Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Super chlebuś :thumbsup::clap: , a odnośnie przepysznej chrupiącej skórki też mam podobne preferencje jak EAnna, po upieczeniu i lekkim przestudzeniu, zjadam "pół" takiego chlebusia z samym masełkiem, i zimnym mleczkiem z lodówki :D.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-761682
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

 

 

ale wyszedł pyszny.

No to jeszcze tylko przepisu brakuje. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-761741
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tak jak ze świeżo pieczonym boczkiem  szkoda że nie ma skóry z dwóch stron 
  trzeba doczepic skore z drugirj strony  :tongue:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-761752
Udostępnij na innych stronach

Ja za młodego miałem lepszą metodę, kupowałem jeszcze ciepły chrupiący chleb, zżerałem wierzchnią skórę, a dół ze środkiem dawałem kaczkom i kurom  :tongue:  :D 

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-761810
Udostępnij na innych stronach

Ja za młodego miałem lepszą metodę, kupowałem jeszcze ciepły chrupiący chleb, zżerałem wierzchnią skórę, a dół ze środkiem dawałem kaczkom i kurom  :tongue:  :D

 

 

I to był właściwy patent :D:thumbsup::clap:.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-761815
Udostępnij na innych stronach

 

 

Chlebek dzisiaj pieczony ;)

Piękny wypiek :clap::thumbsup:.

 

 

Środek odstępuję :laugh:

W moim przypadku to środek ptaszki jadły :),  ja szamałem chrupiąca skórkę popijając mlekiem ze szklanej butelki zamykanej kapslem aluminiowym :tongue:.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-761822
Udostępnij na innych stronach

No to jeszcze tylko przepisu brakuje.

 

Przepisu jako takiego nie było, obejrzałem ze trzy filmiki i zrobiłem. Nie wiem nawet ile wody dałem bo lałem po trochu do konsystencji jaka mi pasuje. Jak następny będę robił a na pewno zrobię to wszystko pomierzę, zapisze i wstawię przepis. Zrobiłem ten chleb tylko dlatego że rano do mnie kumpel dzwonił i pytał się czy można tak chleb upiec. To sobie zrobiłem, kumpel do dzisiaj nie upiekł :D

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-761868
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Chleb w naczyniu żaroodpornym upiekłem :cool:

 

post-51707-0-58720900-1650454224_thumb.jpgpost-51707-0-99288700-1650454306_thumb.jpg

 

Tu przepis ;)   https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19110-pieczywo-chleb-z-naczynia-%C5%BCaroodpornego/

 

 

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-763855
Udostępnij na innych stronach

Podoba mi się ta popękana skórka.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-763936
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wczoraj chleb dla siostry upiekłem  
A pietke sam skonsumowales  :)  Ja sie zbieram do zrobienia  Z Twojego przepisu :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-765663
Udostępnij na innych stronach

No to zrobilam z Twojego przepisu , jedynie upieklam z 500 g maki bo suche drozdze mialam na pol kg , i dalam 50 g maki kukurydzianej czyli 10%.

Chleb smaczny wyszedl i chrupiaca skorka , jednak lepiej piec tak jak TYy w szklanym , ja mam garnek zeliwny to lepiej go wczesniej rozgrzac .

post-58387-0-01259700-1651337595_thumb.jpg

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-765708
Udostępnij na innych stronach

A pietke sam skonsumowales

 

 

Siostra jak tylko trochę ostygł to z masełkiem schrupała :D

 

 

No to zrobilam z Twojego przepisu ,

 

 

Super wyszedł :cool:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-765726
Udostępnij na innych stronach

Chlebek dzisiaj pieczony ;)

 

I jaki pachnący  :thumbsup:  :clap:

 

Tak mi się spodobał Twój wypiek, że też spróbowałam.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16937-chleb/?p=765743

[Dodano: 30 kwi 2022 - 23:40]

Chleb smaczny wyszedl i chrupiaca skorka 

 

:thumbsup:  :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-765744
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli już z indyczego, to trzeba było raczej z dwóch, dla równowagi, a nie tylko z jednego :D. A taki sam piękniusi i pyszniusi  sądząc z wyglądu chlebuś z foremki, pszenno żytni na zakwasie :thumbsup: to ja też dziś rano upiekłem :D.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-765865
Udostępnij na innych stronach

 

 

A taki sam piękniusi i pyszniusi sądząc z wyglądu chlebuś z foremki, pszenno żytni na zakwasie :thumbsup: to ja też dziś rano upiekłem

 

Ten niestety kupny,  całe 12 zł foremka :hmm:  Siostra przywiozła.

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-765877
Udostępnij na innych stronach

To czemu takiego nie pieczesz sam :hmm: ? To bardzo prosty a zarazem  bardzo pyszny chlebuś, ja piekę z mąki chlebowej pszenno żytniej 50/50%, taki chleb "Sitkowy", tu w Szwecji mamy taką gotową mąkę sitkową do wypieku chlebów, nazywa się ona "Rågsikt". Do smaluszku ze skwarkami, czy słoninki "Białowieskiej" wg. Jacka, taki kwaskowy "Sitek" po prostu niezastąpiony :D.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-765884
Udostępnij na innych stronach

To czemu takiego nie pieczesz sam

 

No może trzeba zacząć :) Dawno temu robiłem kilka razy żytni i mi nie wychodził :mad:  Pszenno żytni łatwiej zrobić, Sverige zapodasz jakiś przepis :cool:

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page/94/#findComment-765899
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.