Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj z nudów i z łakomstwa zrobiłem sobie :thumbsup: salcesonik z niepeklowanego mięska.A oto rezultat.

 

 

 

 

Skład:

 

1.Pół łba

2.jedna golonka

3.30dkg skórek

 

Przyprawy:

 

1.sól -30g/kg

2.pieprz-0,7g/kg

3.czosnek -1g/kg

4.kminek-0,5g/kg

5.wywar z gotowania mięsa-10% wagi mięsa

 

Reszta zgodnie z technologią produkcji salcesonu włoskiego.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/
Udostępnij na innych stronach

:thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap:

Arkadiusz kiełbasę już mamy taką Naszą :wink: ... No a jak będzie z salcesonem :question: :grin: :grin: :grin:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135305
Udostępnij na innych stronach

Witam ,

 

ale mnie poszczułeś ... jutro zamawiam pół ryja albo lepiej cały.

Bardzo ładnie się prezentuje o poranku. :clap: :clap:

 

pozdrawiam

 

 

Ps. Skórki dałeś dodatkowo, czy z golonki...?

Źle czyni , Kto nic nie czyni
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135308
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj z nudów i z łakomstwa

He he Arecki, każdy powód jest dobry to tak jak u mnie :grin:

A oto rezultat.

Cóż ja mogę napisać jak przecież widać :thumbsup: :thumbsup:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135309
Udostępnij na innych stronach

niemożność kupienia żołądka

nie musi być żołądek... może być np kątnica lub osłonka sztuczna :cool:
Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135310
Udostępnij na innych stronach

PePe napisał/a:

niemożność kupienia żołądka

nie musi być żołądek... może być np kątnica lub osłonka sztuczna :cool:

 

A i może być pęcherzyk :smile:

 

 

Wczoraj z nudów i z łakomstwa zrobiłem sobie

 

A może tylko z łakomstwa :question: :grin: arkadiusz Piszesz i tak musi być , jednak na samej soli to ma bardzo ładny kolorek . Ja też robiłem na samej soli , to jednak był szary .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135315
Udostępnij na innych stronach

Pytałem w hurtowni, gdzie robię zakupy masarskie, o kątnice i żołądki - nie mają -nie opłaca im się. A osłonka sztuczna - to tylko erzac.
Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135322
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj z nudów i z łakomstwa zrobiłem sobie :thumbsup: salcesonik z niepeklowanego mięska.A oto rezultat.

Arkadiuszuuu no pięknie, pięknie.. :thumbsup: . piękny wyrób :clap:

 

Na tym forum na prawdę nie można się nudzić, nie dajecie odpocząć :tongue:

 

Co wchodzę na forum to zaskakują mnie jakieś nowości. :grin:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135330
Udostępnij na innych stronach

No a jak będzie z salcesonem

Raz kozie śmierć.Niech będzie Nasz :grin:

 

Skórki dałeś dodatkowo, czy z golonki...?

Dodatkowo.

 

, jednak na samej soli to ma bardzo ładny kolorek . Ja też robiłem na samej soli , to jednak był szary .

Zastosowałem pewien patencik a mianowicie do gotującego się mięsa wsypałem 20g peksoli i stąd ten kolorek :grin:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135346
Udostępnij na innych stronach

Raz kozie śmierć.Niech będzie Nasz

:grin: :grin: :grin: :wink:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4855-m%C3%B3j-salceson/#findComment-135349
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.