@halusia@ Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 17 Maja 2013 Oto efekty naszego wczorajszego wędzenia, troszkę kabanosów Halusi, tym razem mocniej podpieczone, bo już nie wyschną na kaloryferze. Madziu po co na kaloryfer, wystarczy że kabanosy powiesisz w chłodnym miejscu.. Ja powiem szczerze że zawsze zostawiam w lodówce bo nie mam takiego chłodnego pomieszczenia i też ładnie podsychają.. :wink: A z Natki to już duża i śliczna dziewczynka.. :lol: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-285052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 17 Maja 2013 Madziu po co na kaloryferHAlusia, bo NAtka sie sama czestuje z kaloryfera :grin: , popatrz strone do tylu, jest tam piekne zdjecie Natki z kabanosem w reku. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-285067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 18 Maja 2013 Szkoda , że nie można skosztowaćja też ich nie jem, bo to dla dziewczyn Halinko, ja lubię kabanoski z kaloryfera, one nigdy tam nie zdążą wyschnąć, lubię takie ciepłe, ociekające tłuszczem I moje panny też je lubią. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-285094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 18 Maja 2013 U nas starym mieszkaniu kabanosy wisiały sobie w kuchni i kto chciał to sobie rwał ile mu pasowało Tutaj właśnie Hubert w akcji http://i52.tinypic.com/2qk3zpz.jpg Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-285112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 18 Maja 2013 Hehe, Hubert tak jak moje laski, wie co dobre Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-285143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionia Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zrobiłam pasztecik kogucik, taki typowo dla Zuzi, bałam się jej opinii, ale dzięki Bogu smakuje, pozostałej części rodziny też. kurczak ok 2kg ugotowany jak na rosół, obrany z mięsa i zmielony plus 20 dkg wątróbki drobiowej zaparzonej w odrobinie rosołu i zmielonej plus 3 łyżki czubate bułki tartej i 4 łyżki czubate kaszy manny plus przyprawy- ze względu na Zuzię tylko sól, domowa vegeta do rosołu i trochę gałki muszkatołowej. Wszystko blendowane z rosołem, na bardzo że tak napiszę rozblendowaną masę, wyszedł taki sos niemalże bez najmniejszej grudki mięsa. Do słoików, gotowane 3 godziny. Pasztetowa jest super smarowna, ma łądny kolorek, można dodać więcej wątroby, ale bałam się że Zuzi już nie przypasi. Obrazek Zła jestem tylko na siebie, że nie wyjęłam z zamrażalnika wiejskiej młodziutkiej kurki tylko kupiłam kurczaka, no zamroczyło mnie gdzieś, następnym razem zrobię bardziej swojski. Wyszły 3 słoiczki takie coś koło 0,5 litra, może trochę mniejsze. Tylko nie śmiej się ze mnie. Jestem zupełny laik. Czy kasza manna jest ugotowana czy surowa? Ile trzeba dodć rosołu do blendowania? Z gory dziękuję za wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-288631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Śmiać się nie zamierzam, miło mi, że ktoś sięga po mój przepis Kaszę zaparzyłam gorącym rosołem. Co do ilości tego rosołu rosołu, to jej nie mierzyłam, ale tak jak pisałam kiedy go dodasz, to z tego mięsa ma się zrobić taki sos, spróbuj na początek z litrem rosołu, sama zobaczysz, wyjść to ona wyjdzie, najwyżej będzie bardziej gęsta. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-288705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 4 Września 2013 Natka ogląda bajkę to piszę szybciutko. Mój wczorajszy dietetyczny pasztet, piszę dietetyczny o ile pasztet może być dietetyczny, bo: 100g mojego pasztetu ma około 195 kcal 100g polędwicy sopockiej ma 115 kcal ale już w porównaniu do 100g boczku (250 kcal) wygląda nieźle, no w końcu na samej polędwicy człowiek nie wyżyje. Starałam się wszystko sumiennie skalkulować, ale nie jestem dietetykiem, nie mniej jednak pasztet wyszedł pyszny: Pasztet z kurczaka: kurczak tuszka z/s 1,7 kg kurczak tuszka b/s 1,7 kg na tym ugotowałam ładny rosołek z 2 marcheweczkami, natką pietruszki, cebulka zrumienioną na ogniu, plus domowa vegetka i jeden rosołek. 3 cebule zeszkliłam na 2 łyżkach oleju, dodałam 0,7 kg pieczarek i wszystko się ładnie poddusiło. 1 niedużą bułeczkę namoczyłam w 1/2 szklanki rosołu. 40 dkg wątróbki drobiowej sparzyłam przez 10 minut we wrzątku. Wszystko razem zmielone na drobnym sitku, wymieszane z 2 szklankami rosołu, 3 jajkami i przyprawami, ja dałam sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wszystko razem jeszcze zblendowałam na papkę i włożyłam do 3 małych aluminiowych foremek o pojemności 500ml. Piekłam przez 1 godzinę w temperaturze 190 stopni. Dobra uciekam robić ajwar i paprykę Kaszubki Aha, zapomniałam dodać, że pasztet był w 3 wersjach, jedna foremka bez dodatków, druga z żurawiną a 3 z natką pietruszki. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-299160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 4 Września 2013 Jak widzę w rosole przypaloną cebule to już wiem że będzie "palce lizać" :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Co do reszty to nic nie piszę bo tak wygląda że można ekran laptopa wylizać :tongue: :grin: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-299208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 5 Września 2013 Ma tylko jdn wadę, jakoś tak znika:) Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-299353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 5 Września 2013 To fakt oczywisty :grin: a powiedz mi czy dajesz do rosołu pęczek lubczyku :question: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-299463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 6 Września 2013 Jak mam to daję ale teraz nie miałam. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-299490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Czasu nie ma pisać ale nie myślcie sobie, ze jemy sklepowe, co to to nie Na święta są szyneczki i krakowska, a tu na zdjęciu podwawelska Dziadka w dwóch wersjach parzona i podpiekana w wędzarni, jeszcze takie dwa małe kawałki na zdjęciu kiełbaski lasek, mocno zblendowanej coś ala parówka.Swoją droga mam nowy blender i gorąco polecam, prawie się nie zgrzał przy kutrowaniu 5kg mięsa a lód do drinków kruszy w sekundę.http://www.mediaexpert.pl/blendery/blender-bosch-msm-67170,id-1903 a tu już śniadanko na kiełbasce, mniam... Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-347768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 na zdjęciu podwawelska Dziadka w dwóch wersjach parzona i podpiekana w wędzarni, Madlinko, wielkie brawa.Aż miło spojrzeć na Twoje kiełbaski Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-347775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magyars Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 9 Września 2024 Dzień dobry. Trafiłem tu przez przypadek, wyroby przepyszne. Pozdrowienia z Sanoka 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5937-nasze-wyroby-mi%C4%99sne/page/7/#findComment-952158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.