szrekPL Opublikowano Wtorek o 19:55 Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano Wtorek o 19:55 Bardzo ładnie wyszła, jaki ser zastosowałeś ? Gouda z przepisu czy jakiś bardziej twardy ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/20/#findComment-1022689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano Wtorek o 19:56 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano Wtorek o 19:56 Godzinę temu, Yerba napisał(a): Grillowa z serem . Ładniutka👍 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/20/#findComment-1022690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano Wtorek o 20:17 Autor Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano Wtorek o 20:17 14 minut temu, szrekPL napisał(a): jaki ser zastosowałeś Gouda pokrojona tak 6x6mm 😁. Kiełbasa była parzona i nie było żadnych podcieków , a tego się obawiałem . Ser przed mieszaniem mocno schłodziłem . 18 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Ładniutka I ładniutko smakuje . Obawiałem się tej papryki , a spoko fajny dodatek . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/20/#findComment-1022692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano Wtorek o 21:39 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano Wtorek o 21:39 Godzinę temu, Yerba napisał(a): Kiełbasa była parzona i nie było żadnych podcieków , a tego się obawiałem . Ser przed mieszaniem mocno schłodziłem . Na tym etapie miałem dokładnie tak samo, ser wytapiał się dopiero na grillu tzn płynął po przekrojeniu kiełby bo na ruszcie nie pękała i nic w sumie się nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/20/#findComment-1022702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano Środa o 04:34 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano Środa o 04:34 (edytowane) 7 godzin temu, szrekPL napisał(a): wytapiał się dopiero na grillu tzn płynął po przekrojeniu Jest to normalne natomiast poszukaj twardego sera do takich wyrobów żeby jak najbardziej ograniczyć wyciek po przekrojeniu. 7 godzin temu, szrekPL napisał(a): na ruszcie nie pękała i nic w sumie się nie działo. Niby dlaczego kiełbasa miała by pękać w miejscach gdzie znajdował się ser? Edytowane Środa o 04:48 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/20/#findComment-1022727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano Środa o 05:00 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano Środa o 05:00 22 minuty temu, Grzewlod napisał(a): poszukaj twardego sera do takich wyrobów Właśnie o to mi chodziło, zrobiłem wg przepisu chociaż pod nim były sugestie odnośnie twardości sera... 23 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Niby dlaczego kiełbasa miała by pękać Bo została rzucona na jak dla mnie zbyt wysoką temp i myślałem że to spowoduje że może pęknie. Tak przynajmniej mi się wydawało. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/20/#findComment-1022733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano Środa o 05:26 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano Środa o 05:26 (edytowane) 26 minut temu, szrekPL napisał(a): Bo została rzucona na jak dla mnie zbyt wysoką temp i myślałem że to spowoduje że może pęknie. Nie ma obaw nazwijmy to w przypadku "zwykłych kiełbas grillowych". Pękanie jelita może następować w trakcie obkurczania włókien, odparowaniu oraz przy twardej i bardzo mocno nadziane kiełbasie, natomiast nie obrazu po położeniu na gorącym ruszcie. Ten proces jak każdy potrzebuję czasu. Edytowane Środa o 05:26 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/20/#findComment-1022737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano Środa o 06:01 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano Środa o 06:01 27 minut temu, szrekPL napisał(a): sugestie odnośnie twardości sera... Sugestie bardzo dobre podczas następnej produkcji po wymieszaniu farszu z przypawami podziel farsz na kilka porcji i wtedy dodaj kilka różnych gatunków sera. Po takim teście ocenisz topliwości i smak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/20/#findComment-1022744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano Środa o 06:44 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano Środa o 06:44 41 minut temu, Grzewlod napisał(a): Sugestie bardzo dobre Bardzo bardzo, ale mus był sprawdzić na własnej skórze, następnym razem zastosuje ser salami (ta gouda w sumie mi nie przeszkadzała) dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/20/#findComment-1022749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano Czwartek o 20:40 Autor Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano Czwartek o 20:40 Gril swoje , ale do napoi coś na zimno . Dziś pasztet . Dwa upieczone , dwa zamrożone na " zaś " 😁A jutro ... 2 1 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/20/#findComment-1023112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano wczoraj o 06:41 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano wczoraj o 06:41 Dobrze zrozumiałem😋mrozisz" surowe"pasztety?Nie kruszą się po upieczeniu?Za wyrób👍 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/20/#findComment-1023164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano wczoraj o 10:28 Autor Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano wczoraj o 10:28 3 godziny temu, gruby7074 napisał(a): mrozisz" surowe"pasztety? Do tej pory nie mroziłem , ale skorzystałem z porady JackaC , który mrozi i piecze bez rozmrażania . Jadłem jego pasztety i są super . 3 godziny temu, gruby7074 napisał(a): Nie kruszą się po upieczeniu? Raczej kruszyły się te upieczone . 13 godzin temu, Yerba napisał(a): A jutro ... Czyli dziś ... galat , galart , zimne nóżki i studzina w zależności od rejonu w którym się to robi 😁 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6032-yerby-w%C4%99dzarnia-i-wyroby/page/20/#findComment-1023195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.