BazylWidzew Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1401 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Się czepiata szczegółów Andrzej wszystkie wyroby super, nawet salceson Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-441551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1402 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-441572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1403 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Salcesonik to mu do doopy wyszedł. Aaaa ... bo był ostatnio u dentysty ... robił mu 6-tke... i kazał jeść drugą stroną... :D ;) Andrzejku SUPER WYROBY !!! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-441578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1404 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Parę fotek z moich ostatnich poczynań .Wszystko smakowicie wygląda. Trochę lebereczki Ci zostanie na grzybozlot? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-441581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1405 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Trochę lebereczki Ci zostanie na grzybozlot? Tak , przywiozę salcesoniku czarnego też . :D Pozdrawiam Andrzejku SUPER WYROBY !!! Pozdrowionka ślę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-441583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1406 Opublikowano 10 Września 2015 Witam Po 16 -tu dniach peklowania dzisiaj dymienie Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1407 Opublikowano 10 Września 2015 Po 16 -tu dniach peklowania dzisiaj dymienie Andrzej super wyroby a wędzarnia w srodku pięknie się prezentuje Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1408 Opublikowano 10 Września 2015 Andrzej super wyroby Coś na Zawiszy spróbujemy ............... chyba Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1409 Opublikowano 10 Września 2015 Coś na Zawiszy spróbujemy I tego się trzymaj Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1410 Opublikowano 10 Września 2015 Kurcze, nie pamiętam już co ale coś obiecywałeś na Zawiszę.... ale se przypomnę Krotoszyńska? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1411 Opublikowano 10 Września 2015 Krotoszyńska? Tak :D . Jak obiecywałem to będzie . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1412 Opublikowano 10 Września 2015 Ja wiem AndrzejKu że u ciebie słowo droższe pieniędzy... Bardziej ciekaw byłem czy ja pamiętam co to miało być... skleroza postępuje Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1413 Opublikowano 10 Września 2015 Bardziej ciekaw byłem czy ja pamiętam co to miało być... skleroza postępuje Sławku , tydzień temu Ciebie obserwowałem nie jest jeszcze tak źle , idzie z Tobą wytrzymać . :) Pozdrawiam i do Zawiszy :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1414 Opublikowano 11 Września 2015 Po 16 -tu dniach peklowania dzisiaj dymienie Czyli jak przepis z 16-tki, to 16 dni peklowania? Teraz wszystko jasne!Podobają mi się i też będę tak robił. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1415 Opublikowano 11 Września 2015 andrzej wszystko piekne wyglada :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1416 Opublikowano 11 Września 2015 Coś na Zawiszy spróbujemy ............... chyba No właśnie.... trzeba będzie się również przygotować i małe co nieco przygotować.... co by "na śniadanko" było Wiązanie ...zawodowe... czyżbyś już węzły żeglarskie trenował Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1417 Opublikowano 11 Września 2015 Czyli jak przepis z 16-tki, to 16 dni peklowania? Nie posiłkuję się 16-tką . Podobają mi się i też będę tak robił. Owiele smaczniejsze niż peklowanie kilku-dniowe . andrzej wszystko piekne wyglada :D A tak wyglądają po nocnym dojrzewaniu w wędzarni Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1418 Opublikowano 11 Września 2015 Nie posiłkuję się 16-tką . Wiem. Ty masz receptury POBIEDZISKIE!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1419 Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) 16 dni peklowania? Teraz wszystko jasne! Podobają mi się i też będę tak robił. Zanim tak zrobisz to sobie poczytaj i wyciągnij wnioski. " Wskutek dyfuzji zachodzącej podczas peklowania mięso traci część cennych substancji odżywczych - białek i fosforanów. Dane WNIIMP uzyskane podczas doświadczeń nad peklowaniem szynek wykazują zależność strat substancji białkowych nie tylko od wielkości kawałków mięsa, ale i od czasu trwania peklowania. Straty maksymalne substancji białkowych przy długotrwałym peklowaniu stanowiły 3,5% całej zawartości białek w mięsie szynek peklowanych. Badania nad ustaleniem strat przy peklowaniu wołowiny (G.W. Babin, 1946) wykazały zależność tych strat od sposobu peklowania, jego czasu trwania, od stopnia utuczenia mięsa podanego peklowaniu i od mocy solanki: " Edytowane 11 Września 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1420 Opublikowano 11 Września 2015 Czyli 16 dni peklowania, to troche za dużo? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1421 Opublikowano 11 Września 2015 Trzeba jednak zwrócić uwagę, że te "sensacyjne wiadomości o stratach" miały znaczenie w kryzysowych czasach gdy mięso (i nie tylko) było "rarytasem" i nie gościło za często na stołach przeciętnego konsumenta - w obecnych czasach gdy w większości spożywamy dużo więcej niż wynikałoby to z zapotrzebowania naszych organizmów nie ma to większego znaczenia - a już przy preferencjach związanych z naszym hobby - żadnego. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1422 Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Trzeba jednak zwrócić uwagę, że te "sensacyjne wiadomości o stratach" Tu nie chodzi o straty wagowe tylko straty ważnych składników w końcowym wyrobie. Czyli 16 dni peklowania, to troche za dużo? Czy za mało, czy za dużo to pojęcie względne bo badań w tym zakresie na naszej stronie nikt nie robił.We wszystkim moim zdaniem należy zachować umiar.Ani za krótko, ani za długo.Najlepszy jest tzw. złoty środek, który na naszej stronie wyraża się 8-10- cio dniowym peklowaniem w solance. Edytowane 11 Września 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1423 Opublikowano 11 Września 2015 Tu nie chodzi o straty wagowe tylko straty ważnych składników w końcowym wyrobie. I ja też o tym pisałem - nawet kilkunastoprocentowe straty nie mają większego znaczenia przy "dużo za dużej" podaży . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1424 Opublikowano 11 Września 2015 Dlatego Arkadiuszu ,na śniadanko zjadam pięć żółtek i mam wszystko wyrównane . Ja wykonuję wyroby po domowemu a nie fabrycznemu . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1425 Opublikowano 11 Września 2015 Dlatego Arkadiuszu ,na śniadanko zjadam pięć żółtek i mam wszystko wyrównane To Ewa 5 białek, to co Jej wyrównujesz 16 dni peklowania? Teraz wszystko jasne! Podobają mi się i też będę tak robił. Zanim tak zrobisz to sobie poczytaj i wyciągnij wnioski. " Wskutek dyfuzji zachodzącej podczas peklowania mięso traci część cennych substancji odżywczych - białek i fosforanów. Dane WNIIMP uzyskane podczas doświadczeń nad peklowaniem szynek wykazują zależność strat substancji białkowych nie tylko od wielkości kawałków mięsa, ale i od czasu trwania peklowania. Straty maksymalne substancji białkowych przy długotrwałym peklowaniu stanowiły 3,5% całej zawartości białek w mięsie szynek peklowanych. Badania nad ustaleniem strat przy peklowaniu wołowiny (G.W. Babin, 1946) wykazały zależność tych strat od sposobu peklowania, jego czasu trwania, od stopnia utuczenia mięsa podanego peklowaniu i od mocy solanki: " A ja czytałem gdzieś, że po 7 dniach pekowania proces się odwraca Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/57/#findComment-444155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.