dzus Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 17 Marca 2013 i moje trzy grosze, dziekuje za przepis. Cytuj Wędzić jest rzeczą ludzką Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-275329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Trochę inne drożdżóweczki. Ciasto drożdżowe parzone, farsz - kapusta kiszona z grzybami i boczek wędzony parzony. Na kolację jak w sam raz :thumbsup: Halusia wybaczysz? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Na kolację jak w sam raz :thumbsup: Halusia wybaczysz?Piotrku , ależ oczywiście że wybaczam :smile: Bardzo ciekawa wersja na drożdżóweczki w Twoim wydaniu.. jeszcze do tego kubek czerwonego barszczu :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Na kolację jak w sam raz :thumbsup: PePe, podeślij mi parę sztuk podam nr konta Ciasto drożdżowe parzone a to co to jest, jak się to robi i po co.? Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 @halusia@ zastanawiam się jakby zrobić te drożdżóweczki ze szpinakiem i białym serem jak myślisz dobry pomysł czy taki " od czapy" :wink: :wink: Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 @halusia@ zastanawiam się jakby zrobić te drożdżóweczki ze szpinakiem i białym serem jak myślisz dobry pomysł czy taki " od czapy" :wink: :wink:Aniu, jak najbardziej ciekawy pomysł. Ale obawiam się że farsz będzie za luzny i może wyciekać z ciasta. Osobiście biały ser zastąpiłabym żółtym, startym na tarce. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 @halusia@ podsunęłaś mi niezły pomysł, tylko do szpinaku dodaję zawsze sporo czosnku i gałki nie wiem czy to współgra z serem żółtym, ale spróbuje a co tam najwyżej kury koleżanki zjedzą farsz :tongue: :tongue: :tongue: Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 @halusia@ podsunęłaś mi niezły pomysł, tylko do szpinaku dodaję zawsze sporo czosnku i gałki nie wiem czy to współgra z serem żółtym, Ja jeszcze do tego dodaję boczek wędzony. Będzie dobrze... jak nie wypróbujesz to się nie dowiesz. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Świetny pomysł. Kupuję! :thumbsup: Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Ciasto drożdżowe parzone robi się dla smaku :tongue: jest delikatniejsze od zwykłego.Robimy zaczyn drożdżowy - trochę ciepłego mleka, łyżka cukru,drożdże.W między czasie gotujemy mleko z masłem lub margaryną i wrzątkiem zaparzamy mąkę tortową, dodajemy ożywione drożdże,jajka - wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 kurcze PePe takiego przepisu na ciasto drożdżowe jeszcze nie widziałam jak zaparzymy mąkę gorącym mlekiem to nie zrobi się '' klucha'' ? :shock: Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 PePe, dziękuje. Kiedyś trzeba będzie wypróbować, a czy na bułki maślane z przepisu Bułki starej daty też tak można by zrobić? Dzisiaj je piekłem tradycyjnie, następnym razem może spróbuje. Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Cytat: Ciasto drożdżowe parzone a to co to jest, jak się to robi i po co.?Jak się robi już autor wyjaśnił. Część mąki się zaparza i ona wiąże wodę. Jest to technologia wykonania ciasta drożdżowego tak, aby zatrzymało większą ilość płynu niż normalne, a równocześnie trzymało formę i nie było zakalca. Daje delikatniejszą strukturę. Wymaga dłuższego wyrastania i wyższej temteratury pieczenia niż ciasto tradycyjne. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Oczywiście, zrobi się klucha (bo ma się zrobić)ale po wyrobieniu,ze wszystkimi składnikami ciasto jest gładkie.Moja żona z takiego ciasta robi różne różności. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 kurcze PePe takiego przepisu na ciasto drożdżowe jeszcze nie widziałam jak zaparzymy mąkę gorącym mlekiem to nie zrobi się '' klucha'' ? :shock: Aniu nic się nie będzie działo.. Robiąc ciasto na pierogi, do mąki leje wrzątek. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 @halusia@ jak tak mówisz to znaczy, że będzie dobrze :wink: Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-279803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izetta Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 14 Września 2013 Ja też postanowiłam skusić się na przepis @Halusi@ i właśnie czekam na ciasto, by podrosło Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5190-ciasto-dro%C5%BCd%C5%BC%C3%B3weczki/page/5/#findComment-301158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.