andrzej k Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #601 Opublikowano 16 Września 2013 Andrzejku i co z przepisem na a'la tuszonkę ? Pokemonie po Grzybozlocie . Z powodu braku czasu . :blush: :smile: Tak kilka serków przywiozę . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-301623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #602 Opublikowano 16 Września 2013 Andrzejku grzyby przejdą zapachem tych serków :grin: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-301625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #603 Opublikowano 4 Października 2013 Dzisiaj zakupiłem trochę mięska . Uszy wp dla Zbójaszka Ogony wp na obiadek Podgardle do kiełbaski Śliwki jeszcze w wędzarni Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-305001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #604 Opublikowano 4 Października 2013 Andrzejku,ja również czekam na przepis na a'la tuszonkę Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-305026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #605 Opublikowano 4 Października 2013 Uszy wp dla Zbójaszka Królu Złoty kłaniam się nisko Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-305028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #606 Opublikowano 5 Października 2013 Wczorajsze śliweczki uwędzone . Nowa porcja już w wędzarni . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-305094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #607 Opublikowano 5 Października 2013 WitamAndrzej jak długo można śliwki przechowywać i w jakich warunkach.Pozdrawiam Janusz Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-305095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #608 Opublikowano 5 Października 2013 WitamAndrzej jak długo można śliwki przechowywać i w jakich warunkach.Pozdrawiam Janusz Witaj Janusz Dzisiaj reszta wędzonych śliwek pójdzie do czerniny które były wędzone pewnie z osiem lat temu . Przechowuję w słoiku-ach zamkniętych pod gumką w warunkach spiżarnianych . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-305096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #609 Opublikowano 5 Października 2013 Jak długo wędzisz i w jakiej temperaturze? Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-305097 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #610 Opublikowano 5 Października 2013 Jak długo wędzisz i w jakiej temperaturze? Co do wędzenia to powiem tak . temperatura około 50st C , długość wędzenia nie jest jednakowa . Śliwki mają być pomarszczone ale nie wysuszone . Wczoraj nawet zostawiłem na noc w wędzarni . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-305099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #611 Opublikowano 9 Października 2013 Zaraz do gara i do parzenia . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-305941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #612 Opublikowano 26 Października 2013 Witam Dzisiaj z rana było tak . 75 kg kapusty zakiszone . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-309046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #613 Opublikowano 27 Października 2013 Grubo pojechałeś. Mam na myśli ilość Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-309111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #614 Opublikowano 27 Października 2013 Ta szatkownica to już chyba zabytek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-309166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #615 Opublikowano 27 Października 2013 Ta szatkownica to już chyba zabytek. Tak . Bo jaki stolarz by się bawił obecnie w połączenia na jaskółczy ogon .Też moi rodzice taki mieli i miał powodzenie , jak szynka w Boże Narodzenie . Noże były z robione z kos do trawy . Ostrzenie i konserwacja to było "oczko" mojego Taty . Ja tylko mogłem popatrzeć . Trochę się "nacheblowałem " na tym , ale ja to lubiłem . Ubijanie i póżniejsze odpowietrzanie to też moja "działka" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-309169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hana Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #616 Opublikowano 27 Października 2013 Ta szatkownica to już chyba zabytek.Taką samą pamiętam z dzieciństwa szatkowałam na niej kapustę z moja siostrą a ile zabawy było przy tym Cytuj "Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa." Julian Tuwim Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-309195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #617 Opublikowano 27 Października 2013 Grubo pojechałeś. Mam na myśli ilość Zawsze tyle kiszę to jest 75 kg Ta szatkownica to już chyba zabytek. No , ma ponad 1oo lat . Bo jaki stolarz by się bawił obecnie w połączenia na jaskółczy ogon . Nie tylko stolarstwo jest misterną robotą , śruby i noże to ręczna kowalska robota . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-309207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #618 Opublikowano 27 Października 2013 Tak . Bo jaki stolarz by się bawił obecnie w połączenia na jaskółczy ogon .Masz rację Heniu, bo oprócz tego że można chcieć, to trzeba jescze umieć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-309213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbud Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #619 Opublikowano 3 Listopada 2013 Przeczytalem cale 31 stron i jestem pelen podziwu do twojej pasji i zapału- gratuluje Czytajac calosc ma sie wrazenie ze nic innego oprocz wedzenia nie robisz Powiedz tak z ciekawosci czy nadal korzysasz z tego samego przepisu na oscypki od ktorego zaczynales z nimi przygode czy moze cos zmieniles? Ile kg sera wyjdzie z poowiedzmy 20 l mleka? Cytuj Adbud Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-310571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #620 Opublikowano 3 Listopada 2013 Przeczytalem cale 31 stron i jestem pelen podziwu do twojej pasji i zapału- gratuluje Czytajac calosc ma sie wrazenie ze nic innego oprocz wedzenia nie robisz Powiedz tak z ciekawosci czy nadal korzysasz z tego samego przepisu na oscypki od ktorego zaczynales z nimi przygode czy moze cos zmieniles? Ile kg sera wyjdzie z poowiedzmy 20 l mleka?Oprócz wędzenia jeżdżę na Zloty i spotkania . Co do serków to w zasadzie nic nie zmieniłem . Wydajność sera z mleka krowiego jest około 10% . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-310634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #621 Opublikowano 4 Listopada 2013 Dzisiaj trochę ciastek na skwarkach Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-310846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #622 Opublikowano 4 Listopada 2013 Do dziś pamiętam smak tych kruchych ciasteczek robionych przez moją Mamę. Ciasto wkładało się do ręcznej maszynki do mielenia a na wylocie zakładało specjalną końcówkę i wyciskało chyba ze 4 wzory. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-310855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #623 Opublikowano 4 Listopada 2013 Ciasto wkładało się do ręcznej maszynki do mielenia a na wylocie zakładało specjalną końcówkę i wyciskało chyba ze 4 wzory. Zgadza się , na listwie mam akurat sześć wzorów ale to mniej istotne . Skwarek się trochę uzbierało więc należało trochę ciastek nakręcić . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-310860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #624 Opublikowano 4 Listopada 2013 Skwarek się trochę uzbierało więc należało trochę ciastek nakręcić . Możesz podać przepis bo skwarek ci u mnie dostatek .Myśmy robili kruche. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-310863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #625 Opublikowano 4 Listopada 2013 Skwarek się trochę uzbierało więc należało trochę ciastek nakręcić . Możesz podać przepis bo skwarek ci u mnie dostatek .Myśmy robili kruche. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1727-ciastka-ciastka-ze-skwarek-wg-kol-andrzej-k/?hl=%2Bciastka+%2Bskwarek Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/25/#findComment-310865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.