Zbój Madej Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Towar na "polski kawior" (wersja a'la pobiedziska) sparzony, poszedł do zamrażarki. W Styczniu będzie dreptanie przy kaszance z "niespodzianką" pół głowywątroba około kgskórki wp około kggolonka przednia b/kmięso z jednej kości karkowej Będzie na kaszy jęczmiennej grubej. Edytowane 28 Grudnia 2018 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-619040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Towar na "polski kawior" Ha ha , narobiłem Wojtusiowi apetytu . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-619053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Ha ha , narobiłem Wojtusiowi apetytu No qrcze niestety :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-619056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) Na podstawie pobiedziskiej, ale po mojemu Dodałem także skwarki niemielone i golonkę jedną. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zboja/?p=218525 Edytowane 27 Lutego 2019 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-624993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zbojaszku narobiles mi smaka :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-624998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 27 Lutego 2019 Apetyczna :clap: . Wojtek ja zawsze daję skwarki do kaszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-625000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 27 Lutego 2019 Wojtek ja zawsze daję skwarki do kaszanki. Ja dopiero drugi raz dodałem, Marek z Bielska namówił.Pierwszy raz dałem zmielone, teraz w całości i tak jest lepiej, czujesz, że "coś" gryziesz Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-625005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 27 Lutego 2019 Masz rację Zbójaszku, skwareczki to cały smak , ja je dodaję zawsze od zawsze, inaczej "kicha" się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-625008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 27 Lutego 2019 skwareczki to cały smak A do wątrobianki dodajesz? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-625015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 27 Lutego 2019 A do wątrobianki dodajesz? Ja raz dodałem do wątrobianki skwarek i już drugi raz tego nie zrobię . ......... chyba Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-625016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 27 Lutego 2019 Ja raz dodałem do wątrobianki skwarek i już drugi raz tego nie zrobię Moją wątrobiankę ze skwarkami jadłeś co najmniej 3 razy przy różnego rodzaju okazjach Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-625017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 27 Lutego 2019 Moją wątrobiankę ze skwarkami jadłeś co najmniej 3 razy przy różnego rodzaju okazjach Wojtek .... po prostu muszą być skwarki pierwsza klasa i wypróbowana ilość dokładanych skwarek . Ja dałem pierwszy raz i tego być może nie miałem . Pamiętam że dodałem kilogram skwarek na około 5kg farszu . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-625018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 27 Lutego 2019 kilogram skwarek na około 5kg farszu . No to jesteśmy w domu Andrzejku Ja na 5 kg wątrobianki daję 20 lub 20 kilka deko skwarek, no może 30 ale to jest max.Do kaszanki dodałem 27 dag skwarek, co ze skwarkami dało mi 10.5 kg "polskiego kawiorku" Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-625021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 27 Lutego 2019 I gitara jak to mówi młodzież.... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-625023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 2 Marca 2019 Te skwarki to w jakiej postaci , przetopione na patelni i na jaki kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-625259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 2 Marca 2019 Osobiście zawsze daję takie dobrze wytopione, chrupiące, ale nie spalone, Boże broń. Kiedyś był w Ciechocinku taki sklep mięsny gdzie dodawali do zakupów skwareczki z wytopu smalcu za friko, jeżeli ktoś miał ochotę na ten cymesik. Potem zaczęli sprzedawać w dobrej cenie, a na końcu się zbiesili i sami zaczęli je zużywać do swych wyrobów . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-625261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 2 Marca 2019 Te skwarki to w jakiej postaci , przetopione na patelni i na jaki kolor Osobiście zawsze daję takie dobrze wytopione, chrupiące, ale nie spalone, Boże broń Dokładnie tak Heniutek Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-625263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 2 Marca 2019 ale nie spalone, Boże broń Bóg zapłać - darmo nie chcę . No to następna kaszana będzie po Zbóju fest . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-625269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 7 Maja 2019 (edytowane) Terapii zajęciowej c.d., znaczy będzie dreptanie przy salcesonie pół głowy wpdwa serca wp3 przednie golonki wpuszy wp - 4 sztskórki wp - 1 kgjutro dokupię kość karkową lub 0.8 kg żeberekogony wp nie idą do salcesonu, będą peklowane, gotowane i do poogryzania Na 1 kg towaru dałem 1 L wody i 110 g p-soli.Skórek do peklowania nie daję, będę gotował razem wsio w garze na bardzo maluśkim ogniu, jakieś 2-2.5 godz.Peklowanie do Soboty rano, 3.5 dnia, a nie 4 dni jak zawsze. Przyprawy to będą:kminekpieprz świeżo kręconymajeranekczosnek tarty lub wyciskany. Edytowane 7 Maja 2019 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-630880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 7 Maja 2019 Ozorków nie dajesz?.... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-630881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 7 Maja 2019 Ozorków nie dajesz? No właśnie Wosiowi teraz na fb odpisałem. Mam chyba w zamrażarce, idę poszukać :D[Dodano: 07 maj 2019 - 18:05]Są ozory !!! Muszą trochę odtajać od woreczka i wkładam do zalewy Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-630882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 7 Maja 2019 (edytowane) Są ozory !!! Muszą trochę odtajać od woreczka i wkładam do zalewy Wojtek , jak mają skórę a chyba tak , to musisz zrobić nastrzyk ... skóra nie ułatwia peklowania . Edytowane 7 Maja 2019 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-630901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 7 Maja 2019 (edytowane) Są ozory !!! Muszą trochę odtajać od woreczka i wkładam do zalewy Zrób dobry nastrzyk bo będzie szare oczko.Zrób jeszcze nastrzyk w polik głowy wp.[Dodano: 07 maj 2019 - 20:11] Na 1 kg towaru dałem 1 L wody i 110 g p-soli. Skórek do peklowania nie daję, będę gotował razem wsio w garze na bardzo maluśkim ogniu, jakieś 2-2.5 godz. Peklowanie do Soboty rano, 3.5 dnia, a nie 4 dni jak zawsze..Bardzo słaba solanka jak na tyle dni peklowania.Mięso na salceson się parzy (90C) a nie gotuje.Czym wyższa temperatura parzenia to większe straty.Głowy 3,5 h a skórki 1,5 h.Skorki zawsze wrzucam na 1,5 h przed końcem parzenia. Edytowane 7 Maja 2019 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-630903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 7 Maja 2019 Bardzo słaba solanka jak na tyle dni peklowania.Mięso na salceson się parzy (90C) a nie gotuje.Czym wyższa temperatura parzenia to większe straty.Głowy 3,5 h a skórki 1,5 h.Skorki zawsze wrzucam na 1,5 h przed końcem parzenia. Jak robię peklowany to pekluję 4 dni, albo potrzymam do Niedzieli rano, będzie 4.5 dnia. Solanka taka mi jest akuratnia.Gotuję na małym ogniu 2-2.5 godz. pyrka jak rosół i dla mnie jest oki + czas parzenia gotowców. Bedzie jadalne.Ozory jakie wyjdą takie będą. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-630912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 7 Maja 2019 Ozory jakie wyjdą takie będą. Słowami klasyka ......... będzie oki Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5781-wyroby-podrobowe-wg-zb%C3%B3ja/page/16/#findComment-630915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.