boggi Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 14 Października 2011 acha ona nie była peklowana, tylko samą solą zasolona (tak było w przepisie) Musisz pamiętać o tym że peklowanie słoniny nic nie daje . Ładne te kiełbaski Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-179895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 14 Października 2011 Nie bardzo rozumie, „peklowanie słoniny nic nie daje”. Ja po świniobiciu pekluję co się da i słoninę, później ją wędzę, jest super (nie takie jak w sklepie). Więc jak nic nie daję to tylko niepotrzebnie „truciznę” w nią wsypuję ? czy tak. (tylko za solić) ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-179934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 15 Października 2011 witam To jest wszystko wołowe, peklowane w solance zgodnie z tabelą (saletra), w lodówce temp. +6C*, czas trochę dłuższy, bo peklosól, a saletra z solą to nie to samo. osuszone doba, i jeszcze 3 godz. pod wentylatorem. Po wędzeniu (beczka elektryczna z szufladą), - nie miało być okopcone. Ja tak żeberka dzielę i wędzę, (na zupę grochową, grzybową), golonka też. Szynki po wędzeniu (sam całość wykrawam, jak mięśnie „lecą”). Szynka po parzeniu (duże kawałki, „ciągnęły” w dużym garncu tzw. „dynfer”). Temp. w środku norma do 72C*, (trochę przeholowane). Natychmiast schłodzone w zimnej wodzie. nie twarda, dobrze po-solona, soczysta, po przekrojeniu ma kolor złotawy (jak lin – ryba). Pozostałe studzą się na stojaku (jak zauważyłem, po parzeniu są trochę ciemniejsze). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-180030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 14 Listopada 2011 witam, co tu pisać, ... [ Dodano: Pon 14 Lis, 2011 23:07 ] dalej http://images50.fotosik.pl/1218/f6fff1d2bb86a06dmed.jpg http://images41.fotosik.pl/1176/6fafd32e266f19c2med.jpg http://images39.fotosik.pl/1176/adfeb5bbb8acc67fmed.jpg http://images50.fotosik.pl/1218/26f986ef34c9b0c3med.jpg http://images47.fotosik.pl/1209/36b8beed68627f4emed.jpg http://images50.fotosik.pl/1218/5f7ab2af49f0d70cmed.jpg http://images37.fotosik.pl/1171/362cb2121556c35fmed.jpg http://images46.fotosik.pl/1166/b00a8784d437794fmed.jpg http://images37.fotosik.pl/1171/c32654a78d977b52med.jpg http://images39.fotosik.pl/1176/b8b666bfb08279d3med.jpg [ Dodano: Pon 14 Lis, 2011 23:15 ] dalej, http://images41.fotosik.pl/1176/cb780d44dd731879med.jpg http://images46.fotosik.pl/1166/fbbaeefd0dd4e8e2med.jpg http://images45.fotosik.pl/1210/3ac776e209d0c7cdmed.jpg http://images41.fotosik.pl/1176/23480a95f8a8c904med.jpg http://images39.fotosik.pl/1176/ceb9b21b133e011bmed.jpg [ Dodano: Pon 14 Lis, 2011 23:23 ] Golonka, żeberka, boczek, 2szynki – zapeklowane na mokro (woda, sól, saletra). Na dużej stolnicy, 3 kupki mięsa, po selekcji – na kiełbasę, około 23kg, zapeklowane na sucho (sól, saletra). Wyroby to: zymlok, krupniok, pasztet, salceson, wszystko bardzo mocno przyprawione. [ Dodano: Pon 14 Lis, 2011 23:28 ] Słonina, sadło zmielone, będzie topione w brytwanie na smalec (do placków ziemniaczanych). [ Dodano: Pon 14 Lis, 2011 23:50 ] dalej, http://images38.fotosik.pl/1199/93958aeeab52c743med.jpg http://images41.fotosik.pl/1176/24ea70d539958ed7med.jpg http://images50.fotosik.pl/1218/76936372635fb3admed.jpg http://images37.fotosik.pl/1171/aaa7035fedd9e4bfmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-185057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 15 Listopada 2011 na kiełbasę, około 23kg, zapeklowane na sucho (sól, saletra). Bartnik Jak zamierzasz długo peklować mięsko na kiełbaski mieszanką soli z saletrą . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-185075 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 15 Listopada 2011 co tu pisać, ... Rzeźnik, który Ci pomagał chyba nie był młody? Po salcesonie i po sposobie wykrawania tak przypuszczam. (temp. wody 75-77*C, czas koło 1 godz Odnośnie krakowskiej, to temperatura parzenia za wysoka, a termometrów lepiej w wyrób nie wbijać, bo najlepsze (smak) uleci z kiełbasy. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-185084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 15 Listopada 2011 Bartnik podoba mi się wołowinka wędzona,porządek na stole,no i ten zapas kotletów :arrow: mógłbym je dziennie jeść :thumbsup: super foto relacja,napisz która część wołowinki najbardziej smakowała Odnośnie krakowskiej, to temperatura parzenia za wysoka, a termometrów lepiej w wyrób nie wbijać, bo najlepsze (smak) uleci z kiełbasy.temp.ok,a termometr trzeba wiedzieć kiedy wbić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-185090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam, Andrzej K; jak wiadomo saletra jest dużo tańsza od peklosoli kupowanej w sklepie np. w kauflandzie 0,6kg kosztuje 3zł. (teraz dokładnie nie powiem). Lecz jest wolniejsza i czas należy wydłużyć x2, więc będzie się peklować równo 4 dni, zwłaszcza teraz nie ma z tym problemu, temp. jest dobra. Ostatnio co robiłem to też 4 dni, było dobrze. zamierzam wykorzystać knif Szczepana, tj. później rozdrobnić, przyprawy, wymieszać i zostawić na dobę. Bardzo fajnie się po wiąże w środku – równomiernie, nie ma cieni, jednolita masa (tak samo jak do grubej kiełbasy wyżej). Pis67, wszystko sam zrobiłem, staram się. jeśli termometru nie wbija się do kiełbasy, to w jaki sposób zmierzyć ? mam doświadczenie takie że bardzo wolno w środku temp. rośnie może 1 stopień na 10 min, więc utrzymuję temp. parzenia max jaka się da, aby nie siedzieć przy-tym za-długo (mam garnek 50L i piec węglowy). [ Dodano: Wto 15 Lis, 2011 09:58 ] Marek z Bielska; wołowinka dobra, potrzeba szukać nowych smaków, urozmaicić jedzenie. Właśnie to swojskie jest super i zjesz trochę i jesteś syty. Zaś to z dużych sklepów to jesz i nie można się na-jeść do syta (w każdym razie ja tak mam). Zapas kotletów, hmmm … mnie (nam) to musi starczyć aż do marca – kwietnia, więc nie ma tego aż tak wiele. O tym czasie będzie kolejna … [ Dodano: Wto 15 Lis, 2011 10:04 ] Już jest: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-185093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam, od dłuższego czasu aparat foto, baterie rozładowywał (coś z zasilaniem), baterie to AA 4szt. ciągle komunikat –wymień baterie-. dziś pojechał do serwisu w Warszawie. Na jakiś czas wrócę do robienia zdjęć starą „komórką”. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-185196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 19 Listopada 2011 Witam, z uboju mięsko bardziej przyciąłem, aby mieć więcej na kiełbasę. Mięso jak wyżej po-klasyfikacji, peklowane saletrą, po-mielone (każdy zna to) FI 2,5mm, FI10mm, FI16mm. Przedstawiam fotografie zrobione starym Tel. gsm, ponieważ aparat foto pojechał do serwisu. Duże ilości przypraw, a gdy robie według przepisu jeszcze zabraknie np. papryka słodka… mięso pomielone 23kg, zostało rozdrobnione, wymieszane razem i podzielone po 6kg na 4 miski. Każda z nich to inny smak – przyprawy. Wymieszane wstępnie i zostawione w chłodnym na dobę „knif” Szczepana. Jak i przy peklowaniu, tak i teraz przykryte ściśle folią (z woreczków do mrożenia). To jest „knif” dziadka, 3x przez gruby lejek + max 5 min. mieszania = farsz gotowy. Napychanie, akurat to jest parówka według dziadka. mięso rozdrobnione jak wyżej, a dopiero później, po podzieleniu = 3x mielone na oczku FI2,5mm. I tu maszynka 32’’ miała co robić, silnik 1,1KW a dość ciepły. Aż niemożliwe że to 23kg jest. U góry na każdym przewinięciu znaczone wełną kolorową, jaki to smak / gatunek kiełbasy jest. (foto starym aparatem w Tel. gsm wykonane, przy oświetleniu żarówka / świetlówka energooszczędna). Jutro wędzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-186057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 20 Listopada 2011 witam Ku końcu wędzenia 2fafy. Temp. na dworze +5*C. Przed wyciąganiem. Po 3 fazie podpieczenie. Na stojaku, po wędzeniu. Dalej było parzenie i studzenie. Parówka wg. Dziadka (przyprawy bardzo łagodne, delikatne). Myśliwska jak zawsze super (dużo jałowca), domowa według dzadka (specyficzny smak kolendry), domowa tu z śląska wg. "Przepis na kiełbasę znaleziony u mojej mamy." (gorczyca pochłonęła smak pieprzu, a dałem 2 łyżki duże czubate – za dużo). Warto zostawić 1 kawałek po wędzeniu, a pozostałe parzyć i porównać twardość osłonki, po parzeniu jest miękka osłonka i można na zimno do chleba jeść kiełbasę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-186286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 30 Listopada 2011 witam, kolejne wyroby z tego samego „bicia”, peklowane na mokro z saletrą przez 16dni (miało być 21 dni, jak kiedyś, lecz temp. trochę wyższa, u góry zaczęła się robić powoli pleśń. dłużej już nie mogło być). To były 2 wędzenia (żeberka wszystkie, golona 4, boczki 6, szynki 2) http://images47.fotosik.pl/1244/aee023def9f5e5b1med.jpg http://images47.fotosik.pl/1244/3325fb0c874ddfd0med.jpg 4 boczki (cieńsze) po wędzeniu zostały zwinięte, parzone „ciągnąć”, tyle ile waży, tyle minut. Szynki też parzone, do osiągnięcie wewnątrz temp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-188223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 30 Listopada 2011 bartnik, :clap: :clap: :clap: :tongue: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-188236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 13 Grudnia 2011 witam Dopiero dziś kilka zdjęć kiełbasy chudej wieprzowej (tę którą niedawno robiłem) aparat foto już działa, ps. ktoś pytał jak w przekroju. Jest wyjęta z zamrażalki, podgrzana w wodzie. Przyprawy według miejscowego masarza, a przepis ten jest prawie ten sam co tu: (Przepis na kiełbasę znaleziony u mojej mamy) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7903&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=f4352120a81acd0f4027897d5a061c7f Cały proces technologiczny dość długi, całkowity około tygodnia, nie standardowy (trochę zmodyfikowany), zaś efekt w przekroju jak szynkowa, (a surowiec daleki od szynki). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-190554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 14 Grudnia 2011 przepis ten jest prawie ten sam co tuWidzę jakby śladowe oczko. Rozumiem jednak, z powyższego wpisu, ze kiełbasa jest na peklosoli. Myślę, że dodatek wołowiny wpłynął na "szynkowy" przekrój. Ponieważ zastosowałeś przyprawy inne, niż w linku, na który się powołałeś, kiełbasa jest cudna to dobrze byłoby, gdybyś zamieścił szczegółowy przepis. Skład i wykonanie, w przeliczeniu na 10kg surowca. Jeżeli nie masz czasu to przyślij dane rzeczywiste a ja to przerobię na recepturę. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-190594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Aniu Bartnik wstawił go w innym wątku : Witam, tu nie chodzi o to jajko, tylko dyskusja poszła w tym kierunku. Ja nie dałem. Jeśli ktoś będzie robić, to podpowiedz: peklowanie 2dag soli +1g saletry na 1kg mięsa, przez 4 dni, rozdrobnienie: wołowe lub 3gatunek Fi 2,5mm, boczek FI8mm, łopatka FI 10mm. Przyprawy na 5kg farszu: gałka muszkatołowa duża 5g, pieprz 4małe łyżeczki CZUBATE =23g, czosnek 7ząbków dużych, 1 łyżeczka cukru, 3łyżki magii, 2duże łyżki PLASKIE gorczycy, woda 0,2L. nadziewać, zostawić w chłodnym na dobę, wędzić, parzyć. Przepis ten jak wcześniej pisałem jest bardzo, bardzo, bardzo podobny do tego co u mnie się robi w okolicy od długich lat. Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-190602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 14 Grudnia 2011 witam Widzę jakby śladowe oczko. Dobrze widzisz, ja też tak widzę, lecz tak samo przygotowana była parówka - brak oczka, ja podejrzewam że przyczyniła się do tego temp. peklowania, była zbyt niska, mięso peklowało się w komórce z otwartym oknem. Wszystko robione z dodatkiem saletry, same wieprzowe teraz (ja robię z tego co mam, specjalnie nie do-kupuję mięsa). Roger; wkleił przyprawy. One są na 5kg. Tutaj może pojawić się głos że ile tego pieprzu??? Dane zostało UWAGA 4,6g/kg, powtarzam kolejny raz: kuchnia śląska jest dość „ostra”, kup krupniok pod Opolem i gdzieś w Polsce, różnica w ilości przypraw znaczna jest. Rozdrobnienie podane jest standardowe dla tej kiełbasy (tak jak koło mnie masorz robi w okolicy). Zaś ja rozdrabniam bardzo grubo (dla mnie standardowo to jest za drobno), wklejam: "Mięso jak wyżej po-klasyfikacji, peklowane saletrą, po-mielone (każdy zna to) FI 2,5mm, FI10mm, FI16mm." tak samo było tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=179435#179435 coś to zrobił za kadzidło..... >>>tu się tak przyprawia<<<. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-190784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zimą nie ma co robić, ale trzeba coś robić Suche, nie impregnowane drewno – odpadki dąb, pocięte na 50mm, rozdrobnione. To jest duży kosz gospodarski. Na górze pieca CO, suszy się buk i olcha, za 3 tyg. potnę i wymieszam. To jest do wędzarni – beczka z szufladą u dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-201744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 6 Marca 2012 Dzisiaj ciąg dalszy drewna / kostka. Drewno wysuszone na piecu CO, pocięte na długość około 50mm, a następnie małą siekierką porąbane tak aby grubość nie przekraczała 10mm. To są 3 gatunki: dąb, buk, olcha, jak widać nie potrzeba jakiś grubych specjalnie kupionych „kuloków” drzewa, tylko gałęzie, które można samemu przynieść np. z nad rzeki … Wymieszane razem i do worków, mam nadzieję że na cały rok wędzenia, na moje potrzeby wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-206019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 6 Marca 2012 Toś się Chłopie przygotował, jak na długą zimę.A tak przy okazji, to jeszcze raz dziękuję za pomoc w teście gliniaka. Wosk się b.przydał. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-206034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 6 Marca 2012 Bartnik i to jest to z niczego zrobić , znaleźć - tak gospodarzą ludzie z wiejskim pochodzeniem. Super to przedstawiasz , co osiągnąłeś , zrobiłeś itd... Nie żebym był wzięty za propagandę na forum, ja też ze wsi pochodzę :grin: Mieszczuchów też nie chcę tym urazić - przecie rzeki też przez miasta płyną :grin: Pozdro) Bartnik szacuneczek- chłop z Ciebie robotny(nie usiedzi na du.ie) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-206038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 30 Marca 2012 witam, dowiedziałem się że koledze to przydatne urządzenie paluszki skróciło (ładnie powiedziane) , więc bez zwłocznie (bez ociągania się) dałem zrobić to: popychacz pełny pod wymiar, nie za duży, materiał kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-210439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 30 Marca 2012 opychacz pełny pod wymiar, nie za duży, materiał kosztuje. Dobry pomysł Bartniku, ale lepiej wydać na materiał niż pozbyć się '' paluszków'' :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-210448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 30 Marca 2012 więc bez zwłocznie (bez ociągania się) dałem zrobić to: I słusznie , mógł być ten popychacz trochę dłuższy , jednak lepsze to jak nic . :smile: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-210450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgadza się, lepiej wydać (myślałem drewno dąb sklejać). że taki mały, to jest to minimum wymagane, jest na wymiar bez luzów i tyle wejdzie. A wyglądem przypomina odważnik do wagi, albo izolator porcelanowy z słupów energetycznych :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5344-w%C4%99dzonki-bartnika-z-elektrycznej-beczki/page/5/#findComment-210459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.