miro Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Do rozpalania grilla używam opalarki do drewna.Parę minut i grill rozpalony. Co do nie spożywania z grilla peklowanych wyrobów wypowiadałem się już wielokrotnie i jak dla mnie to też bzdura. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-231366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciechowy Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Takie urządzenie do rozpalania grilla posiada w swojej ofercie Weber. Oglądałem - wygląda na bardzo solidne, raczej nie jednorazówka na jeden sezon. Ale kosztuje ok. 130 PLN. Wszyscy chwalą, więc chyba w końcu zakupię.PozdrawiamCiechowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-233693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Widziałem te kominy Webera i faktycznie dużo lepiej wykonane niż ten co ja kupiłem w Tesco. Jak ktoś ma trochę pieniędzy to na pewno warto. Do tego w komplecie weber daje rozpałkę i worek brykietu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-233695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek G Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Takie urządzenie do rozpalania grilla posiada w swojej ofercie Weber. Oglądałem - wygląda na bardzo solidne, raczej nie jednorazówka na jeden sezon. Ale kosztuje ok. 130 PLN. Wszyscy chwalą, więc chyba w końcu zakupię. Pozdrawiam Ciechowy Ja kupiłem Tesco na wyprzedaży za jedyne 9,99zł (przecena z 29,90 zł). Służy mi już trzeci sezon i jeszcze posłuży. Czy warto płacić 130 zł - za tą kwotę bedziesz 4 sztuki, które posłużą Ci łącznie ok. 15-20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-233717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek_77 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Ja rozpalam grilla suszarką do włosów żony :-)A co do grilowania wędzonego, peklowanego, itp. itd. Może i nie zdrowo, ale na coś trzeba umrzeć, a jak umierać, to niech to wszystko będzie smaczne :-) Cytuj No risk, no fun :-)Honda Cb 500 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-234718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 misiek77widać że jeszcze nic cię nie boli - poczekaj chwilkęi życzę szczęścia w umieraniu Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-234740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek_77 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Jeszcze nie boli, ale jak człowiek nie pali papierosów, alkohol sporadycznie, seks od święta. No to chyba zgodzisz się jumbo, że coś trzeba zrobić... smacznie :-) a nie koniecznie zdrowo Cytuj No risk, no fun :-)Honda Cb 500 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-234746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Jumbo nie przesadzaj.Spotkałeś się kiedyś z przypadkiem śmierci z powodu spożycia grillowanej kiełbasy ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-234749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 5 Października 2012 Ja tego nie pisałem, ale wklejam "Grillowanie jest formą spędzania wolnego czasu, coraz bardziej preferowaną przez całe rodziny. Ważne jest, iż ta metoda obróbki mięsa przebiega w wysokiej temperaturze powodując powstawanie kancerogennych HCA. Warto dlatego zastanowić się na ile szkodliwe dla naszego zdrowia jest spożywanie np. coraz popularniejszej karkówki z grilla." Życie jednak jest szkodliwe. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-241810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 6 Października 2012 Nie oddychać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-241832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDy Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Słuchajcie, według mnie grillować trzeba. A że niezdrowe? Mnie się wydaje że poza wędzeniem jest to najbezpieczniejsza i najzdrowsza obróbka termiczna jaką można poddać mięso. Niezdrowe? Każdy owoc, warzywo i cokolwiek co wymyślono ma w sobie jakiś niezdrowy składnik A co do artykułu i nie grillowaniu marynowanych i wędzonych potraw... mam nadzieje, że autor poprostu miał na myśli te produkty sklepowe, które średnio wiadomego pochodzenia i składu Bo jeśli nie, to faktycznie musiał być jakiś baran.. ja sobie karkówki nie wyobrażam bez marynaty! Ot takie odkopanie wątku z tęsknoty za nieco cieplejszymi dniami aby móc w końcu usiąść na dworze przy grillu z piwkiem (oczywiście swojej roboty) w jednej i strzypcami do mięsa w drugiej... :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-264057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 26 Stycznia 2013 ja sobie karkówki nie wyobrażam bez marynaty! Witaj ! I tu właśnie jest ''problem'' ! Marynowanie bądz bejcowanie różni się zasadniczo od peklowania z użyciem peklo-soli . Gdyż... obróbka termiczna mięs peklowanych nie powinna przekraczać temp. 100*C . Ot takie odkopanie wątku z tęsknoty za nieco cieplejszymi dniami aby móc w końcu usiąść na dworze przy grillu z piwkiem (oczywiście swojej roboty) w jednej i strzypcami do mięsa w drugiej... Ojjj... tęskno , tęskno... Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-264064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 26 Stycznia 2013 nie powinna przekraczać temp. 100*CDopuszczają 140-150 st.C. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-264154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiuszcz Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Szkodliwość pieczenia mięs peklowanych naukowcy odkryli dosłownie kilka lat temu, wcześniej ludzie latami jedli kiełbaski z grilla, z ogniska, peklowane szynki pieczone, jajecznicę na szynce czy boczku, i nie powymierali od tego. Myślę że zjedzenie od czasu do czasu peklowanej kiełbaski z grilla, jest mniej szkodliwe niż np alkohol, wypity do tej kiełbaski.Nawet gotowe mięsa w marynacie, mają w składzie sól peklującą, więc wydaje mi się że nie jest to aż tak szkodliwe, no chyba że za kilka lat, na karkówkach będą napisy jak na papierosach "Minister zdrowia ostrzega - grillowanie powoduje raka" :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-264172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 27 Stycznia 2013 jest mniej szkodliwe niż np alkohol, wypity do tej kiełbaski.I tuta się kolego z Tobą stanowczo nie zgadzam. :!: A nawet protestuję przeciwko takim wypowiedziom :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-264386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Szkodliwość pieczenia mięs peklowanych naukowcy odkryli dosłownie kilka lat temukilka (naście ) lat temu to ludzie umierali i nie wiadomo było na co... ot po prostu "czas mu było"..... teraz często wiadomo dlaczego alkohol w umiarze zneutralizuje za to inne szkodliwe czynniki przy tym grillowaniu :lol: Nawet gotowe mięsa w marynacie, mają w składzie sól peklującą, więc wydaje mi się że nie jest to aż tak szkodliwe,no kolega teraz poleciał z fantazją :rolleyes: - weź sobie paczkę takiego mięsiwa, poczytaj skład i zastanów się jaki interes ma producent w tym że sprzedaje ten produkt często za mniejsza kwotę niż czyste mięso :rolleyes: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-264398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Grillowane niezdrowe; Picie destylatów szkodliwe; Jedzenie tłustego szkodliwe; Jedzenie mięsa szkodliwe; Nie jedzenie mięsa szkodliwe; Pieczywo białe niezdrowe; Palenie niezdrowe; Solenie niezdrowe TO co jest zdrowe - Z umiarem wszystko zdrowe albo choćby przyjemne - jak by tak przeanalizować wszystkie za i przeciw to zostaje hibernacja a odżywianie się tylko czystą energią kosmiczną.To ja wolę nasze wędzone, grillowane, smażone, peklowane, zalewane, solone i jakie by to jeszcze nie było byle było i smakowało Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-264402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiuszcz Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Palenie niezdrowe; Solenie niezdrowePieprzenie też nie zdrowe? Oczywiście pytam o przyprawę :grin: TO co jest zdrowe - Z umiarem wszystko zdrowe albo choćby przyjemne - jak by tak przeanalizować wszystkie za i przeciw to zostaje hibernacja a odżywianie się tylko czystą energią kosmiczną.No właśnie o to mi chodziło że wszystko jest nie zdrowe, więc jakby człowiek miał sobie odmawiać peklowanej kiełbaski z grila to pozostała by nam już tylko marchewka i jabłko(i to oczywiście tylko z własnego ogródka, bo reszta to nawozy, opryski itd, popijane wodą ze studni, bo gazowana i kranówka też nie zdrowa. arkadiuszcz napisał/a: Nawet gotowe mięsa w marynacie, mają w składzie sól peklującą, więc wydaje mi się że nie jest to aż tak szkodliwe, no kolega teraz poleciał z fantazją :rolleyes: - weź sobie paczkę takiego mięsiwa, poczytaj skład i zastanów się jaki interes ma producent w tym że sprzedaje ten produkt często za mniejsza kwotę niż czyste mięso :rolleyes:No właśnie czytałem kiedyś skład karkówki sprzedawanej po 19,99zł za kg, więc wcale nie taka tania, i w składzie było tylko 85% mięsa w mięsie, i była też sól peklująca, co mnie właśnie zdziwiło. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-264641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 28 Stycznia 2013 i w składzie było tylko 85% mięsa w mięsie, i była też sól peklująca, co mnie właśnie zdziwiło. W sumie ... nic dziwnego... :rolleyes: bo to również substancja konserwująca...(dla dłuższego przechowywania :wink: ) , a pieron wie ile ''to'' już leżało wcześniej na sklepie... :shock: zanim pokroili w plastry i posypali kupą aromatycznych przypraw... :tongue: Dlatego nie ma , jak sobie samemu -kupić świeże i zamarynować I wiesz co jesz :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-264644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiuszcz Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Dlatego nie ma , jak sobie samemu -kupić świeże i zamarynować I wiesz co jesz :grin: Też jestem tego zdania, niestety nieraz zdarzają się sytuacje awaryjne, i trzeba kupić gotowca. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-264663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 28 Stycznia 2013 fajnie się przekomarzacie na temat zdrowia :wink: normalnie kupa śmiechu z tych wszystkich zdrowotnych zabobonów, co można, co nie można .... :grin: .... jednego tylko nie bierzecie pod uwagę - obecnej kondycji ZUS-u i NFZ-u oraz perspektyw na przyszłość dla tych instytucji :grin: :grin: :grin: zdrówka wszystkim życzę :grin: Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5743-jak-grillowa%C4%87-ciekawy-materia%C5%82/page/2/#findComment-264668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.