pokemon15 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Uwielbiam grzaną z musztardąOj ja też, ja też Kiełbasa jak kiełbasa... niekonwencjonalna CUDO ! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Witam Dzisiaj podaję przepis na moją kiełbaskę , nazwałem ją : Kiełbasa Pobiedziska Mięso : Wieprzowina II – mięso gulaszowe wp. 8,4 kg Podgardle 3,1 kg Przyprawy : Do peklowania - peklosól 18g/kg w tym 30% peklosoli 70% soli kamiennej nie jodowanej Dodano po rozdrobnieniu :Pieprz 3,5g/kgMajeranek 1g/kgCzosnek 3g/kgGorczyca cała 1g/kg Woda przegotowana 8% Mięso peklowane 16 godzin w temperaturze 8st C Wykonanie : Całość zmielone siatka 8mm . Po dodaniu przypraw wymieszano do odpowiedniej konsystencji .Nadziewano w kiełbaśnice 26-28mmOsadzanie około 3 godzin temperatura pokojowa Osuszanie w wędzarni 0,5 godziny temperatura 50 st C Wędzenie około 3,5 godziny w temperaturze 45stopni CParzenie około 25minut temperatura 76stopni CPo parzeniu polano zimną wodą i schłodzono w chłodnym pomieszczeniu . Kiełbasa prosta w wykonaniu w miarę tania i bardzo smaczna . Przy takiej zawartości pieprzu , powiem pieprzna . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Przy takiej zawartości pieprzuPrzy takiej fajnej tłustej kiełbasce, zwiększona ilość pieprzu jest wskazana, na trawienie Zrobię na pewno Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Stycznia 2012 zwiększona ilość pieprzu jest wskazana, na trawienie Dzisiaj była " komisyjnie " próbowana u syna na działce i pieprz wcale nie był dominujący . Ocena kiełbasy była bardzo pozytywna . Po niedzieli robię kolejną porcję . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 28 Stycznia 2012 8,6 kg mięsa gulaszowegoZ doświadczenia wiem że mięso gulaszowe w sklepach robione jest z nie sprzedanych mies na pieczeń i ono jest o złotówkę droższe. Mięso gulaszowe w każdym sklepie jest inne, powinna to być wp kl I. To co prezentowałeś to jest wp kl II A wzbogacona prawdopodobnie wp kl III by wyglądała chuda. A więc mimo wielkiego szacunku dla Ciebie uważam że skład podany jest bardzo nieprecyzyjnie . Ale kiełbasa piękna . Życzę by trafiło się takie same mięso . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Dzięki DZIADKU za zwrócenie uwagi :grin: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Woda przegotowana 8% Andrzeju ,woda była wystudzona czy o konkretnej temperaturze ? Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Andrzeju ,woda była wystudzona czy o konkretnej temperaturze ? Temperatura pokojowa jakieś 18 st C zawsze taką daję do moich kiełbasek . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Witam Sześć dni się podsuszała .............. Już się nie podsusza . Bałem się żeby coś jej nie zjadło . :tongue: :grin: :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Sześć dni się podsuszała . Pięknie się podsuszyła w tak krótkim czasie.. gdzie ją trzymałeś Andrzejku ?? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Pięknie się podsuszyła w tak krótkim czasie.. gdzie ją trzymałeś Andrzejku ?? W kuchni pod okapem nad piecem gazowym . Jutro jadę po mięsko będzie nowa . :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 1 Lutego 2012 Dzisiaj zakupiłem trochę mięsa wieprzowego na kiełbaskę . W ostatnim naczyniu już zapeklowane . Późnym wieczorkiem jeszcze zmielę coby na jutro było mniej :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 1 Lutego 2012 Andrzejku to jutro od rana robimy kiełbasy :grin: a w piątek wędzenie -20*C to będzie niezła jazda :grin: Grzesiu Ja z rana robię i w południe wędzę . :grin: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobroduszny Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 1 Lutego 2012 a w piątek wędzenie -20*C to będzie niezła jazda Dosłownie zimny dymem :clap: Brawo Andrzej :clap: W zasadzie będzie mrożenie z wędzeniem :grin: Cytuj Jak mi wpadnie do głowy jakiś fajny tekst to go zamieszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 1 Lutego 2012 Dosłownie zimny dymem :clap: Brawo Andrzej :clap: Chyba będzie zimniejszy od zimniejszego :grin: :lol: Jeszcze dzisiaj muszę uszykować wino na jutrzejszego grzańca :tongue: :grin: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakanazva Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 2 Lutego 2012 Widze, ze nie tylko ja bede wedzil w piatek na tym mrozie :grin: Miesko na wedzonki pekluje sie od soboty, wczoraj zapeklowalem mieso na kielbasy dzis przemiele i powiaze szynki, a jutro po pracy wedzenie. Andrzeju Tobie jak i Grzegorzowi zycze powodznia i goracych stop :grin: Czekam na relacje jak sie udalo to mrozne wedzenie.Pozdrawiam Mateusz Ps. Przepraszam za brak polskich znakow, ale ze wzgledu na polozenie geograficzne jest to nimozliwe :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 2 Lutego 2012 Witam Już jestem po pracy tylko wędzenie pozostało W kolorowych pojemnikach zostawiłem na al'a biała Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 2 Lutego 2012 Jak popatrzyłem na te pięknie odkręcone kiełbaski, to aż weny twórczej dostałem by dziś mięcho zapeklować :wink: tylko ten mróz mnie przeraża ... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 2 Lutego 2012 tylko ten mróz mnie przeraża ... :wink: Przecież odkręcać kiełbasy możesz w mieszkaniu Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 2 Lutego 2012 jednak książeczka dopiero wieczorkiem po wędzeniu i słusznie ,literatura po pracy,mniej strat w produkcji :lol: :lol: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 2 Lutego 2012 andrzej k, rozumiem Andrzejku że na kurs możemy jechać bo mamy z czym.Ja też coś przygotuję :grin: tylko jęśli chodzi o serki to liczę na Ciebie :tongue: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 2 Lutego 2012 Jeszcze parę fotek z dzisiejszego dnia :grin: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 2 Lutego 2012 Jeszcze parę fotek z dzisiejszego dniaandrzeju, dla kogo ty tyle tego produkujesz ??? A ta biała parzona to też pobiedziska ? z tym ze nie zadymiana ? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 2 Lutego 2012 andrzeju, dla kogo ty tyle tego produkujesz ??? A ta biała parzona to też pobiedziska ? z tym ze nie zadymiana ? Pokemonie , zima ma być długa i bardzo mroźna . :grin: Z tego samego farszu zrobiona al'a biała :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 2 Lutego 2012 andrzeju, cóż tu więcej mówić ? Wyroby pierwsza klasa :clap: :thumbsup: :thumbsup: :clap: :thumbsup: Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.