januszfeniks Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Mały detoks od wędlin Nie piszę się na ten detoks.... Ja tak samo Wyglądasz jak za okupacji albo stanu wojennego. Słoninę dorwał i się cieszy jak by na kartki była i do domu wraca. Cosik mi sie post popi....ten tego. Chodziło mi o zdjęcia. Uśmiech powrót autobusem do domku i grubośćsłoniny. Edytowane 12 Lutego 2015 przez januszfeniks Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-404324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 12 Lutego 2015 Degustacja będzie jak salami dotrwa do tego czasu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-404405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) jak salami dotrwa do tego czasu. A gdzie trzymasz salami? Edytowane 12 Lutego 2015 przez pis67 Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-404406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 12 Lutego 2015 Na mecie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-404408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 14 Lutego 2015 Pizza, najprostsza wersja - skromne dodatki, taka jest najlepsza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-404794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 14 Lutego 2015 A na to salata sieza , jami tak lubie aby za duzo na wierzchu nie bylo http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif Ty sie na prawde musisz nauczyc jeszcze szyc http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif i bedzie do kompletu Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-404806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 20 Lutego 2015 Dzisiaj przy okazji robienia oscypków rozkroiłem sery żółte goudę i kaszkawał które były robione w grudniu, jestem zaskoczony smakiem i tym że są dziurki, muszę popracować nad większymi Zapakowałem też próżniowo szynkę ala szwarcwaldzką (wędzona 3 razy, dojrzewała w chlodnym 3 tyg.) oraz kawałek boczku na zimno. http://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1552.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1564.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1559.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1572.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1574.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1578.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1533.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1535.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1536.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1544.JPG Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-405879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zapakowałem też próżniowo szynkę ala szwarcwaldzką Sory za lamerskie pytanie. Z jakiego kawałka mięsa ta schwarzwaldzka ? Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-405881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 20 Lutego 2015 Jestem pod wrażeniem,wspaniałe wyroby Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-405882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 20 Lutego 2015 gratulacje :clap: Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-405900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 20 Lutego 2015 Ale pyszności Przemku... a te serki ... poezja Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-405901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zapakowałem też próżniowo szynkę ala szwarcwaldzką Sory za lamerskie pytanie. Z jakiego kawałka mięsa ta schwarzwaldzka ?Pewnie z szynki kuraka hehe Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-405919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 20 Lutego 2015 Sory za lamerskie pytanie. Z jakiego kawałka mięsa ta schwarzwaldzka ? Kucharz powiedziałby, że frykando II z szynki.My, powiemy, że szynka szwarcwaldzka składa się z części mięśnia półbłoniastego, półścięgnistego i dwugłowego. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-405959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 20 Lutego 2015 Dyzio, na klasyfikacji się nie znam było kupione jako "szynka ze skórą" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-405962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 20 Lutego 2015 rozkroiłem sery żółte goudę i kaszkawał które były robione w grudniu A to czarne na serach to co jest? Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-406009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) A to czarne na serach to co jest? Pewnie to to co u wszystkich czerwone .Jak zobaczyłem, to pierwsza myśl: Tieru zmień ten niezbyt ciekawy kolor . Pewnie Tieru "świeczki z sadzą" zmieszał Pozdrawiam Edytowane 21 Lutego 2015 przez Gonzo Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-406015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 21 Lutego 2015 Pisu to jest parafina kolory są różne http://sklep.serowar.pl/pl/p/Wosk-plastyczny-czerwony-parafina-do-serow/76wybrałem czarną żeby było nietypowo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-406023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 21 Lutego 2015 My, powiemy, że szynka szwarcwaldzka składa się z części mięśnia półbłoniastego, półścięgnistego i dwugłowego.było kupione jako "szynka ze skórą" Dziękuję Panowie. Już chyba wiem jaki to kawałek, bo też kupuję to, gdzie napisane, że to szynka ze skórą. Ja tę skórę odcinam, pekluję i wsadzam do szynkowara. W ten sposób mam szynkę gotowaną. Teraz zawędzę. Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-406040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 3 Marca 2015 W piątek gruyera zrobiłem ładnie puchnie Dziś w planie korbacze i pasztetowa smarowana, masa na korbacze zakwaszona. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-408863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 3 Marca 2015 a mógłbyś zrobić fajną fotorelację z opisem na "sznurówki" Zabieram się, zabieram i jakoś śmiałości mi brakuje Serki klasa sama w sobie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-408865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 3 Marca 2015 Arko, Za bardzo czasu nie ma przy robieniu korbaczy, kilka fotek machnąłem w skrócie to wygląda tak: masa zakwaszona (była za mało odstawiłem jeszcze na na 3 godz.) pózniej wygniatanie i wyciągnie, szybkie solenie, wędzenie gruyer od rana rośnie jak na drożdzach. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-409051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 3 Marca 2015 Świetne wyroby tier Patrzę i sobie myślę kiedy ja coś takiego zrobię Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-409054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 3 Marca 2015 tier ... gratulacje , piekne wszystkie wyroby , a tego sera to bym chetnie sprubowala :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-409062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 3 Marca 2015 Grouyer dobry ser Korbacze -Przemek się staje korbaczowym ekspertem, dobrze... jest wiedza, jest komu przekazywać i wiadomo że nie zaginie W Gąsiorowie będzie wymiana doświadczeń i chyba z 50litrów mleka pęknie jak nic Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-409063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 3 Marca 2015 Dzięki wielkie tier... Qrczaki...muszę się w końcu wziąć się w garść i spróbować!!! Uwielbiamy korbacze i serki więc będzie co robić!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-409064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi