Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ładnie wyroby, chętnie przegryzłbym ten chlebek cebulowy z serkiem. Kiełbasę to bym darował sobie HI! :) już przejadła nam się.

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-186534
Udostępnij na innych stronach

nestor, smacznie to wszystko wygląda :thumbsup: Pozdrawiam sympatyka Gdyni i Sopotu :grin:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-186539
Udostępnij na innych stronach

Oto moje ostatnie wyroby

 

nestor Cieszę się że pokazałeś swoje wyroby :clap: . Zapewne niebawem pokażesz serki własnoręcznie zrobione :smile:

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-186569
Udostępnij na innych stronach

Na pierwszym planie kiełbasa a'la krakowska podsuszana,

Kiełbaska zwarta, pięknie podsuszona; taka, jakie lubię.

W przeciwieństwie do Papcia, (przy okazji serdecznie pozdrawiam), nie grozi mi przejedzenie się domowymi wędlinami :grin:

Dla miłośników chleba: aromatyczna, cebulowa wersja, sądząc po skórce b. dobrze wypieczona.

O ile wiem, kol. Nestor prowadzi szeroko zakrojone działania kulinarno-wędliniarskie, wysoko oceniane przez degustatorów, pod hasłem "musi smakować".

Ma również jedną, niekwestionowaną przewagę nad nami: osobiście, pod mikroskopem sprawdza, czy mięso jest zdrowe i wolne od pasożytów.

Zachęcam zatem kol. nestora do wklejania zdjęć swoich następnych wyrobów.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-186641
Udostępnij na innych stronach

Trochę E .Anna przesadza pisząc o moich zdolnościach kulinarnych .Po prostu tak jak wielu z nas unikam żywności przetworzonej.W moim wieku trzeba uważac na wszystko.Lepiej mi smakuje jak ugotuje obiad żona.Pozdrawiam:nestor
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-186652
Udostępnij na innych stronach

____

 

Placki kartoflane z serem:

1 kg.startych kartofli

20 dkg. białego rozkruszonego widelcem sera

4 ząbki czosnku,łyzka bułki tartej

Pieprz biały,sól do smaku.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-186838
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Wczoraj upiekłem chleby z mąką gryczaną z dodatkiem pestek słonecznika,a drugi z kolendrą

po lewej wędzony serek.

 

nic dodać,nic ująć :thumbsup: :thumbsup: :clap: :clap:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-199098
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj upiekłem chleby

Pieczesz je na zakwasie?

A serek w jakim jest gatunku?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-199145
Udostępnij na innych stronach

Chleby pieczone były na zakwasie bez dodatku drożdży.Miałem trochę kłopotu z wyrośnięciem ciasta,ale wsadziłem foremki do piekarnika na 30 stopni i wszystko poszło gładko.Serki niestety kupiłem w Lidlu (typu włoskiego),potem do solanki i do wędzenia.W smaku b. dobre podobne do oscypka.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-199180
Udostępnij na innych stronach

A oto kiełbasy a la krakowska podsuszane,robione w ubiegłym tygodniu,w smaku b.dobre,a obok karfka z ratafią ,robiona z pięciu rodzaju owoców na rumie kubańskim,kupionym w Biedrońce,,też udana.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-199642
Udostępnij na innych stronach

A oto kiełbasy a la krakowska podsuszane

Piękny zestaw nestorze ... :wink:

Wędlina widać że jest dość chuda...czy możesz podać skład??

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-199675
Udostępnij na innych stronach

Kupiłem 3 kg.od szynki ze skórą ,ale bezkości,60 dkg wołoej pręgi b/k.

Wieprzowinę rozebrałem na klasy ,ok. 1.40 jedynki,którą pokroiłem na małe kawałki i tłustą dwójkę z wagą 1.10kg ,wołowinę pokroiłem na drobno i zapeklowałem,to samo zrobiłem z wieprzowiną.

Po 48 godz.tłustą wieprzowinę zmiliłem na sitku nr.4 , wołowinę wrzuciłem do malaksera.

Jedynkę wp.dość długo masowałem. Wszystko mięso wymieszałem,dodałem 3 ząbki czosnku, zmielone ziele ang. i gorczycę , dod.też kupioną przyprawę do krakowskiej.

Zapewniono mnie ,że nie ma w niej glutaminianu.

Po kilku godzinnym osadzaniu wędziłem ciepłym dymem a potem parzyłem w temp. ok. 80 stopni.

Na drugi było powtórne wędzenie a potem na kilka dni na stryszek.

Kiełbasy wyszły b. smaczne.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-199692
Udostępnij na innych stronach

potem parzyłem w temp. ok.

80 stopni

Nie za wysoko?.Możesz wrzucić fotki.?

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-199696
Udostępnij na innych stronach

Arkadiuszu, nie mam termostatu w garnku ,więc temp. była raz 75 stopni,73 stopni77stopni n,ale nie przekraczała 80 stopni.Parzenie było udane.

Fotka powyżej,ale niezbyt ostra.Pozdrawiam serdecznie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-199702
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Panie Andrzeju, gratulacje, smakowicie ten pasztet wygląda a jak smakuje?

Z czego jest marynata do tofu i jak długo ma się macerować ?

 

Pozdrawiam.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-220640
Udostępnij na innych stronach

nestor, :clap: tofu marynowane w kostkach... to nie fu :D to musi być zajepyszne :clap: :thumbsup: Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-220643
Udostępnij na innych stronach

nestor, apetycznie to wszystko wygląda :thumbsup: :clap:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6336-wyroby-nestora/#findComment-220660
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.