karolszymczak Opublikowano 1 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij #1051 Opublikowano 1 Lipca Ser camembert niestety kupiony w markecie bo nie mam doświadczenia w serach dojrzewających. Jeżeli chodzi o przepis ser kroję w trójkąciki, do słoika na spód dodaję zmiażdżone ziele angielskie, pokruszone liście laurowe, kilka piórek cebuli, kilka kawałków pokrojonego czosnku, szczyptę rozmarynu i tymianku, kilka kulek kolorowego pieprzu i garść suszonej żurawiny. Wszystko zalewam oliwą z oliwek, wstawiam do lodówki na 5 dni. POLECAM 2 W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1021221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij #1052 Opublikowano 1 Lipca Sezon na"brudne buźki" trwa więc mam i ja. 1 2 W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1021231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgo Opublikowano 1 Lipca Zgłoś Udostępnij #1053 Opublikowano 1 Lipca 59 minut temu, karolszymczak napisał(a): kupiony w markecie Też są smaczne -dziękuję za przepis Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1021238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij #1054 Opublikowano 2 Lipca Taki sezon "brudne buźki" to ja lubię. Dziękuję bardzo za przepis serka w słoiku.😚 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1021268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij #1055 Opublikowano 2 Lipca (edytowane) 👍 Edytowane 2 Lipca przez L.Przemek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1021407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij #1056 Opublikowano 2 Lipca Ogõreczki W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1021454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 3 Lipca Zgłoś Udostępnij #1057 Opublikowano 3 Lipca Jeszcze troszkę muszę zaczekać na zbiory z działki ale 11 podobnych słoiczków już opędzlowaliśmySmacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1021521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij #1058 Opublikowano 6 Lipca Dzś z rana coś do kawki, póki sezon trwa W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1022091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Udostępnij #1059 Opublikowano 6 Lipca A ja do pracy przemyciłem jagodziankę😉ale kupną Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1022105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij #1060 Opublikowano 6 Lipca (edytowane) Żeby nie było że tylko biszkoptowiec jestem to trochę inne menu Edytowane 6 Lipca przez karolszymczak 1 W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1022151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano Niedziela o 18:25 Autor Zgłoś Udostępnij #1061 Opublikowano Niedziela o 18:25 Dziś zmiana i według porad Kolegi Szczepana tak wyszło. 1 W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1024809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano Niedziela o 18:48 Zgłoś Udostępnij #1062 Opublikowano Niedziela o 18:48 22 minuty temu, karolszymczak napisał(a): według porad Kolegi Szczepana tak wyszło Podziel się tymi poradami z nami proszę. Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1024826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano Niedziela o 20:07 Zgłoś Udostępnij #1063 Opublikowano Niedziela o 20:07 Godzinę temu, Muski napisał(a): Podziel się tymi poradami z nami proszę. Ja też ładnie proszę Karolu, podziel się z nami poradami od Mistrza Szczepana. 😚 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1024841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano Niedziela o 21:31 Zgłoś Udostępnij #1064 Opublikowano Niedziela o 21:31 2 godziny temu, Muski napisał(a): Podziel się tymi poradami z nami proszę. Może coś pokręciłem , ale Szczepan jest w zespole szkoleniowym w Napoleonowie , to będzie okazja zdobyć wiedzę u źródła ? Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1024850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano wczoraj o 05:00 Zgłoś Udostępnij #1065 Opublikowano wczoraj o 05:00 7 godzin temu, Yerba napisał(a): Szczepan jest w zespole szkoleniowym w Napoleonowie Kto jeszcze ? tak ze zwykłej ciekawości.... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1024866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano wczoraj o 05:59 Zgłoś Udostępnij #1066 Opublikowano wczoraj o 05:59 (edytowane) Szukałam i znalazłam to co napisał nasz Szef: Mogę już poinformować Was, iż utworzyliśmy Zespół Szkoleniowy, który prowadził będzie organizowane przez nas róznego rodzaju kursy i szkolenia. W skład Zespołu wchodzą m.in. Koledzy: Wojciech Brat, SZCZEPAN ze swoją grupą specjalistów, Leszek Kosarzecki reprezentujący firmę SMOKER, oraz Ania i Milena z Firmy Smaki Świata. Edytowane wczoraj o 05:59 przez mamuśka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1024879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano wczoraj o 06:06 Zgłoś Udostępnij #1067 Opublikowano wczoraj o 06:06 Ja rozumie to tak, że w danej tematyce szkolenia będą szkolić wybrane osoby z zespołu szkoleniowego, a jak będzie potrzeba co cały zespół będzie nas szkolił. Też jestem ciekawa kto będzie szkolił nas teraz w Napoleonowie. Ps. Mówią, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1024882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano wczoraj o 07:25 Zgłoś Udostępnij #1068 Opublikowano wczoraj o 07:25 9 godzin temu, Yerba napisał(a): ale Szczepan jest w zespole szkoleniowym w Napoleonowie , to będzie okazja zdobyć wiedzę u źródła ? Do Napoleonowa jeszcze trochę czasu, a może ktoś chciałby już teraz coś uwędzić. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1024903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1069 Opublikowano 22 godziny temu Ja myślę o wędzeniu, czekam tylko jak Zbyszek przejdzie operację. Na ten moment od lekarza, do lekarza. Mam dość, żeby się leczyć to trzeba być zdrowym. Ja przepraszam, ale dzisiaj komuś normalnie przyłożę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1024927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 22 godziny temu Autor Zgłoś Udostępnij #1070 Opublikowano 22 godziny temu Jak wrócę z pracy to się podzielę poradami Kolego Szczepana W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1024930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1071 Opublikowano 22 godziny temu 11 minut temu, mamuśka napisał(a): żeby się leczyć to trzeba być zdrowym. I bogatym 😔. 13 minut temu, mamuśka napisał(a): Ja przepraszam, ale dzisiaj komuś normalnie przyłożę. ❌ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1024932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamuśka Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1072 Opublikowano 19 godzin temu 2 godziny temu, karolszymczak napisał(a): Jak wrócę z pracy to się podzielę poradami Kolego Szczepana Z góry bardzo dziękuję Karolu. 😚 2 godziny temu, Grzewlod napisał(a): 2 godziny temu, mamuśka napisał(a): żeby się leczyć to trzeba być zdrowym. I bogatym 😔. I mieć jakieś znajomości. 2 godziny temu, Grzewlod napisał(a): Ja przepraszam, ale dzisiaj komuś normalnie przyłożę. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Na rozładowanie nerwusa pierwszy raz zrobiłam bułki z przedziałkiem , ale to już pokażę u siebie. Nie chcę śmieci Karolowi. ☺️ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1024974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 14 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #1073 Opublikowano 14 godzin temu Obiecałem więc słowa dotrzymuje, jestem według porad Kolegi Szczepana i tak, polędwicę po wędzeniu wkładam do wody 90 stopni, wyłączam gaz i czekam aż temperatura się schłodzi do 75 stopni, następnie parze polędwicę w temp. 75 stopni do osiągniecia wewnątrz wyrobu temperatury 68 stopni, potem chłodzę w temp. 50 stopni jak temperatura wody mi rośnie w czasie wychłodzenia dolewam zimnej. Tak przygotowane wędzonki pozostawiam przez noc i rano pakuje próżniowo. Naprawdę wędliny zachowują swój smak i soczystość Polecam tą metodę ponieważ to mięso jest o wiele bardziej soczyste i smaczniejsze niż dotychczas które robiłem Szczepan jeszcze raz Serdecznie dziękuję za poradę W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1025034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Udostępnij #1074 Opublikowano 13 godzin temu Rozumiem że cały proces odbywa się w wodzie... powiedz mi czy zostawiasz wędzonki w wodzie do rana, czy je wyjmujesz po całym procesie parzenia? Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1025043 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #1075 Opublikowano 13 godzin temu Zostawiam do rana W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/43/#findComment-1025045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi