@halusia@ Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 24 Września 2017 Pierwsze koty za płoty, kabanosy - jelita baranie 22-24 Wszystko co zrobiłeś podoba mi się Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 24 Września 2017 Ładniutko Ci to wędzenie wychodzi , ładniutko Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 25 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 25 Września 2017 Dziękuję,wedze jeszcze w beczce,stopa pod nową wylana ale stale są jakieś ważniejsze sprawy by zacząć budowę nowej.Chociaż ostatnio blysnelo światełko w tunelu to może palenisko stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 25 Września 2017 .Chociaż ostatnio blysnelo światełko w tunelu to może palenisko stanie. Żartobliwie powiem, jak widzisz światełko w tunelu to nie wchodż bo to może być pociąg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 25 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 25 Września 2017 .Chociaż ostatnio blysnelo światełko w tunelu to może palenisko stanie.Żartobliwie powiem, jak widzisz światełko w tunelu to nie wchodż bo to może być pociąg . [Dodano: 25 wrz 2017 - 10:25]Dobrze prawisz,przeca to jest pociąg do dobrego jedzonka ????☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 4 Listopada 2017 Poczęstunek dla gości odwiedzających groby "Wszystkich Świętych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 4 Listopada 2017 No to goście się pewnie "nieco" zasiedzieli... Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 4 Listopada 2017 Poczęstunek dla gości odwiedzających groby "Wszystkich Świętych" Bardzo ładne wyroby , kradnę na naszą stronę Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 4 Listopada 2017 Jechałem przez Krośniewice parę dni temu , a ty dopiero teraz się chwalisz . Oj nie ładnie . Za to wyroby Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 4 Listopada 2017 Ładne wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 4 Listopada 2017 Piękne kiełbaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 4 Listopada 2017 Gruby, fantastycznie to zwędziłeś!!!Brawo! Na Grubo, rzec by można XD A i asotyment Nieszczupły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 5 Listopada 2017 No to goście się pewnie "nieco" zasiedzieli... Oj tak,trochę posiedzieli,pojedli,popili ,powspominali i odjechali Poczęstunek dla gości odwiedzających groby "Wszystkich Świętych" Bardzo ładne wyroby , kradnę na naszą stronę Już tam są Jechałem przez Krośniewice parę dni temu , a ty dopiero teraz się chwalisz . Oj nie ładnie . Za to wyroby Zabierałem się do tego jak "pies do jeża" ,poprawię się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 5 Listopada 2017 Wyroby pierwsza liga! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 16 Listopada 2017 Mam dylemat,czy mogę dołożyć do kaszanki lub czarnego peklowanych okrawkow z glow,Ozorków.Czy po parzeniu wyroby nie będą czerwone w srodku?Czy kolejność parzenia ma wpływ na końcowy kolor wyrobów,w tej samej wodzie tzn:kielbasa i wedzonki przed podrobami lub odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Spóźnione fotki z wędzenia świąteczno-noworocznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Moim zdaniem komentarz zbędny. Cwaniaka nie lubię i nie jadam, ale przekrój piękny. Możesz dać przepis na tego cwaniaka?, ja nie jadam, ale w domu bardzo lubią. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez Woytas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Trochę roboty było ... efekt świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ładne wyroby, cwaniak przebija wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Wsad na salceson to:2 połowy głowy wp,1 tylnia golonka,3 ozorki,2 serca,400 g skórek.Mięso nie peklowane ale do gotowania dodane 20 g peklosoli w celu wybarwienia[lepiej zapeklować],gotowane do chwili odchodzenia mięsa od kości.Po przestudzeniu odebrałem chude mięso [trafiły się też z tłuszczem],obrałem ozorki,dołożyłem serca i pokroiłem w większe kawałki,dodałem zmielone skórki[sitko 4 mm] i zważyłem.Wsadu było 4,25 kg,dodałem soli 20 g/kg,pieprzu 2 g/kg,majeranku 1 g/kg,rozgniecionego czosnku 4 g/kg.Wszystko razem wymieszałem,spróbowałem i musiałem dosolić [na smak] żeby przesolić.Zapakowałem do oczyszczonego żołądka wp,jakieś 3/4 objętości a resztówkę do małej kątnicy.Parzyłem w 80-85 stopniach[maćka czyli żołądek 2 godz] a w kątnicy 1 godz.Studziłem najpierw temp pokojowej przez 1,5 godz,często obracając a później w +8 na parapecie okiennym.Dziękuje za uznanie,sporo tego było ale warto.Czas myśleć o następnym dymieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Wsad na salceson dobry "cwaniaczek" to naprawdę towar luxusowy Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 14 Stycznia 2018 dobry "cwaniaczek" to naprawdę towar luxusowy Skropiony dobrym, domowym octem jabłkowym Q-cze o takiej porze już nie wolno jeść Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 15 Stycznia 2018 - Już myślałem , że Krośniewicach zakazali dymienia Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Q-cze o takiej porze już nie wolno jeść Czemu nie można jeść o tej porze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Wsad na salcesondobry "cwaniaczek" to naprawdę towar luxusowy ani śladu ani smaku po nim nie zostało dobry "cwaniaczek" to naprawdę towar luxusowySkropiony dobrym, domowym octem jabłkowym Q-cze o takiej porze już nie wolno jeść można jeść,ale żeby z octem-nie próbowałem - Już myślałem , że Krośniewicach zakazali dymienia binio do Krośniewic to trza jeszcze trochę z buta pociągnąć,jeszcze jedna paczka ostała się i znów dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.