Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem 5 kurczaków we wsi,skóry i tłuste części zmieliłem na trójce pozostałe elementy pokroiłem w kostkę 2x2 cm dodałem soli 2% pieprzu białego do smaku i gałki muszkatułowej do smaku wszystko razem wymieszane,nadziane do osłonek bia

 

łkowych.Wędzone zimnym dymem 40 stopni parzona 75 stopni 50 minut polecam

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288016
Udostępnij na innych stronach

Niestety ja w wyrobach z drobiu (kiełbasy) nie toleruję smaku skór i tłuszczu drobiowego :sad: , ale to rzecz gustu.

Zdjęcia też same mówią za siebie ,że tłuszcz nie nadaje się do wyrobu kiełbas co skutkuje podciekami tłuszczu pod osłonką.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288018
Udostępnij na innych stronach

arkadiusz, dokładnie rzecz gustu mi tam tłuszczyk

odpowiada

 

To co do smaku.A co do podcieków to uważasz ,że to jest wada czy zaleta wyrobu.?

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288034
Udostępnij na innych stronach

A ja nie wiem czy nie toleruję bo nigdy nie jadłm tak zrobionej kiełbasy na zdjęciach wygląda smakowicie :thumbsup: Co do podcieków to ja też za bardzo ich nie widzę -wydaje mi się ,że to jasne to nie tłuszcz tylko "duże " kawałki kurczaka ,którego mięso jest jasne przylegają do osłonki.

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288037
Udostępnij na innych stronach

karolszymczak, to jest wlasnie taka wedlina z kurczka , o jakiej ja mysle, tylko ze chce wagowo zrobic recepture.Poniewaz, u mnie sa takie etapy dostawy kurczakow. Czasem zabieram piersi czasem nozki do obiadu a z reszty moge robic kielbase.

Bardzo ladnie wyszla. Moje pytanie dokladnie jakie przyprawy sa w niej?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288052
Udostępnij na innych stronach

ANNAM, Tylko zwykła sól kuchenna pieprz biały oraz zmielona gałka muszkatuowa.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288092
Udostępnij na innych stronach

A ja tam podcieku nie widzę

Myślę,że zaznaczone to nie tłuszcz tylko kurczak ,ja tam tłuszczu nie widzę ale ja mam już stare oczy :lol: więc poczekam na wypowiedź kolegi Arkadiusza

tylko ze chce wagowo zrobic recepture.

Mam nadzieję,że ją udostępnisz -proszę :question:

karolszymczak, Moje uznanie :clap:

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288094
Udostępnij na innych stronach

Bagno, Andrzeju dzieki za profesjonalna ocenę.Faktycznie podcieków nie było.

A tak na szybkiego dziś trochę polędwicy w galarecie zapewniam że bez podcieków

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288179
Udostępnij na innych stronach

Karolu , a ja pierwsza napisałam ,że to nie podciek tylko mięso - czuję się dyskryminowana :wink:

Co do podcieków to ja też za bardzo ich nie widzę -wydaje mi się ,że to jasne to nie tłuszcz tylko "duże " kawałki kurczaka ,którego mięso jest jasne przylegają do osłonki.

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288201
Udostępnij na innych stronach

Karolu , a ja pierwsza napisałam ,że to nie podciek tylko mięso - czuję się dyskryminowana

Co prawda to prawda :cool:

A tak na szybkiego dziś trochę polędwicy w galarecie zapewniam że bez podcieków

Moje uznanie zwłaszcza,że bez podcieków :wink: :lol: :clap:

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288245
Udostępnij na innych stronach

To nie podciek tłuszczu, Karolek nie nakłuł wszędzie osłonki i była banieczka powietrza, po wystygnięciu tak to wygląda, ale to małe ma znaczenie, smak i tylko smak się liczy, wygląd mniejsze ma znaczenie :grin: :cool:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288246
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dziś polędwiczki wędzone i parzone w folii celulozowej.Przyznam się że pierwsz raz polędwiczki parzyłem ale polecam ten rarytasik :thumbsup:

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289679
Udostępnij na innych stronach

Dziś polędwiczki wędzone i parzone w folii celulozowej.Przyznam się że pierwsz raz polędwiczki parzyłem ale polecam ten rarytasik :thumbsup:

Karolu piękne te Twoje polędwiczki, jak zawsze perfekcyjne wykonanie wyrobu... :shock:

ale proszę nie drażnij więcej takimi obrazkami tych co są na diecie owocowo-warzywnej... :devil:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289680
Udostępnij na innych stronach

Przyznam się że pierwsz raz polędwiczki parzyłem ale polecam ten rarytasik

A jaki jest cel parzenia w folii.?

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289681
Udostępnij na innych stronach

arkadiusz, taki eksperyment zrobiłem żeby przyprawy ładnie przyległy do polędwiczek
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289682
Udostępnij na innych stronach

arkadiusz, taki eksperyment zrobiłem żeby przyprawy ładnie przyległy do polędwiczek

Wydaje mi się ,że lepiej było te polędwiczki zapakować próżniowo i wtedy sparzyć.Takie zapakowanie jak prezentujesz nie jest szczelne i woda ma dostęp do polędwiczek i wypłukuje te przyprawy.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289693
Udostępnij na innych stronach

z

może i tak ale przyprawy ładnie przyległy do polędwiczek i o to mi chodziło

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289702
Udostępnij na innych stronach

Dziś trochę pachwiny na jutrzejszy zlot na Podlasiu. Reszta jeszcze w wędzarni:

 

 

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289943
Udostępnij na innych stronach

Dziś trochę pachwiny na jutrzejszy zlot na Podlasiu.

 

Jak pięknie w poziomie wisi :tongue: :grin:

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289956
Udostępnij na innych stronach

Jak pięknie w poziomie wisi :tongue: :grin:

to jest unikatowa pachwina , nie każda trzyma poziom :grin:

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289988
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.