targal Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Przestudiowałem cały temat ale chciałbym sie jeszcze upewnić. Czy ta czerwona tkanka, którą widać na przekroju podgardla powinna zostać wycięta? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6853-czy-to-s%C4%85-gruczo%C5%82y/page/2/#findComment-536416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Jak dla mnie tak zwłaszcza te po prawej stronie . Najgorsze jak dla mnie do odróżnienia są gruczoły przyusznicy (mają taką strukturę kuleczek, , mi bardziej przypomina to "pęcherzyki" , "łezki" pomarańcza zatopione w tłuszczu ) . Ale może coś jeszcze podpowiedzą bardziej doświadczeni Edytowane 17 Stycznia 2017 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6853-czy-to-s%C4%85-gruczo%C5%82y/page/2/#findComment-536423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Stycznia 2017 W przypadku gruczołów nie widać na przekroju włókien mięśniowych. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6853-czy-to-s%C4%85-gruczo%C5%82y/page/2/#findComment-536453 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
targal Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Następnym razem nie będe się bawił. Wytnę wszystko co czerwone, krwawe, szare i brunatne i zostawię sam tłuszcz bo on jest tu głównym aktorem -chodzi nam przecież o pozyskanie do produkcji wedlin twardego tłuszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6853-czy-to-s%C4%85-gruczo%C5%82y/page/2/#findComment-536485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Wytnę wszystko co czerwone, krwawe, szare i brunatne i zostawię sam tłuszcz No co Ty,w podgardlu może być sporo mięska i jest ono łatwe do rozróżnienia.Mięso = włóknaGruczoły = kulki i kuleczkiNajlepiej, najpraktyczniej jest pociąć podgardle na paski 3-4 cm grubości tak, jak na Twoim zdjęciu.Na przekroju takiego paska wszystko ładnie widać i w łatwy sposób usuniesz tkankę nie-mięsną oraz przekrwienia.Skóra i tkanka gruczołowa w podgardlu to 25-30% wagi elementu.W efekcie to dosyć drogi tłuszcz. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6853-czy-to-s%C4%85-gruczo%C5%82y/page/2/#findComment-536487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Najlepiej, najpraktyczniej jest pociąć podgardle na paski 3-4 cm grubości tak, jak na Twoim zdjęciu. I to jest najlepszy sposób na wycinanie gruczołów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6853-czy-to-s%C4%85-gruczo%C5%82y/page/2/#findComment-536498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
targal Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Wytnę wszystko co czerwone, krwawe, szare i brunatne i zostawię sam tłuszczNo co Ty,w podgardlu może być sporo mięska i jest ono łatwe do rozróżnienia. No dobra, dobre rady przyjmuję zawsze z otwartymi rękami. Następnym razem podejdę do sprawy metodycznie i dokonam wnikliwego rozbioru podgardla zgodnie z Waszymi wskazówkami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6853-czy-to-s%C4%85-gruczo%C5%82y/page/2/#findComment-536528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6853-czy-to-s%C4%85-gruczo%C5%82y/page/2/#findComment-536590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rigmec Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 3 Lutego 2017 Koledzy a co w takim razie robicie z gruczołami? Można to dać psu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6853-czy-to-s%C4%85-gruczo%C5%82y/page/2/#findComment-539011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 3 Lutego 2017 Te grube ciemne tak jak piszesz . Te drobne jasne tzw ślinianki do pasztetu, pasztetowej kaszanki . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6853-czy-to-s%C4%85-gruczo%C5%82y/page/2/#findComment-539020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.