Muski Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 22 Maja 2017 koloryt Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-552465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 24 Maja 2017 Witam do kompletu zrobiłem kiełbaskę oraz zmodyfikowane Lonzino Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-552680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 9 Lipca 2017 Witam mały wynalazek kiełbasa krucha pieczona ze schabu i udźca indyczego + tłusty boczek z białym i zielonym pieprzem lekko skruszonym Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-557986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 9 Lipca 2017 Piekny kolor kielbasy,ladny przekroj.uczta dla podniebienia i oczu. Pozdrawiam Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-557987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 9 Lipca 2017 mały wynalazek kiełbasa krucha pieczona ze schabu i udźca indyczego + tłusty boczek z białym i zielonym pieprzem lekko skruszonym Powiem Ci Tomku że bardzo mi się podoba to połączenie nie mówiąc o gotowej wędlinie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-558000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 9 Lipca 2017 ze schabu i udźca indyczego + tłusty boczek dobre połączenie udziec z indyka dodaję często do białej lece go na 3 ce Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-558001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 9 Lipca 2017 Halinko averoy Muski ja potraktowałem indyka 8 Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-558016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 9 Lipca 2017 No kiełbaska . Pogratulować Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-558048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Witam Zmodyfikowane Lonzino po 2,5 miesiąca leżakowania Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-562938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zmodyfikowane Lonzino po 2,5 miesiąca leżakowania Tomasz - WYSOKA ta poprzeczka -normalnie rewelacja Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-562940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zmodyfikowane Lonzino po 2,5 miesiąca leżakowania Jestem pod wrażeniem Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-562942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam wczoraj troszkę zadymiłem Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-563208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Troszkę, a jak jest dużo :grin: Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-563211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Tomasz, jak zawsze Twoje wyroby wyglądają super, a ten kolor do zakochania Ta kiełbasa z 1 go zdjęcia to jaka?Możesz podać przepis lub link do niego. Pozdrowionka Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-563250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 I tak to się robi . Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-563252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 16 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 16 Października 2017 (edytowane) Witam efekt letniego wędzenia 22 st.C jesienną porą Edytowane 16 Października 2017 przez Tomasz_65 Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-571363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 16 Października 2017 Tomku, czy zdradzisz co to za wędlina? Wygląda bajecznie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-571364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 16 Października 2017 Witam efekt letniego wędzenia 22 st.C jesienną porą Efekt bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-571366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 16 Października 2017 Smakowicie wyglądają te kiełbaski, musisz mieć wysoką wędzarnie ze robisz takie długie odcinki, czy to jakiś patent? ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-571378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 16 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 16 Października 2017 (edytowane) Halinko robocza nazwa Świętokrzyska lata 70-te na 10 kgmięso wieprzowe szynka,łopatka mięso z indyka udziec bez skórywołowe tłuszcz twardy podgardle ,boczek wieprzowina l - 3 kg wieprzowina ll - 4 kg wołowe ll -0,5 kg indyk - 1,5 kg podgardle,boczek - 1 kg p/sól - 18 g /kg peklowanie: 36-48 godz. przyprawy: cukier - 2 g /kgpieprz św.miel, -2 g /kgmajeranek utarty - 1 g/kgjałowiec- 0,2 g /kggałka muszkatołowa- 0,3 g/kgczosnek świeży - 5 g/kg woda zimna - 0,5 l na 10 kg rozdrabnianie : wieprzowina l - szarpak wieprzowina ll -10-13 boczek,podgardle 4-6wołowe - 6-4-2,5 indyk 8 mieszanie : 1.wołowe + połowę wody 2.wieprzowe l + połowę tłuszczu + resztę wody i przyprawy 3.wieprzowe ll + resztę tłuszczu 4.indyk po wymieszaniu odstawić na 1 godz do lodówki nabijanie : w jelita 28-30 osadzanie :8-12 godz . osuszanie:w wędzarni wędzenie :45-65 st,C około 120 min podpiekanie : 85-95 st.C do osiągnięcia w środku 72 st.C studzenie : 12 godz. piwnica smacznego .Pozdrawiam Edytowane 17 Października 2017 przez Bee Gees Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-571381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 17 Października 2017 Tomku, kabanosiki , super wyglądają, wszystkie Twoje wyroby wyglądają bardzo dobrze Serdeczne pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-571392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 17 Października 2017 Tomku zajefajne!!! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-571408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 17 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 17 Października 2017 Witaj witt to nie kabanosiki ,to jest kiełbasa kal. 28 -30 własnie na nią dawałem Ci przepis Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-571473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 17 Października 2017 Halinko robocza nazwa Świętokrzyska lata 70-te Pięknie dziękuję Tomku, wyrób który zrobię w najbliższym czasie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-571481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 17 Października 2017 efekt letniego wędzenia 22 st.C jesienną porą Fotki gotowe do wstawienia w najlepszych szkolnych podręcznikach . :clap: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/15/#findComment-571500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.