jac007 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #601 Opublikowano 20 Listopada 2018 To jest kaczucha nie to co te sklepowe blade jak trup. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-613599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #602 Opublikowano 20 Listopada 2018 To jest kaczucha nie to co te sklepowe blade jak trup Dokładnie, ale czasami i taką się kupuje jak nie ma innej. U mnie w okolicy bardzo ciężko o taki towar podwórkowy Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-613603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grehor1 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #603 Opublikowano 20 Listopada 2018 To jest kaczucha nie to co te sklepowe blade jak trupDokładnie, ale czasami i taką się kupuje jak nie ma innej. U mnie w okolicy bardzo ciężko o taki towar podwórkowy Podobnie jak umnie towar deficytowy a co za tym idzie drogi. Tagiego tasiora sprzedaje u mnie znajomy po 60 zł za szt i nie mam mowy o targowaniu, ale i tak zawsze się skuszę na 2-3 szt bo warto że dwa razy do roku zaszaleć Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-613606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #604 Opublikowano 20 Listopada 2018 Tagiego tasiora sprzedaje u mnie znajomy po 60 zł U mnie 30 za kg. Za tą kaczkę wyszło 52 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-613608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grehor1 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #605 Opublikowano 20 Listopada 2018 Tagiego tasiora sprzedaje u mnie znajomy po 60 złU mnie 30 za kg. Za tą kaczkę wyszło 52 To wychodzi podobnie bo tak koło 2 kg to mają prawie wszystkie Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-613614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #606 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Miałem już w Czwartek gotować, ale wystąpił u mnie mały poślizg i uszy dopiero dziś gotuję, już są w szybkowarze a w zamrażarce znalazłem 5 ogonów wp wędzonych i też do szybkowara więc dziś i jutro świąteczne obiady u Zbója Cóż można chcieć więcej... oprócz lufki wiśniówki zeszłorocznej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-634065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #607 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-634067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #608 Opublikowano 29 Czerwca 2019 A gdzie lufka zeszłorocznej wiśniówki? Pozdrawiam z Atlantyku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-634068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #609 Opublikowano 29 Czerwca 2019 A gdzie lufka zeszłorocznej wiśniówki? A gdzie ma być? w żołądku Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-634069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #610 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zbóju Madeju , narobiłeś smaka. Za chwilę mamy lunch, chyba wezmę ze sobą do messy laptopa, jedząc filipińskie adobo /siekierezada z kurczaka/będę patrzył na fotkę powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-634070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #611 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zainspirowałeś mnie.Następnym razem do wędzenia dorzucę kilka ogonków.Mam takie bogato cięte, że jednym się można najeść. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-634089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #612 Opublikowano 29 Czerwca 2019 bogato cięte U mnie w Dino czasami trafiają się takie, ale bardzo sporadycznie. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-634090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #613 Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Po trzyletniej przerwie i u mnie dziś było kiszenie, jedna porcja.Kapusta kiszona pobiedziska, oczywiście Edytowane 8 Listopada 2019 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-645450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #614 Opublikowano 8 Listopada 2019 A gdzie tradycyjny kamień do kiszenia? Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-645469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #615 Opublikowano 8 Listopada 2019 Kamień kilka lat temu oddałem w dobre ręce wraz z garem glinianym 50 L.Teraz, mam gar 20 L. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-645471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #616 Opublikowano 9 Listopada 2019 Kapustę kisimy do Wszystkich Świętych , po tym terminie "pachnie" trupem . Tak mawiali starzy górale . No ale jak pobiedziska to musi się udać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-645521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #617 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-650393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #618 Opublikowano 22 Grudnia 2019 A'la pobiedziskie sery w przyprawach i oleju Pilosy wysolone tak jak do zadymiania, znaczy każdy robi na swoją słoność.Po wysoleniu na kratkę do ocieknięcia na noc do lodówki, następnie do siatki, na kratkę i znowu do lodówki coby się dobrze towar odsączył z solanki. Krojone w kostkę jaką kto chce, do słoika przesypywać przyprawami, zalać olejem, zakręcić słoje i do lodówki.Przyprawy jakie kto lubi.Od lewej pieprz cayenne, zioło prowansalskie i pieprz cz. świeżo kręcony, zalane kujawskim.Do lodówki do świąt Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-650893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #619 Opublikowano 22 Grudnia 2019 (edytowane) Pilosy wysoloneŁadnie się prezentuje ta kosteczka..... Wojtku, jak długo musi stać ten ser w tym oleju, aby nabrał aromatu przypraw?Pozdrowionka Edytowane 22 Grudnia 2019 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-650914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #620 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Wojtku, jak długo musi stać ten ser w tym oleju, aby nabrał aromatu przypraw? Jakoś tak było, że jakieś 7 dni, ale po 3-4 dniach już można próbować. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-650915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #621 Opublikowano 22 Grudnia 2019 jakieś 7 dni, Dzięki Wojtku za odpowiedz.... Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-650917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #622 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Takie tam śniadanko świąteczne u Zbója Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-651358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #623 Opublikowano 25 Grudnia 2019 śniadanko świąteczne u Zbója Godne króla Zbójów Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-651361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #624 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Takie tam śniadanko świąteczne u Zbója A szykowne jak u Alibaby i 40 rozbójników . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-651424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #625 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Takie tam śniadanko świąteczne u Zbója Wojtek ... super to wygląda . . Są pewne sytuacje co mnie mobilizują .... zaczynam zbierać na krajalnicę . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6489-kuchenne-przygody-wg-zb%C3%B3ja/page/25/#findComment-651436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.