Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Zgadza się cukier do wina, a z ziemniaków dwudniowy obiad i  śniadanie  :cool: Frytki smażone po ciemku bez światła, wichury szaleją na Mazurach...  :cool:

 

post-39848-0-75462600-1476616040_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-522528
Udostępnij na innych stronach

 

 

Frytki smażone po ciemku bez światła

@tier,

Czy to jest Twój obiad?

Jeżeli tak, to dlaczego piszesz  w temacie @bazylwidzew ?


Bazyl ma tymczasowy zakaz pisania, również przez sekretarkę.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-522530
Udostępnij na innych stronach

 

 

dlatego ze bazyl ma urlop.

Ale @tier to nie @bazyl. Właśnie dlatego, że ma urlop, nie powinien pisać rękami lub z konta @tiera. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-522533
Udostępnij na innych stronach

 

 

a z ziemniaków dwudniowy obiad i śniadanie

 

Bazyl na diecie węglowodanowej jest.....  :cool: 

 

 

 

@tier, Czy to jest Twój obiad? Jeżeli tak, to dlaczego piszesz w temacie @bazylwidzew ? Bazyl ma tymczasowy zakaz pisania, również przez sekretarkę.

 

 

 

Ale @tier to nie @bazyl. Właśnie dlatego, że ma urlop, nie powinien pisać rękami lub z konta @tiera.

 

To nie styl Bazyla, zdecydowanie to Tier pisze, a w regulaminie nie doczytałem, że nie można pisać w temacie urlopowicza, uważam, że nawet wskazane jest dzielić się swoimi poczynaniami na wakacjach, zresztą to nie jedyny przypadek pisania, inni też działają w ten sposób i fajnie, że dają oznaki przywiązania ..... do nas...  :cool:   

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-522549
Udostępnij na innych stronach

W sytuacji w jakiej jest Bazyl (sam jak palec, bo ojciec mu rok temu zmarł) w tym Rybicalu, to nawet dobrze że coś od niego się pojawia - znaczy się że człowiek żyje.

Jakiś czas temu i ja i tier przez kilka dni nie mogliśmy się do Bazyla dodzwonić - przeczuwając najgorsze zadzwoniłem do sąsiada od którego wypożyczamy łódkę jak pływamy po Mazurach - dopiero ten mnie uspokoił, wtedy wiedziałem że Bazyl żyje. Dla mnie to że ktoś coś wstawi od Bazyla na jego prośbę jest oznaką człowieczeństwa, a od tego raczej nie powinniśmy się odcinać.

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-522550
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

:) Pierwszy.......... :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

od 488 dni........

Imponująca długość ban'ana... :laugh:

Działaj Bazylku.... :thumbsup:

Dzięki "Zieloni"

:) Maxel.... serde(l)cznie........ :yes: 

Edytowane przez ziezielony
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-589087
Udostępnij na innych stronach

Bazyl, musisz tutaj trochę odkurzyć i chyba wymienić meble i obrazy. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-589088
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Siostra u mnie była zrobiliśmy czarne ;)

podgardle                           1500g

słonina                                  316g

skóry                                     600g

bułka tarta                           1500g

krew                                     1100g

krew suszona                         100g rozpuszczone w 1l. wody

sól                                            70g

ziele angielskie                          3g

pieprz ziołowy                           12g

cynamon                                  1,2g

gałka                                        0,5g

cukier                                        12g

Po wymieszaniu było suche to dolałem z litr wody.

Wyszło 6400g ze trzy pętka pękły w czasie parzenia.

 

 

post-51707-0-82693100-1584022980_thumb.jpgpost-51707-0-73634200-1584023012_thumb.jpgpost-51707-0-83209000-1584023059_thumb.jpg

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-659772
Udostępnij na innych stronach

Słoninka super

 

Ale gdzie Ty słoninę widzisz przecież jest zmielona na sitku 3mm.

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-659774
Udostępnij na innych stronach

Maxell zawsze na tym forum było pisane żeby dokładnie podawać składniki w przepisie. Nie na łyżki czy łyżeczki tylko na gramy. I tak samo jest z mięsem jest słonina i jest podgardle jakby było to samo to wszystko by się nazywało słonina.

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-659780
Udostępnij na innych stronach

:D Słoniny tez są różne - twarde i miękkie. :D Ale do pełnego przepisu brakuje połowy, gdyż poza bardzo dokładnym składem, nie podałeś technologii wykonania. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-659781
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ale do pełnego przepisu brakuje połowy, gdyż poza bardzo dokładnym składem, nie podałeś technologii wykonania. :D

 

Technologia wykonania według PW :tongue:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-659784
Udostępnij na innych stronach

 

 

Technologia wykonania według PW

A skąd mamy o tym wiedzieć? ;)

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-659803
Udostępnij na innych stronach

Podales w przepisie 70g soli, czy to nie za malo

 

 

W podgardlu było 40g soli. Wyszło idealnie dobre na słoność i słodkość.

 

 

 

Technologia wykonania według PW

A skąd mamy o tym wiedzieć? ;)

Każdy szanujący się forumowicz korzysta z tych przepisów :thumbsup:

 

[Dodano: 12 mar 2020 - 18:23]

:) Bazyl  :) super,że jesteś, dawno Cię nie widziałem.

 

Serdecznie pozdrawiam. :)

Cześć Grzesiu serdecznie pozdrawiam :thumbsup:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-659808
Udostępnij na innych stronach

 

 

Każdy szanujący się forumowicz korzysta z tych przepisów

:D Muszę pogodzić się z oceną. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/89/#findComment-659810
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.