BazylWidzew Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #2051 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Nie za słodkie to jest? To patent mojej siostry, ja jem i nie narzekam, ale ja zjem wszystko i wypiję wszystko Jak uważasz że za słodkie to daj 3 łyżki cukru Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2052 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 I to jest wyjście. :D Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2053 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Jak małe maślaki to można obrać ze skórki, jest przy tym trochę zabawy ale smak wyborny.Wcześniej do octu zawsze obierałem maślaki ze skórki. I duże i malutkie.W zeszłym roku dowiedziałem się, że właśnie nie trzeba, mniej roboty, a grzyb w occie nie robi się jak ślimak, tylko jest jędrny i prawie "chrupki".Wypróbowaliśmy i faktycznie tak jest. Ze skórką są lepsze!Tylko trzeba wcześniej je odpowiednio przygotować. Gdzieś mam zapisane jak, tylko... muszę poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2054 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Tylko trzeba wcześniej je odpowiednio przygotować. Gdzieś mam zapisane jak, tylko... muszę poszukać. Szukaj , szukaj Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2055 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Gdzieś, dobre pytanie gdzie,czytałem o smażonych kaniach a następnie marynowanych. Ponoć delicje, ja póki co nie mam żadnych w okolicznych lasach,to tylko mogę pomarzyć. Bazyl fajnie że wróciłeś. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2056 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Bazyl witaj spowrotem ciesze sie ze jestes !!!!!!!!!! Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #2057 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Bazyl witaj spowrotem ciesze sie ze jestes !!!!! Cześc Sylwek Filipińskie piwo wypite, piwo jak piwo tyle że filipińskie a to jest coś bo jeszcze takiego nie piłem Japońskie jadno tak samo, ale drugie ciemnawe bardzo smaczne Dzięki wielkie za te piwa Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2058 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 eeeeno Bazyl...jołjoł ...kanie bez panierki, za to w occie, piwo z Filipin- to się nazywa Poszukiwant Krawędzi Smaków Miło czytać -------- Ze skórką są lepsze! Tylko trzeba wcześniej je odpowiednio przygotować. Gdzieś mam zapisane jak, tylko... muszę poszukać. Gen , Gen , Gen ....kibicuję Poszukiwantowi Metody Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2059 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 czytałem o smażonych kaniach a następnie marynowanych jadłem w okolicy Czarnkowa podobno tam pospolite smażone w panierce i marynowane - Baaaardzo mi smakowały Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2060 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Okazuje się, że metoda przygotowania jest bardzo prosta. Maślaki trzeba umyć w słonej wodzie. Im bardziej słona tym łatwiej się myje.Sól wypłukuje piach i "śluz" z maślaków i w rezultacie mamy czyste grzybki, którym nie zawijają się kapelusze jak po zerwaniu skórki i są dużo "jędrniejsze".Dalej, to już tak normalnie, jak każde grzybki w occie. Delikatne obgotowanie i zalewa octowa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #2061 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Dzisiaj zbierane Jest wysyp kurek, jutro też idę tylko wcześniej Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2062 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Ku uciesze gawiedzi, Bazyl nawet na grzyby bieży z miską Ładny zbiorek, ja w miniony zapiątek turków (!!! ) żem yębł kosze 2 (dwa!!!) na dwie osoby.Zasłonikowane już... czają się Ewenement na tę porę roku...---------Dzięki Gen Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #2063 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Ładny zbiorek, 2 godziny zbierania, tylko za późno się wybralismy. O 9 już wyzbierane została sama drobnica, jutro o 5 się wybieramy Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #2064 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Dzisiejsze zbiory Znów 2 h zbierania i grzybów mam więcej, ale 1,5 h obierałem. Nie wiem o której tubylcy chodzą na grzyby, ale o 6 już były wyzbierane Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanta Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2065 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) piękny zbiórjeszcze a propos "siniaków" po przekrojeniu zrobią się granatowe, ale jak wrzucisz do octowe zalewy to będą białe i są pyszne twarde i jędrne, tylko do gotowania grzybów dolej trochę octu to zbieleją Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez szanta Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2066 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Nie wiem o której tubylcy chodzą na grzyby Tubylcy mieszkają w lesie :D . Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanta Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2067 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2068 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 o 6 już były wyzbierane Bazylku... no co Ty... Nie znasz powiedzenia... ? ,, Roboty nie przerobisz , wódki nie przepijesz... grzybów nie wyzbierasz...'' Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #2069 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Dzisiaj na śniadanie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2070 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Na bogato Więcej grzybów niż jajec. I tak trzymać A piaskowce modrzaki to super grzyby. Delikatne jak mało które. A kolorek znika po usmażeniu Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2071 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Efes Greckie Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #2072 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Efes Greckie Mołdawskie ale browar wykupiony przez turków Całkiem smaczne z dodatkiem ryżu, było ostatnio w biedronce. Kupiłem jedno na spróbowanie, jak za 3 dni chciałem kupic karton to było tylko 8 butelek Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2073 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Efes Greckie Bardziej tureckie. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2074 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Kiedyś Grecja, teraz Turcja.... ostatecznie Bierdonia.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #2075 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 wykupiony przez turków No widzę że nie tylko pijesz ale i zbierasz Turki (Płachetka zwyczajna) mało znany a super grzyb tylko nie wszędzie jest u mnie ni ma ale są na Grzybozlocie ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/83/#findComment-508993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.