electra Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 22 Maja Znalazlam jeszcze co takiego Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1014567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 22 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 22 Maja Piekę ten chleb zawsze z tego samego przepisu , mąki ( ? zawsze od tego samego producenta ) , temperatura wypieku zawsze ta sama , ale zaciekawił mnie punkt : za luźna konsystencja ciasta . i to może być wskazówka ,że za mocno popaćkałem wierzch ciasta przy wkładaniu do pieca . Dziękuję wszystkim za podpowiedzi , przy następnym wypieku to sprawdzę . Ale jest też dobra strona tej sytuacji . Jak wiecie zawsze są dwie piętki , a amatorów więcej . Teraz były dwie i trzecia na długość bochenka 😁 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1014568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 22 Maja 5 godzin temu, @halusia@ napisał(a): Sama jestem ciekawa co było powodem takiej sytuacji.. Zadałam pytanie odnośnie problemu Włodka kol. @ANNAM z Australii. Jest specjalitką piekarniczo/cukierniczą wiec mam nadzieje, że się odezwie. 1 Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1014623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 22 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 22 Maja Godzinę temu, EAnna napisał(a): Zadałam pytanie odnośnie problemu I będziemy czekać z niecierpliwością . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1014631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 22 Maja Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 22 Maja 4 godziny temu, Yerba napisał(a): Nie ma to znaczenia , bo z tego przepisu piekę już prawie rok . Przepis się nie zmienił, wiec może coś z piecem/piekarnikiem? P.s. podaj przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1014632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 23 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 23 Maja 11 godzin temu, quadro555 napisał(a): P.s. podaj przepis Bardzo proszę Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1014687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 23 Maja Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 23 Maja Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1014696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 24 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 24 Maja (edytowane) Dziś , żeby zakończyć temat niepowodzenia , domysłów o przyczynę tego co się stało . Na foto drugi bochenek z tego samego ciasta , pieczony jednocześnie , na tym samym poziomie , w tej samej temperaturze i tym samym czasie . Edytowane 24 Maja przez Yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1014866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 31 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 31 Maja Tym razem bez niespodzianek 1 2 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1015821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij #460 Opublikowano 31 Maja Piękny chlebek. Ciekawa jestem co dołożyłeś do ciasta chlebowego? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1015906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 31 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #461 Opublikowano 31 Maja (edytowane) 12 minut temu, mamuśka napisał(a): co dołożyłeś do ciasta chlebowego? Do ciasta sezam , słonecznik, dynia , siemię a do jednego dodatkowo żurawina . Kupuję te składniki osobno i sam robię "mieszankę chlebową " Edytowane 31 Maja przez Yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1015912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij #462 Opublikowano 31 Maja Dziękuję 😚 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1015931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidk1 Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij #463 Opublikowano 31 Maja Super chlebek sam na zakwasie piekę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1015938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 31 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #464 Opublikowano 31 Maja A dziś internetowe " wynalazki " gołąbki nadziewane ...kaszanką z sosem pieczarkowym 😁 1 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1015950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 31 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #465 Opublikowano 31 Maja Godzinę temu, Dawidk1 napisał(a): sam na zakwasie piekę. Żytnie są trochę ciężkawe , mimo że razówki dodaję mało , bo moja LP jest bez woreczka , więc chleb musi być lekko delikatniejszy . Ale za to tydzień jest w miarę świeży . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1015951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij #466 Opublikowano 4 Czerwca W dniu 31.05.2025 o 21:46, Yerba napisał(a): nternetowe " wynalazki " Żadne wynalazki....u nas normalna sprawa, na dno gara kładziemy skórkę wieprzową i dopiero liście kapusty i resztę a całość podlewamy bulionem...oj aż ślinka cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1016503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 4 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij #467 Opublikowano 4 Czerwca Napisałem o wynalazkach , bo pierwszy raz spotkałem się z takim przepisem 😉 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1016507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij #468 Opublikowano 4 Czerwca 14 minut temu, Yerba napisał(a): Napisałem o wynalazkach , bo pierwszy raz spotkałem się z takim przepisem 😉 Witam, Następnie te kapuściane liście zblenduj na gładko razem z wywarem i masz gęstą bazę do sosu / zamiast mąki/. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1016512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 4 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij #469 Opublikowano 4 Czerwca 1 godzinę temu, El komendante napisał(a): te kapuściane liście zblenduj na gładko razem z wywarem Dziękuję za radę . Do tej pory woda z parzenia była wykorzystana do mieszania tradycyjnego farszu z mięsem i ryżem . Moi na Podlasiu robią z kaszą . Ale kaszankę jako farsz robiłem pierwszy raz i przyznam ,że rewelacji jak dla mnie nie ma . Ale zblendowaną kapustę będę stosował . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1016547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 8 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij #470 Opublikowano 8 Lipca Krok za Szrekiem 😁 Grillowa z serem . 2 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1022674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij #471 Opublikowano 8 Lipca Bardzo ładnie wyszła, jaki ser zastosowałeś ? Gouda z przepisu czy jakiś bardziej twardy ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1022689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 8 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij #472 Opublikowano 8 Lipca 14 minut temu, szrekPL napisał(a): jaki ser zastosowałeś Gouda pokrojona tak 6x6mm 😁. Kiełbasa była parzona i nie było żadnych podcieków , a tego się obawiałem . Ser przed mieszaniem mocno schłodziłem . 18 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Ładniutka I ładniutko smakuje . Obawiałem się tej papryki , a spoko fajny dodatek . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1022692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij #473 Opublikowano 8 Lipca Godzinę temu, Yerba napisał(a): Kiełbasa była parzona i nie było żadnych podcieków , a tego się obawiałem . Ser przed mieszaniem mocno schłodziłem . Na tym etapie miałem dokładnie tak samo, ser wytapiał się dopiero na grillu tzn płynął po przekrojeniu kiełby bo na ruszcie nie pękała i nic w sumie się nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1022702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Udostępnij #474 Opublikowano 9 Lipca (edytowane) 7 godzin temu, szrekPL napisał(a): wytapiał się dopiero na grillu tzn płynął po przekrojeniu Jest to normalne natomiast poszukaj twardego sera do takich wyrobów żeby jak najbardziej ograniczyć wyciek po przekrojeniu. 7 godzin temu, szrekPL napisał(a): na ruszcie nie pękała i nic w sumie się nie działo. Niby dlaczego kiełbasa miała by pękać w miejscach gdzie znajdował się ser? Edytowane 9 Lipca przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1022727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Udostępnij #475 Opublikowano 9 Lipca 22 minuty temu, Grzewlod napisał(a): poszukaj twardego sera do takich wyrobów Właśnie o to mi chodziło, zrobiłem wg przepisu chociaż pod nim były sugestie odnośnie twardości sera... 23 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Niby dlaczego kiełbasa miała by pękać Bo została rzucona na jak dla mnie zbyt wysoką temp i myślałem że to spowoduje że może pęknie. Tak przynajmniej mi się wydawało. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/19/#findComment-1022733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.