redzed Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 1 Listopada 2012 Ładny. Bym nie odmówił. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-247230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 1 Listopada 2012 salceson bez ucha to jak baba bez chuciabki O to to :grin: . Może to wina zdjęcia, ale mięsko na ten salceson chyba nie peklowałeś.Dla mnie też trochę za dużo chudego ,ale jak na pierwszorazowy to całkiem całkiem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-247234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 1 Listopada 2012 wilow1985, :clap: widzę że nie używałeś maszynki do mielenia , bo nie ma masy wiążącej, aż dziw że się nie rozlatuje . :clap: - wyrób dietetyczny :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-247250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 1 Listopada 2012 Dla mnie salceson musi wyglądać tak jak za mojego dzieciństwa,a mam już parę lat. Muszę widzieć co w nim jest.To jest moje osobiste zdanie i nie krytykuję nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-247280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 1 Listopada 2012 Wygląda jak galantyna,czyżbyś nie korzystał z rosołku w którym gotowały się mięska , tylko robił galaretę z żelatyny? Widzę ucho :clap: :clap: :clap: Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-247284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 2 Listopada 2012 Wygląda jak galantyna,czyżbyś nie korzystał z rosołku w którym gotowały się mięska , tylko robił galaretę z żelatyny? Widzę ucho :clap: :clap: :clap: Nie daję żelatyny to jest rosołek w którym gotowałem mięsko tylko daję więcej skórek . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-247369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 2 Listopada 2012 Nie daję żelatyny to jest rosołek w którym gotowałem mięsko tylko daję więcej skórek . Te te skóry dajesz do gotowania mięs , a w salceson też dajesz , bo nie widzę na przekroju? Czy tylko wykorzystujesz klej z gotowania skór ? Jak robię prywatki to jeden na 20 każe se w salceson kostkę tłuszczu mieć , a ucho to 1/100 nawet są tacy co każą "język wyrzucić" , bo świnia nim jadła i się brzydzi :shock: , reszta podrobów to rzekomo dla psa biorą :rolleyes: takie czasy... niektórzy to za dużo mają w dup.ch. Salcesoniki piękne obydwie wersje - oczywiście szacun za osłonkę naturalną :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-247383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 2 Listopada 2012 "Te te skóry dajesz do gotowania mięs , a w salceson też dajesz , bo nie widzę na przekroju? Czy tylko wykorzystujesz klej z gotowania skór ? " Skóry gotuję razem z mięsem część kroje w kawałki ok 3x4 cm i do salcesonu a pozostałe poprostu wyrzucam. Chodzi mi o klej z tych skórek.W przepisie jest chyba 30dkg skórek a ja daję 60-90 dkg poprostu ile mam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-247389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilow1985 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 4 Listopada 2012 Witam wszystkich dziękuje za pozytywne opinie dotyczace debiutu co do masy wiążacej to została również dodana, do 1,5 kg mieska dodałem jakies 350g skórek i 3 szklanki rosołku z gotowania a tak pozatym to salcesoniki były dwa, jeden większy na zdjęciu tu poszło mniej rosołku i drugi mniejszy tam dałem więcej rosołku prawie dwukrotnie więcej ale i tak nieznaczna róznica, miesko niepeklowane a co do uszu to tez z nich coś było a mianowicie skóra :grin: a odnośnie masy wiążącej to czy jest jakąś ilość skórek przewidziana na kg wsadu? POZDRAWIAM Cytuj Zadymiony na maxa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-247697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Po raz kolejny zmierzyłam się z salcesonem. W żołądku... I resztę co się nie zmieściło w sztucznej osłonie. Jutro kolejne wyroby podrobowe czyli kaszanka i wątrobianka w/g AndrzejkaK. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-264909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 29 Stycznia 2013 W żołądku...Taki lubię :thumbsup: Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-264916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Po raz kolejny zmierzyłam się z salcesonem. I tym razem zanotowałaś sukces :clap: Ciekaw tylko jestem czy mięso było solone tak samo do żołądka i do osłonek. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-264920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Po raz kolejny zmierzyłam się z salcesonem. Halusia , :clap: :clap: . Może na próbę trochę przywieziesz :thumbsup: :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-264922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ciekaw tylko jestem czy mięso było solone tak samo do żołądka i do osłonek.No właśnie :question: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-264923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 29 Stycznia 2013 @halusia@ napisał/a: Po raz kolejny zmierzyłam się z salcesonem. I tym razem zanotowałaś sukces :clap: Ciekaw tylko jestem czy mięso było solone tak samo do żołądka i do osłonek.Arkadiuszu .. zastosowałam się do Twoich uwag, które mi kiedyś napisałeś na PW.Chyba Cię nie zaskoczę ale do wsad który szedł do żołądka to 22 g soli na kg.. w tym jest 30 % peklosoli.Natomiast do sztucznej osłony dałam 18 g soli kg. [ Dodano: Wto 29 Sty, 2013 19:25 ]@halusia@ napisał/a: Po raz kolejny zmierzyłam się z salcesonem. Halusia , :clap: :brawo: . Może na próbę trochę przywieziesz :thumbsup: :grin:Tak jest Andrzejku :smile: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-264925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ja o peksoli dodawanej razem z solą nic nie pisałem, ale dawki jak na mój smak masz dobre.Ewentualnie można dodać do gotowania surowca łyżeczkę peksoli dla wydobycia koloru choć ostatnio preferuję do tego rodzaju salcesonu mięso peklowane.Moim zdaniem ma lepszy smak.Polecam :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-264928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ja o peksoli dodawanej razem z solą nic nie pisałem, ale dawki jak na mój smak masz dobre.Ewentualnie można dodać do gotowania surowca łyżeczkę peksoli dla wydobycia koloru choć ostatnio preferuję do tego rodzaju salcesonu mięso peklowane.Moim zdaniem ma lepszy smak.Polecam :grin: Owszem.. nie pisałeś , ale wszystkie inne uwagi wzięłam pod uwagę. :wink: Następnym razem dodam peklosoli do gotowania.. nawet na to nie wpadłam, ale cóż.. wciąż się uczę :smile: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-264932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Następnym razem dodam peklosoli do gotowania.. nawet na to nie wpadłamnie idź tą drogą..... lepiej zapekluj surowiec... zyskasz poza kolorem smak..... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-264945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 29 Stycznia 2013 ostatnio preferuję do tego rodzaju salcesonu mięso peklowane.Moim zdaniem ma lepszy smak.PolecamTeż Arku polecałem Halince na SB ," następną razą " tak zrobi :grin: Na "sankach" razem z Andrzejkiem K . będziemy Ją molestować by tak robiła , a to posłuszne dziewczę . Konserwy w słojach też zyskują na smaku , ale to nie ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-264946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Po raz kolejny zmierzyłam się z salcesonem.Pięknie się prezentuje a pewnie jeszcze lepiej smakuje :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-264949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 29 Stycznia 2013 @halusia@ napisał/a: ostatnio preferuję do tego rodzaju salcesonu mięso peklowane.Moim zdaniem ma lepszy smak.Polecam Też Arku polecałem Halince na SB ," następną razą " tak zrobi :grin: Wiem ,wiem Henio... polecałeś na SB ale czas mnie gonił by to przerobić jeszcze w tym tygodniu przed kuligiem. Na "sankach" razem z Andrzejkiem K . będziemy Ją molestować by tak robiła , a to posłuszne dziewczę .Oby to molestowanie było przyjemne :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-264978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 30 Stycznia 2013 @halusia@, poszalałaś ładne w końcu nauka od samego mistrz była pobierana.Fajna przekąska na kulig :lol: :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-265054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Halinko :clap: :clap: :clap: teraz inne podrobowe i znowu fotorelację zrób Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-265074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) Obdarowana połówką świnki zrobiłam troszkę kaszanki.. było więcej ale już część rozdałam Ale gafa... wstawiłam kaszankę a to nie ten temat Edytowane 27 Lutego 2014 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-337096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 27 Lutego 2014 Halinko salcesonik wyborny a i kaszanka ładnie wygląda )) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5079-salceson-halusi/page/5/#findComment-337252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.