Maxell Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1376 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 :D Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-441453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1377 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Przepisik poproszę https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-watrobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/ Salcesonik to mu do doopy wyszedł.Sam się pewnie zdziwił, że taką fuszerę odwalił. Krzysiu , Jeżeli wkleiłem najgorszą fotkę to nie do doopy tylko do jedzenia . :D Nie dopilnowałem przy wiązaniu pęcherza i w kolejnej fazie nie nakłuwałem coby powietrze uszło . Zapewniam że smak jak zawsze ........... salcesonik jadalny . :D Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-441464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1378 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zapewniam że smak jak zawsze Taaaaaaaaaaaaa, te Twoje zapewnienia.Samk to chyba tylko został w tych grubych kawałach wątroby.Resztę Ci dopowiem na Zawiszy Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-441468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1379 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Samk to chyba tylko został w tych grubych kawałach wątroby Krzysiu , wątrobę oszczędzam ................ nie daję do salcesonu aczkolwiek do kaszanki tak ale jestem ugodowy i do przyjaciół to i do kaszanki nie dodaję Pozdr Resztę Ci dopowiem na Zawiszy Oby tylko był czas :frantics: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-441470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1380 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Andrzejku, chyba dla całego pułku robiłeś wyroby Serki miodzio, aż chce się spróbować Kiełbaska wygląda równie rewelacyjnie a salcesonik? - podobno i mistrzom zdarzają się niespodzianki Wszystko super Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-441472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1381 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Piękna robota, naprawdę dla wojska chyba zrobiłeś. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-441533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1382 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-441572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1383 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Salcesonik to mu do doopy wyszedł. Aaaa ... bo był ostatnio u dentysty ... robił mu 6-tke... i kazał jeść drugą stroną... :D ;) Andrzejku SUPER WYROBY !!! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-441578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1384 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Parę fotek z moich ostatnich poczynań .Wszystko smakowicie wygląda. Trochę lebereczki Ci zostanie na grzybozlot? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-441581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1385 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Trochę lebereczki Ci zostanie na grzybozlot? Tak , przywiozę salcesoniku czarnego też . :D Pozdrawiam Andrzejku SUPER WYROBY !!! Pozdrowionka ślę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-441583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1386 Opublikowano 10 Września 2015 Witam Po 16 -tu dniach peklowania dzisiaj dymienie Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1387 Opublikowano 10 Września 2015 Andrzej super wyroby Coś na Zawiszy spróbujemy ............... chyba Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1388 Opublikowano 10 Września 2015 Kurcze, nie pamiętam już co ale coś obiecywałeś na Zawiszę.... ale se przypomnę Krotoszyńska? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1389 Opublikowano 10 Września 2015 Krotoszyńska? Tak :D . Jak obiecywałem to będzie . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 10 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1390 Opublikowano 10 Września 2015 Ja wiem AndrzejKu że u ciebie słowo droższe pieniędzy... Bardziej ciekaw byłem czy ja pamiętam co to miało być... skleroza postępuje Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1391 Opublikowano 10 Września 2015 Bardziej ciekaw byłem czy ja pamiętam co to miało być... skleroza postępuje Sławku , tydzień temu Ciebie obserwowałem nie jest jeszcze tak źle , idzie z Tobą wytrzymać . :) Pozdrawiam i do Zawiszy :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1392 Opublikowano 11 Września 2015 Po 16 -tu dniach peklowania dzisiaj dymienie Czyli jak przepis z 16-tki, to 16 dni peklowania? Teraz wszystko jasne!Podobają mi się i też będę tak robił. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1393 Opublikowano 11 Września 2015 andrzej wszystko piekne wyglada :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1394 Opublikowano 11 Września 2015 Coś na Zawiszy spróbujemy ............... chyba No właśnie.... trzeba będzie się również przygotować i małe co nieco przygotować.... co by "na śniadanko" było Wiązanie ...zawodowe... czyżbyś już węzły żeglarskie trenował Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1395 Opublikowano 11 Września 2015 Czyli jak przepis z 16-tki, to 16 dni peklowania? Nie posiłkuję się 16-tką . Podobają mi się i też będę tak robił. Owiele smaczniejsze niż peklowanie kilku-dniowe . andrzej wszystko piekne wyglada :D A tak wyglądają po nocnym dojrzewaniu w wędzarni Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1396 Opublikowano 11 Września 2015 Nie posiłkuję się 16-tką . Wiem. Ty masz receptury POBIEDZISKIE!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1397 Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) 16 dni peklowania? Teraz wszystko jasne! Podobają mi się i też będę tak robił. Zanim tak zrobisz to sobie poczytaj i wyciągnij wnioski. " Wskutek dyfuzji zachodzącej podczas peklowania mięso traci część cennych substancji odżywczych - białek i fosforanów. Dane WNIIMP uzyskane podczas doświadczeń nad peklowaniem szynek wykazują zależność strat substancji białkowych nie tylko od wielkości kawałków mięsa, ale i od czasu trwania peklowania. Straty maksymalne substancji białkowych przy długotrwałym peklowaniu stanowiły 3,5% całej zawartości białek w mięsie szynek peklowanych. Badania nad ustaleniem strat przy peklowaniu wołowiny (G.W. Babin, 1946) wykazały zależność tych strat od sposobu peklowania, jego czasu trwania, od stopnia utuczenia mięsa podanego peklowaniu i od mocy solanki: " Edytowane 11 Września 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1398 Opublikowano 11 Września 2015 Czyli 16 dni peklowania, to troche za dużo? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1399 Opublikowano 11 Września 2015 Trzeba jednak zwrócić uwagę, że te "sensacyjne wiadomości o stratach" miały znaczenie w kryzysowych czasach gdy mięso (i nie tylko) było "rarytasem" i nie gościło za często na stołach przeciętnego konsumenta - w obecnych czasach gdy w większości spożywamy dużo więcej niż wynikałoby to z zapotrzebowania naszych organizmów nie ma to większego znaczenia - a już przy preferencjach związanych z naszym hobby - żadnego. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1400 Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Trzeba jednak zwrócić uwagę, że te "sensacyjne wiadomości o stratach" Tu nie chodzi o straty wagowe tylko straty ważnych składników w końcowym wyrobie. Czyli 16 dni peklowania, to troche za dużo? Czy za mało, czy za dużo to pojęcie względne bo badań w tym zakresie na naszej stronie nikt nie robił.We wszystkim moim zdaniem należy zachować umiar.Ani za krótko, ani za długo.Najlepszy jest tzw. złoty środek, który na naszej stronie wyraża się 8-10- cio dniowym peklowaniem w solance. Edytowane 11 Września 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/page/56/#findComment-444146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.