Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Mały detoks od wędlin

 

Nie piszę się na ten detoks.... :cool:

 

 

 

Ja  tak samo :)

 

Wyglądasz jak za okupacji albo stanu wojennego. Słoninę dorwał i się cieszy jak by na kartki była i do domu wraca. ;)   :clap:  Cosik mi sie  post popi....ten tego.  Chodziło mi o zdjęcia. Uśmiech powrót autobusem do domku  i grubość

słoniny. 

Edytowane przez januszfeniks
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-404324
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 843
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

jak salami dotrwa do tego czasu.

 

A gdzie trzymasz salami?  :cool:

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-404406
Udostępnij na innych stronach

A na to salata sieza , jami tak lubie aby za duzo na wierzchu nie bylo http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif

 Ty sie na prawde musisz nauczyc jeszcze szyc http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif i bedzie do kompletu 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-404806
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj przy okazji robienia oscypków rozkroiłem sery żółte goudę i kaszkawał które były robione w grudniu, jestem zaskoczony smakiem i tym że są dziurki, muszę popracować nad większymi :D:tongue: Zapakowałem też próżniowo szynkę ala szwarcwaldzką (wędzona 3 razy, dojrzewała  w chlodnym 3 tyg.) oraz kawałek boczku na zimno. ;)

 

http://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1552.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1564.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1559.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1572.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1574.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1578.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1533.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1535.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1536.JPGhttp://monki.us/~tier/wd/19.02_sery_proba/i_DSCN1544.JPG

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-405879
Udostępnij na innych stronach

:clap:  :clap:  :clap:

 

 

 

Zapakowałem też próżniowo szynkę ala szwarcwaldzką

 

Sory za lamerskie pytanie. Z jakiego kawałka mięsa ta schwarzwaldzka ?

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-405881
Udostępnij na innych stronach

Jestem pod wrażeniem,wspaniałe wyroby :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-405882
Udostępnij na innych stronach

:clap:  :clap:  :clap:

 

 

 

Zapakowałem też próżniowo szynkę ala szwarcwaldzką

 

Sory za lamerskie pytanie. Z jakiego kawałka mięsa ta schwarzwaldzka ?

Pewnie z szynki kuraka ;) hehe

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-405919
Udostępnij na innych stronach

 

 

Sory za lamerskie pytanie. Z jakiego kawałka mięsa ta schwarzwaldzka ?

Kucharz powiedziałby, że frykando II z szynki.

My, powiemy, że szynka szwarcwaldzka  składa się z części  mięśnia półbłoniastego, półścięgnistego i dwugłowego.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-405959
Udostępnij na innych stronach

 

 

rozkroiłem sery żółte goudę i kaszkawał które były robione w grudniu

 

A to czarne na serach to co jest?  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-406009
Udostępnij na innych stronach

A to czarne na serach to co jest? 

 

Pewnie to to co u wszystkich czerwone  :) .Jak zobaczyłem, to pierwsza myśl: Tieru zmień ten niezbyt ciekawy kolor . Pewnie Tieru "świeczki z sadzą" zmieszał   :D

 

Pozdrawiam  ;)

Edytowane przez Gonzo

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-406015
Udostępnij na innych stronach

My, powiemy, że szynka szwarcwaldzka składa się z części mięśnia półbłoniastego, półścięgnistego i dwugłowego.

było kupione jako "szynka ze skórą"

 

 

Dziękuję Panowie. Już chyba wiem jaki to kawałek, bo też kupuję to, gdzie napisane, że to szynka ze skórą.

 

post-51023-0-86776500-1424508488_thumb.jpg   post-51023-0-49154500-1424508510_thumb.jpg

 

Ja tę skórę odcinam, pekluję i wsadzam do szynkowara. W ten sposób mam szynkę gotowaną. Teraz zawędzę.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-406040
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Arko, Za bardzo czasu nie ma przy robieniu korbaczy, kilka fotek machnąłem :D  w skrócie to wygląda tak:

 

masa zakwaszona (była za mało odstawiłem jeszcze na na 3 godz.) pózniej wygniatanie i wyciągnie, szybkie solenie, wędzenie :)

 

post-39848-0-02231200-1425408246_thumb.jpgpost-39848-0-19201400-1425408281_thumb.jpg

post-39848-0-76344600-1425408298_thumb.jpgpost-39848-0-10362600-1425408345_thumb.jpg

post-39848-0-14411900-1425408379_thumb.jpgpost-39848-0-85223100-1425408410_thumb.jpg

post-39848-0-16344400-1425408431_thumb.jpgpost-39848-0-01591700-1425408440_thumb.jpg

post-39848-0-79635600-1425408451_thumb.jpg

 

gruyer od rana rośnie jak na drożdzach. :cool:

 

post-39848-0-45999000-1425408686_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-409051
Udostępnij na innych stronach

Grouyer dobry ser :)

Korbacze -Przemek się staje korbaczowym ekspertem, dobrze... jest wiedza, jest komu przekazywać i wiadomo że nie zaginie ;)  W Gąsiorowie będzie wymiana doświadczeń i chyba z 50litrów mleka pęknie jak nic ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/12/#findComment-409063
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.