gruby7074 Opublikowano 8 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 8 Października 2018 Właśnie na jedynce idzie program ze zlotu w Nopoleonowie,jest wołowinka ale również ,@halusia,JacekC i na pewno wielu innych forumowiczów.Bardzo ciekawy reportaż Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-608767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 8 Października 2018 Kiełbasofilski półświatek amebi się na salony... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-608797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Witam,chcę na święta zrobić cienką kiełbasę coś w stylu Kiełbasa Dziadka i zastanawiam się ile mogę dodać rozmrożonej wieprzowiny w stosunku do świeżego mięsa.Czytałem kiedyś o tym ale w tej chwili nie mogę tego odszukać.Pomoże ktoś lepiej obeznany z tematem?Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-615408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 4 Grudnia 2018 ile mogę dodać rozmrożonej wieprzowiny w stosunku do świeżego mięsa możesz zrobic z dowolnej ilości mrożonej - tylko pamiętaj o rozmrażaniu w lodówce - i to może trochę potrwać - nawet kilka dni . Prawie zawsze daje zamrożoną dziczyzne Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-615441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsi Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Bezpiecznie będzie do 30% Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-615524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Bezpiecznie będzie do 30%Uzasadnij - podaj argumenty Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-615527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Prezent od Mikołaja I takie tam wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-619014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Bardzo ładne Fajny stojak do wędlin osuszania wędlin. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-619035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Brawo ziom. Maszyna to super sprawa. Dziękuj mikołajowi. Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-619084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zrobiłem karkówkę i zmieloną łopatkę w słoiczkach ok 350 gram.Pierwsza tyndalizacja w czasie 60 min na dwóch poziomach w garnku,zostawiłem w tej wodzie do wystygnięcia i drugiej obróbki cieplnej-czy tak może być? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-623658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 15 Lutego 2019 Tak może być Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-623664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 15 Lutego 2019 Dziękuje serdecznie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-623666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 29 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 29 Października 2019 Witam,mam pytanko-czy mogę dzisiaj wieczorem zmielić mięso na kiełbasę,dodać przyprawy,wyrobić i schować do jutra rana do lodówki[5*C]i rano dopiero nadziewać i wędzić? jacekw21 tak robi w niektórych przepisach ale On to specjalista Mam tego 10 kg i 13 kg mięsa na wedzonki i trudno będzie to wszystko na raz ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-644351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 29 Października 2019 czy mogę dzisiaj wieczorem zmielić mięso na kiełbasę,dodać przyprawy,wyrobić i schować do jutra rana do lodówki[5*C]i rano dopiero nadziewać i wędzić? Możesz, pewnie, że możesz... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-644389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 29 Października 2019 Witam,mam pytanko-czy mogę dzisiaj wieczorem zmielić mięso na kiełbasę,dodać przyprawy,wyrobić i schować do jutra rana do lodówki[5*C]i rano dopiero nadziewać i wędzić? Zapewne nic się nie stanie, ale ja tego nie polecam. Lepiej wstać godzinę wcześniej Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-644395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 31 Października 2019 Zapewne nic się nie stanie Oczywiście, że nic się nie stanie. Nawet smaki się lepiej uleżą.Przeważnie tak robię bo nie jestem w stanie jednoosobowo wszystkiego ogarnąć w jeden dzień. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-644548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 31 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 31 Października 2019 Dziękuje za odpowiedzi,tego dnia wieczorem miałem jakieś problemy z otwarciem strony więc tylko zmieliłem mięso.Rano przed 4-tą pobudka i to co na wędzonki to na haki i do ociekania a zmielone doprawione,nadziane,powieszone do osadzania do 10-tej i w dym Takim to sposobem minął wczorajszy dzień ale warto było,jakieś fotki wstawię w późniejszym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-644552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Archiwalne zdjęcia z Bożego Narodzenia 2019. [Dodano: 26 kwi 2020 - 13:28]Wielkanoc 2020. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-664819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 dobrze ze pojedzony jestem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-664850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Problem za problemem a mianowicie na dziś miałem zaplanowane wędzenie ale nie z mojej winy nie może się to odbyć.Mięso na wędzonki zapeklowane na 7 dni,na kiełbasę 2 doby.Próbowałem przesunąć na sobotę,też nie da rady,najszybciej w niedzielę a najlepiej w poniedziałek.Pomożecie jak to ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-688745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 18 Grudnia 2020 jak to ogarnąć? Wędzonki trochę wymoczysz, nie widzę problemu.Pojemniki z mięsem na kiełbasy trzymaj w niskiej, lodówkowej temperaturze. Peklowanie 5 dni to nie jest żadna tragedia.Kolega @EL GREGOR pekluje mięsa 7 dni a robi pyszne kiełbasy.Jak ci pasuje to wędź w poniedziałek. Wędzonki w niedziele wymocz i daj do ocieknięcia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-688774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Dziękuję Aniu,jutro będzie zadymianie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-688999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 30 Marca 2021 Przedświąteczne wędzenie podczas wichury :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-702089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 31 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 31 Lipca 2022 Wędzonki przed ulewą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-780192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 22 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 22 Października 2023 Przepis 1. Boczek wieprzowy 1.5kg 2. Łopatka wieprzowa 1 kg 3. Mięso drobiowe 1.5kg 4. Wątroba drobiowa 1kg 5. Bułka zwykła 3 szt 6. Jaja 5 szt 7. Rosół z gotowania do namoczenia bulek i poprawienia spójności wyrobu ok. 1 litr 8. Przyprawy na smak bo siadła bateria od wagi 2 opakowania przyprawy do pasztetu, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, sól. Pieczenie 1h 05min Temp 160-170° Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6862-gruby7074-moje-wyroby/page/5/#findComment-871470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.