Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

A chlebek też przypieczony...? :rolleyes:  Tak mi się wspomniało jak młodemu robiłam takie ''grzanki'' ... chleb moczony w rozmąconym jajku , smażyłam z jednej strony a po obróceniu kładłam na każdą plasterki sera ... :tongue:  Dobre i syte :thumbsup: Chyba se zrobię dziś bo mam czerstwy chlebek :cool:

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/78/#findComment-496858
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj na śniadanie :cool:

 

attachicon.gifIMG_5799.JPG

 

Zapiekanka Gajka i grodziskie :thumbsup:

Coś późne to śniadanie ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/78/#findComment-497287
Udostępnij na innych stronach

Coś późne to śniadanie ;)

 

 

Jakie późne w sam raz :D

"Śniadanie w dyplomacji ma formę podobną do obiadu, zaczyna się około godz. 13. i trwa 2 – 2, 5 godziny."

Bazyl to przecież ambasador Widzewa. :D i podejmował śniadaniem gości

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/78/#findComment-497291
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jakie późne w sam raz :D "Śniadanie w dyplomacji ma formę podobną do obiadu, zaczyna się około godz. 13. i trwa 2 – 2, 5 godziny." Bazyl to przecież ambasador Widzewa. :D i podejmował śniadaniem gości

 

:thumbsup:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/78/#findComment-497329
Udostępnij na innych stronach

Disiaj obiad na śniadanie, na obiad śniadanie ;)

:facepalm: Co to......... jest??? Pytam się  :D  :D

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/78/#findComment-497367
Udostępnij na innych stronach

 

Wczoraj na śniadanie

 

Znów nie rozpoznałem co wczoraj, a dziś?  :cool:

 

 

Jajecznica z pieczarkami i cebulą, dzisiaj parówki własne na ciepło ;)

 

 

 

Bazyl a sra....ki po takiej ilości cebuli smażonej to ty nie dostaniesz ??? :facepalm:

 

Cebuli nie było tak dużo...3 małe cebulki :)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/78/#findComment-497796
Udostępnij na innych stronach

Bazylek .... no z tą     Jajecznica z pieczarkami i cebulą, dzisiaj parówki własne na ciepło  :D , no tu mnie zaskoczyłeś :D

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/78/#findComment-497840
Udostępnij na innych stronach

Gajek przed zlotem w Gąsiorowie  sery sobie wędził :)

 

post-51707-0-29665900-1464648398_thumb.jpgpost-51707-0-73733600-1464648415_thumb.jpg

 

Z 10 l mleka wyszło 915 g gołki

 

post-51707-0-42112700-1464648518_thumb.jpgpost-51707-0-31032100-1464648551_thumb.jpg

 

180 g brunosta i 112 g ricotty

 

post-51707-0-38154300-1464648654_thumb.jpgpost-51707-0-58289500-1464648665_thumb.jpg

 

Obsychały 6 dni w garażu i wedzone 4 h  w temp 45-60*C. Po zrobieniu ricotty zostało jeszcze sporo sera w serwatce to zrobiłem brunosta.

Ricotty i brunosta nie warto wędzic :hmm:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/78/#findComment-498718
Udostępnij na innych stronach

 

 

wyszło 915 g gołki

 

Wyszło tak jak jak pierwszy ser na zlocie - czyli......wo   :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/78/#findComment-498738
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.