karolszymczak Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zakupiłem 5 kurczaków we wsi,skóry i tłuste części zmieliłem na trójce pozostałe elementy pokroiłem w kostkę 2x2 cm dodałem soli 2% pieprzu białego do smaku i gałki muszkatułowej do smaku wszystko razem wymieszane,nadziane do osłonek bia łkowych.Wędzone zimnym dymem 40 stopni parzona 75 stopni 50 minut polecam W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Niestety ja w wyrobach z drobiu (kiełbasy) nie toleruję smaku skór i tłuszczu drobiowego :sad: , ale to rzecz gustu.Zdjęcia też same mówią za siebie ,że tłuszcz nie nadaje się do wyrobu kiełbas co skutkuje podciekami tłuszczu pod osłonką. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 10 Czerwca 2013 arkadiusz, dokładnie rzecz gustu mi tam tłuszczyk odpowiada W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 10 Czerwca 2013 arkadiusz, dokładnie rzecz gustu mi tam tłuszczyk odpowiada To co do smaku.A co do podcieków to uważasz ,że to jest wada czy zaleta wyrobu.? Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 10 Czerwca 2013 A ja nie wiem czy nie toleruję bo nigdy nie jadłm tak zrobionej kiełbasy na zdjęciach wygląda smakowicie :thumbsup: Co do podcieków to ja też za bardzo ich nie widzę -wydaje mi się ,że to jasne to nie tłuszcz tylko "duże " kawałki kurczaka ,którego mięso jest jasne przylegają do osłonki. "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aguszka Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 10 Czerwca 2013 A ja kolację dzisiaj jadłam i bardzo smaczna :thumbsup: :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 10 Czerwca 2013 karolszymczak, to jest wlasnie taka wedlina z kurczka , o jakiej ja mysle, tylko ze chce wagowo zrobic recepture.Poniewaz, u mnie sa takie etapy dostawy kurczakow. Czasem zabieram piersi czasem nozki do obiadu a z reszty moge robic kielbase. Bardzo ladnie wyszla. Moje pytanie dokladnie jakie przyprawy sa w niej? Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 11 Czerwca 2013 ANNAM, Tylko zwykła sól kuchenna pieprz biały oraz zmielona gałka muszkatuowa. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 11 Czerwca 2013 A ja tam podcieku nie widzęMyślę,że zaznaczone to nie tłuszcz tylko kurczak ,ja tam tłuszczu nie widzę ale ja mam już stare oczy :lol: więc poczekam na wypowiedź kolegi Arkadiusza tylko ze chce wagowo zrobic recepture. Mam nadzieję,że ją udostępnisz -proszę :question: karolszymczak, Moje uznanie :clap: Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Oczywiście że to nie podciek na 100% Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 11 Czerwca 2013 arkadiusz, Jesteś mocno przewrażliwiony. Podciekow tłuszczu nie widać. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Bagno, Andrzeju dzieki za profesjonalna ocenę.Faktycznie podcieków nie było. A tak na szybkiego dziś trochę polędwicy w galarecie zapewniam że bez podcieków W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288179 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Karolu , a ja pierwsza napisałam ,że to nie podciek tylko mięso - czuję się dyskryminowana :wink: Co do podcieków to ja też za bardzo ich nie widzę -wydaje mi się ,że to jasne to nie tłuszcz tylko "duże " kawałki kurczaka ,którego mięso jest jasne przylegają do osłonki. "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Karolu , a ja pierwsza napisałam ,że to nie podciek tylko mięso - czuję się dyskryminowanaCo prawda to prawda A tak na szybkiego dziś trochę polędwicy w galarecie zapewniam że bez podciekówMoje uznanie zwłaszcza,że bez podcieków :wink: :lol: :clap: Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 12 Czerwca 2013 To nie podciek tłuszczu, Karolek nie nakłuł wszędzie osłonki i była banieczka powietrza, po wystygnięciu tak to wygląda, ale to małe ma znaczenie, smak i tylko smak się liczy, wygląd mniejsze ma znaczenie :grin: Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-288246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Dziś polędwiczki wędzone i parzone w folii celulozowej.Przyznam się że pierwsz raz polędwiczki parzyłem ale polecam ten rarytasik :thumbsup: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Dziś polędwiczki wędzone i parzone w folii celulozowej.Przyznam się że pierwsz raz polędwiczki parzyłem ale polecam ten rarytasik :thumbsup: Karolu piękne te Twoje polędwiczki, jak zawsze perfekcyjne wykonanie wyrobu... :shock: ale proszę nie drażnij więcej takimi obrazkami tych co są na diecie owocowo-warzywnej... :devil: Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Przyznam się że pierwsz raz polędwiczki parzyłem ale polecam ten rarytasik A jaki jest cel parzenia w folii.? Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 23 Czerwca 2013 arkadiusz, taki eksperyment zrobiłem żeby przyprawy ładnie przyległy do polędwiczek W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 23 Czerwca 2013 arkadiusz, taki eksperyment zrobiłem żeby przyprawy ładnie przyległy do polędwiczek Wydaje mi się ,że lepiej było te polędwiczki zapakować próżniowo i wtedy sparzyć.Takie zapakowanie jak prezentujesz nie jest szczelne i woda ma dostęp do polędwiczek i wypłukuje te przyprawy. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 23 Czerwca 2013 zmoże i tak ale przyprawy ładnie przyległy do polędwiczek i o to mi chodziło W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Dziś trochę pachwiny na jutrzejszy zlot na Podlasiu. Reszta jeszcze w wędzarni: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Dziś trochę pachwiny na jutrzejszy zlot na Podlasiu. Jak pięknie w poziomie wisi :tongue: :grin: Gorąco pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 25 Czerwca 2013 andrzej k, w poziomie też do gardła wchodzi :tongue: W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Jak pięknie w poziomie wisi :tongue: :grin:to jest unikatowa pachwina , nie każda trzyma poziom :grin: Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/16/#findComment-289988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi