KURP Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Bo Ci może źle podałem strony - zaraz sprawdzę i wkleję linki https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kielbasy-by-pokemon15/?p=286196 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kielbasy-by-pokemon15/?p=232529 Edytowane 19 Stycznia 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-398071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Przepisy tu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6600-kielbasy-suszone/?view=findpost&p=196576 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kielbasy-by-pokemon15/?view=findpost&p=232324 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kielbasy-by-pokemon15/?view=findpost&p=256456 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5226-kielbasy-by-pokemon15/?view=findpost&p=286196 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-398077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Wiesław zerknąłem na przepis, ale tam są tylko przyprawy - czy mógłbyś podać proporcje mięsa z jakiego tą palcówkę robisz? Ja wiem że mógłbym z przepisu tak jak Pokemon, ale dziś kupiłem whisky i chcę odwzorować Twój przepis wraz z mięsem jakie używasz. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-398556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witam KURP robię to w ten sposób składniki:wieprzowina I kl. w moim przypadku jest to mięso z szynki kiedyś używałem mięsa z łopatki słonina na 5 kg mięsa dodaję 0.6-0.7 kg słoniny mięso krojone w kostkę 2 x 2 cm słonina krojona w kostkę 0.5 x 0.5 cm P/sól - 20 g /kg może być 50 na 50 z solą niejodowaną - tu jest zmiana zmniejszyłem ilość P/soli z 25 g na 20 g /kg przyprawy cukier- 2 g /kg pieprz czarny mielony 2 g /kg ziele angielskie 0.5 g/ kg gorczyca 0.5 g /kgjałowiec 0.5 g /kg kg te przyprawy należy utrzeć w moździerzu kolendra 0.5 g /kg w całości majeranek 0.5 g /kg rozetrzeć w dłoniach czosnek 3-5 g /kg dodawany na drugi dzień alkohol 250 ml na 5 kg przy wyrabianiu dodaję 150 ml wraz z wszystkimi przyprawami oprócz czosnku ,pozostałe 100 ml na drugi dzień wraz z czosnkiem peklowanie 24 godz. w temp 4-7 st.C po nabiciu wieszam w ciepłym przewiewnym miejscu na 2-3 dni potem do wędzarni na 1 godz temp . 30 - 35 stop.C następnie w moim przypadku piwnica tam sobie wisi i dosycha minimum 2 tyg w razie pytań wątpliwości 605922399 Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-398780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Pięknie mi to rozpisałeś - dziękuje Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-398810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Niema za co zapomniałem dodać w cienkim jelicie nadaje się do gryzienia, żucia burza smaków ,a w jelicie 32 + lub wołowym wiankowym na czipsy do % Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-398845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ja też pięknie dziękuję. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-400137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 31 Marca 2015 Witam dzisiejsze przygotowanie do wędzenia a tu zima wróciła kiełbaskę już uwędziłem ,no to trzeba osuszyć mięsko i dalej wędzić wieczorem będą efekty Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-417266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Bajer panie )) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-417353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Widać świąteczne przygotowania idą na Forum pełną parą.... Czekamy na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-417360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Witam efekty wczorajszego wieczornego wędzenia byłem tak zmęczony że zrobiłem tylko dwa zdjęcia na szybko Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-417494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-418265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam efekty wczorajszego wieczornego wędzenia byłem tak zmęczony że zrobiłem tylko dwa zdjęcia na szybko 004.JPG005.JPG Tylko dwa, ale jakie piękne !!! Chciałoby by się monitor zjeść Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-418297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Witam dawno już nic nie wrzucałem na stronkę ,dzisiejsze małe co nieco Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-430385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witam uzupełnienie zapasów kiełbasa chłopska według Szczepana ,wiejska pieczona by paweljack oraz Sami Swoi z Lubomierza według Zbója Madeja trochę zmodyfikowana Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-431390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 19 Czerwca 2015 uzupełnienie zapasów Trochę mało płynu na tyle zakąski Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-431395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Przepiekny wyrob i jaki kolor :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-431404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 19 Czerwca 2015 uzupełnienie zapasów Bardzo ładne. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-431407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Wiesław jakoś tak mi się Twoje wpisy ominęły, ale szacun i powiem krótko ..... COŚ PIĘKNEGO !!!Dla takich fotek warto być z Wami. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-431412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Bazyl płyn na bieżąco uzupełniam Eli55 dziękuje paweljack również dziękuje miro bardzo dziękuje za tak sympatyczną wypowiedź ,jest to bardzo motywujące .Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-431432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Sami Swoi z Lubomierza według Zbója Madeja Już dawno nie robiłem. Może w Sierpniu uda się zrobić Kiełbaski prezentują się bdb Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-431453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Witam Zbójaszku u mnie przy każdej produkcji mniej czy więcej zawsze jest robiona ,z tym że ja do składu dodaję udziec z indyka i zawsze jest pieczona Pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-431493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Witam zacząłem robić zapasy drewna i między kłodami znalazłem takie leśne straszydło chyba go zostawię Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-437796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Postaw koło wędzarni, wtedy nikt się do niej nie zakradnie Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-437803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 JaGra dobry pomysł ,chociaż do odstraszania mam jeszcze dwóch azjatów jeden hałaśliwy drugi konkretny Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6848-w%C4%99dzenie-a-la-cztery-pory-roku/page/8/#findComment-437839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.