JacekC Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 4 Maja 2014 Oj kurcze, a miałem tam być . . . i nie byłem.....,ale jak się okazało , los czuwał....szczegóły opowiem na zlocie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 6 Maja 2014 Jeśli mogę się dołączyć do dyskusji o chlebie...ostatni wypiek na Wielkanoc (oczywiście na zakwasie żytnim)http://img.tapatalk.com/d/14/05/06/3avevaqy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 6 Maja 2014 ostatni wypiek na Wielkanoc (oczywiście na zakwasie żytnim) Z prawdziwą , grubą skórką Uwielbiam taki chleb. Jadam go bardzo mało, praktycznie same skórki Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 8 Maja 2014 Kolejny chleb mojego autorstwa (oczywiście z zapożyczonego przepisu)Pszenno-żytnio-owsianyhttp://img.tapatalk.com/d/14/05/08/6e3eda6e.jpgPoezja smaku...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 8 Maja 2014 @EAnna,ja tez taka lubie ,trzeba wymyslec przepis na sama taka skorke ,u mnie w domu walka kto zje" pietke " dobrze ze sa 2 ( pieke w formie) ,od czasu jak zaczelam piec juz nie kupujemy chleba w sklepie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 8 Maja 2014 " dobrze ze sa 2 A właśnie że 4 ... a jak ktoś się uprze to i 6 ale na środek nie ma wtedy chętnych Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 8 Maja 2014 Roger ze ja nie pomyslalam !! tylko kto zje srodek?,moze zrobic kwas chlebowy ,bo cos takiego chyba jest ,przynajmniej cos mi sie o uszy obilo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 8 Maja 2014 tylko kto zje srodek? Hmmm oprócz kwasu chlebowego (do tego najlepszy jest razowiec) możesz zrobić ciasto popularne na zachodzie mówią na to broodpudding Tu masz ciekawy przepis:http://www.wielkiezarcie.com/recipe81898.html Można to robić z marchwią , kakao, orzechami , bakaliami z tym co masz i lubisz Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 8 Maja 2014 a wiem co to jest ..hehe moze taki dla TZ zrobie z whisky Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 8 Maja 2014 ,u mnie w domu walka kto zje" pietke " dobrze ze sa 2 Wiesz co tak sobie pomyślałem że jak do wyrastania ciasta i pieczenia użyłabyś głęboko-wciętej formy bo babki to miałabyś więcej "prawie piętek" coś takiego:http://www.garneczki.pl/media/img/products/kpbig_222426d6a0b9cb1f531c641380abf8.jpg Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 8 Maja 2014 no niezle niezle ,a moze wypiekac w takich foremkach do tartaletek byly by odrazu "gotowe kromki " skorkowe Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 8 Maja 2014 Ja, jak kupię sobie czasem połówkę chlebka gorącego, to wycinam misternie cały środek i z samej skórki robię sobie kanapki (a co?!), w pracy jak to zobaczyli to się w głowę pukali, a przecież ta skórka pozostaje chrupiąca i pyszna tylko przez krótki czas, więc po co czekać aż stanie się gumowa i mniej apetyczna ?! Po tym tłumaczeniu większość przyznawała mi rację, ale nikt tak nigdy nie robił (ciekawe czemu?) A środeczek zjadam na obiad do zupki albo jakiegoś gulaszu, czy fasolki po bretońsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Osid ja bedac dzieckiem jak szlam ze szkoly to kupowalam cwiartke chleba jak byl swiezy i zjadalam skorke a reszta karmilam ptaki no i zackalismy o tych skorkach watek Yerby ( moze moderator usunie off top) Edytowane 8 Maja 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 8 Maja 2014 Słuchajcie znalazłem dobry szybki patent bez pieczenia na wykorzystanie wszystkiego bez skórki http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/ciasto_makowe_z_chlebem Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 8 Maja 2014 Słuchajcie znalazłem dobry szybki patent bez pieczenia na wykorzystanie wszystkiego bez skórki http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/ciasto_makowe_z_chlebemGdzieś zupę chlebową ostatnio robili ze środków. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 8 Maja 2014 @paweljack, tu jest np http://www.ofeminin.pl/przepisy/zupa-chlebowa-na-zakwasie-wg-gessler-d57744.html Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 8 Maja 2014 Słuchajcie znalazłem dobry szybki patent bez pieczenia na wykorzystanie wszystkiego bez skórki http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/ciasto_makowe_z_chlebemGdzieś zupę chlebową ostatnio robili ze środków. Gdzieś....??? u Magdy Gesler w Kuchennych Rewolucjach Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 9 Maja 2014 z samej skórki robię sobie kanapki (a co?!), w pracy jak to zobaczyli to się w głowę pukali, a przecież ta skórka pozostaje chrupiąca i pyszna tylko przez krótki czas, więc po co czekać aż stanie się gumowa i mniej apetyczna ?! Po tym tłumaczeniu większość przyznawała mi rację, ale nikt tak nigdy nie robił (ciekawe czemu?) Ja też tak robię A. jest zgorszony Kiedyś udało mi się upiec płastugę na całą blachę.Ciasto było trochę za miękkie i popłynęło.Ten chleb miał praktycnie dwie duże skóry i z 3cm miąższu w środku. Rewelacja ! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 22 Stycznia 2017 jejciu jak ja tu dawno nic nie robiłem . Ale mam teraz trochę więcej czasu ... więc na razie mięsko zapeklowane na dwa tygodnie a w lodówce polędwica czeka na pończoszkę Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 23 Stycznia 2017 jejciu jak ja tu dawno nic nie robiłem Czas to nadgonić nie leniuchować ,polędwiczka cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 28 Stycznia 2017 mam trochę więcej czasu to i zaczyna się dziać polędwica w pończoszce a i kiełbaska będzie Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Yerba a co tam za przepisik chowasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Właśnie. Pochwal się Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 28 Stycznia 2017 nic specjalnego , w pończosze po tygodniu wiszenia zamiast trzeciego etapu do lodówki powędruje do wędzarni , a mięsko na myśliwską i trochę czosnkowej do poniedziałku poleży Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 28 Stycznia 2017 A przepisy na kiełbasę to z 16ki? Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.