@halusia@ Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 20 Lutego 2015 Ale pyszności Przemku... a te serki ... poezja Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-405901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zapakowałem też próżniowo szynkę ala szwarcwaldzką Sory za lamerskie pytanie. Z jakiego kawałka mięsa ta schwarzwaldzka ?Pewnie z szynki kuraka hehe Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-405919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 20 Lutego 2015 Sory za lamerskie pytanie. Z jakiego kawałka mięsa ta schwarzwaldzka ? Kucharz powiedziałby, że frykando II z szynki.My, powiemy, że szynka szwarcwaldzka składa się z części mięśnia półbłoniastego, półścięgnistego i dwugłowego. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-405959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 20 Lutego 2015 Dyzio, na klasyfikacji się nie znam było kupione jako "szynka ze skórą" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-405962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 20 Lutego 2015 rozkroiłem sery żółte goudę i kaszkawał które były robione w grudniu A to czarne na serach to co jest? Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-406009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) A to czarne na serach to co jest? Pewnie to to co u wszystkich czerwone .Jak zobaczyłem, to pierwsza myśl: Tieru zmień ten niezbyt ciekawy kolor . Pewnie Tieru "świeczki z sadzą" zmieszał Pozdrawiam Edytowane 21 Lutego 2015 przez Gonzo Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-406015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 21 Lutego 2015 Pisu to jest parafina kolory są różne http://sklep.serowar.pl/pl/p/Wosk-plastyczny-czerwony-parafina-do-serow/76wybrałem czarną żeby było nietypowo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-406023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 21 Lutego 2015 My, powiemy, że szynka szwarcwaldzka składa się z części mięśnia półbłoniastego, półścięgnistego i dwugłowego.było kupione jako "szynka ze skórą" Dziękuję Panowie. Już chyba wiem jaki to kawałek, bo też kupuję to, gdzie napisane, że to szynka ze skórą. Ja tę skórę odcinam, pekluję i wsadzam do szynkowara. W ten sposób mam szynkę gotowaną. Teraz zawędzę. Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-406040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 3 Marca 2015 W piątek gruyera zrobiłem ładnie puchnie Dziś w planie korbacze i pasztetowa smarowana, masa na korbacze zakwaszona. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-408863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 3 Marca 2015 a mógłbyś zrobić fajną fotorelację z opisem na "sznurówki" Zabieram się, zabieram i jakoś śmiałości mi brakuje Serki klasa sama w sobie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-408865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 3 Marca 2015 Arko, Za bardzo czasu nie ma przy robieniu korbaczy, kilka fotek machnąłem w skrócie to wygląda tak: masa zakwaszona (była za mało odstawiłem jeszcze na na 3 godz.) pózniej wygniatanie i wyciągnie, szybkie solenie, wędzenie gruyer od rana rośnie jak na drożdzach. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 3 Marca 2015 Świetne wyroby tier Patrzę i sobie myślę kiedy ja coś takiego zrobię Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 3 Marca 2015 tier ... gratulacje , piekne wszystkie wyroby , a tego sera to bym chetnie sprubowala :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 3 Marca 2015 Grouyer dobry ser Korbacze -Przemek się staje korbaczowym ekspertem, dobrze... jest wiedza, jest komu przekazywać i wiadomo że nie zaginie W Gąsiorowie będzie wymiana doświadczeń i chyba z 50litrów mleka pęknie jak nic Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 3 Marca 2015 Dzięki wielkie tier... Qrczaki...muszę się w końcu wziąć się w garść i spróbować!!! Uwielbiamy korbacze i serki więc będzie co robić!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 3 Marca 2015 Kamil, Eli Dzięki KURP, 50l? :laugh: chyba 150 moje z 28l robione. Arko, warto warto.. smak korbaczy szczególnie wynagradza ciężką pracę. nawet po dzisiejszej porażce, pasztetowej... z której wyszła zupa. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 3 Marca 2015 Kamil, Eli Dzięki KURP, 50l? :laugh: chyba 150 moje z 28l robione. Arko, warto warto.. smak korbaczy szczególnie wynagradza ciężką pracę. nawet po dzisiejszej porażce, pasztetowej... z której wyszła zupa. Mogę przywieźć i 150litrów;) Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 3 Marca 2015 Tier to ty juz te nitki do nauki szycia chyba robisz, wspaniale Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 4 Marca 2015 Dziś mały teścik wędlin, kiełbasa parzona podwędzana wisiała tydzień w chłodnym w smaku dobra, szynka i karkówka wołowa potrzebuja jeszcze czasu trafiły ponownie w chłodne z 7l mleka zrobiłem ser z niebieską pleśnią kilka dziurek zrobiłem, zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naginajka Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 4 Marca 2015 Przemek zapraszam Cię na wakacje w góry - oczywiście z Twoimi wyrobami Pozdrawiam, Dawid. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-409261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 11 Marca 2015 Nowe źródło mleka, nowa cena 1,20zł/l można działać , dziś na warsztat 50l i w końcu przełamałem się zrobić koryciński oraz goudę (na omedze + iota2), trochę ricotty wyszło z serwatki po wczorajszych oscypkach lekko ponad 1,3kg, ktoś pisał że serwatkę trzeba przerobić przeciągu paru godzin - moja stała dobę. Ser pleśniowy ma równo tydzień Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 11 Marca 2015 Ser pleśniowy ma równo tydzień A "ciem" żeś go malował? Nowe źródło mleka, nowa cena 1,20zł/l No ja czasem mam promocję po 1 zylu, ale tak to płacę jak Mlekowita - 1,35. Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 11 Marca 2015 Ser pleśniowy ma równo tydzień I jakoś więcej pleśni niż na zdjęciu w temacie o serze pleśniowym. A tak pza tym to serek fajny. TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 12 Marca 2015 Pis, ser zaszczepiony niebieską pleśnią z kawałka sera kupionego w lidlu, Bazyl inne ujęcie to więcej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 12 Marca 2015 ser zaszczepiony niebieską pleśnią z kawałka sera kupionego w lidlu, Tak jak tu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3197-ser-z-niebieska-plesnia-fotorelacja-z-produkcji-domowej/Anna robiła, czy cały serek dawałeś ? TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6865-moje-wyroby-tier/page/13/#findComment-411612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi