0,5g/kg 5.wywar z gotowania mięsa-10% wagi mięsa Reszta zgodnie z technologią produkcji salcesonu włoskiego. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Grudnia 2010 :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap: Arkadiusz kiełbasę już mamy taką Naszą :wink: ... No a jak będzie z salcesonem :question: :grin: :grin: :grin: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Ajajaj, ślinkę łykam, piękny widok, nigdy nie zrobiłem cwaniaka - niemożność kupienia żołądka :devil: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Witam , ale mnie poszczułeś ... jutro zamawiam pół ryja albo lepiej cały.Bardzo ładnie się prezentuje o poranku. :clap: :clap: pozdrawiam Ps. Skórki dałeś dodatkowo, czy z golonki...? Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Wczoraj z nudów i z łakomstwaHe he Arecki, każdy powód jest dobry to tak jak u mnie :grin: A oto rezultat.Cóż ja mogę napisać jak przecież widać :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 5 Grudnia 2010 niemożność kupienia żołądkanie musi być żołądek... może być np kątnica lub osłonka sztuczna Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 5 Grudnia 2010 PePe napisał/a: niemożność kupienia żołądka nie musi być żołądek... może być np kątnica lub osłonka sztuczna A i może być pęcherzyk :smile: Wczoraj z nudów i z łakomstwa zrobiłem sobie A może tylko z łakomstwa :question: :grin: arkadiusz Piszesz i tak musi być , jednak na samej soli to ma bardzo ładny kolorek . Ja też robiłem na samej soli , to jednak był szary . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Pytałem w hurtowni, gdzie robię zakupy masarskie, o kątnice i żołądki - nie mają -nie opłaca im się. A osłonka sztuczna - to tylko erzac. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Wczoraj z nudów i z łakomstwa zrobiłem sobie :thumbsup: salcesonik z niepeklowanego mięska.A oto rezultat. Arkadiuszuuu no pięknie, pięknie.. :thumbsup: . piękny wyrób :clap: Na tym forum na prawdę nie można się nudzić, nie dajecie odpocząć :tongue: Co wchodzę na forum to zaskakują mnie jakieś nowości. :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 5 Grudnia 2010 No a jak będzie z salcesonem Raz kozie śmierć.Niech będzie Nasz :grin: Skórki dałeś dodatkowo, czy z golonki...? Dodatkowo. , jednak na samej soli to ma bardzo ładny kolorek . Ja też robiłem na samej soli , to jednak był szary . Zastosowałem pewien patencik a mianowicie do gotującego się mięsa wsypałem 20g peksoli i stąd ten kolorek :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Raz kozie śmierć.Niech będzie Nasz :grin: :grin: :grin: :wink: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.