PanBoczek Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 18 Lipca 2012 zbig3133, :lol: tak... obserwowałem ją bacznie.. jeszcze nigdy nie przekładałem kijów przy wędzeniu a wychodziły równo uwędzone! tym razem, widząc, że coś jest nie tak, pozamieniałem 8 razy kijki.. coś musiało tej kiełbasce tam nie pasować Stawiam na wilgotność... na dodatek strzałem w stopę było zakrycie beczki zmoczonym jutowym worem :rolleyes: ..ale człowiek się uczy na błędach Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-228396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 18 Lipca 2012 zamąciłem malutką roladkę z boczku.. Poprawnie zamącona. ale nigdzie nie widziałem w przepisach na smalec, żeby zrobić go z wędzonej słoniny No cóż, ja widziałem, ale z dodatkiem wędzonej. PanieBoczku - ten smalec mnie niepokoi w Twoim przypadku, oj bardzo niepokoi. I ta kiełbaska z ziołami z oczkami tłuszczu wielkości dwudziestogroszówki. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-228398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 18 Lipca 2012 PanBoczek, A CZY TEN SMALEC Z WĘDZONEJ SŁONINY NIE JEST GORZKI ? PROPONUJE ABY DODAĆ DO WYTOPU SŁONINY BIAŁEJ I TO 3/4 WAGI TEJ WĘDZONEJ.. BO JAK Z SAMYCH WĘDZONEK TO ZAWSZE SMALEC WYCHODZI GORZKAWY. TAK ZWYKLE JEST :wink:. Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-228418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 18 Lipca 2012 Poprawnie zamącona. :grin: - dokładnie tak samo wyglądałem jak przeczytałem PanieBoczku - ten smalec mnie niepokoi w Twoim przypadku, oj bardzo niepokoi. I ta kiełbaska z ziołami z oczkami tłuszczu wielkości dwudziestogroszówki. :grin: miło mi, że się niepokoisz ale niepotrzebnie.. większość tego dobytku rozdam rodzinie i wezmę na zjazdy sam zjadłem 3 centymetrowe kawałki kiełbasy, 2 plasterki cienkie boczku i ciut ciut słoninki przy robieniu smalcu :lol: aczkolwiek.. nie odmówię sobie słoiczka smalcu, w któryś piękny, rozpustny dzień :grin: :grin: SZOSTKOWSKI, nie podpuszczaj mnie teraz na degustowanie smalcu! haha nic nie jadam po 18stej jutro zaniosę wujkowi słoiczek.. to się dowiem, ale szczerze mówiąc nie przypuszczam.. przecież w środeczku jest delikatny tłuszczyk a tylko z wierzchu ostry smak wędzenia.. poza tym.. czy gorycz, nawet gdyby była, to coś złego? :P smak jak każdy inny i można go polubić ja lubię odrobinę goryczy ^^ jak już będzie po degustacji dam znać Cenna uwaga z tą goryczką.. będzie nad czym popracować ewentualnie Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-228432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 19 Lipca 2012 Panie Boczku. Nie bierz sobie za mocno do serca krytyki, bo PISu to profs, ale np.ja, jako zwyczajny szeregowy smakosz domowych wyrobów, uwielbiam od czasu do czasu kiełbaskę z tak grubo krojoną słoninką, której jest właściwie więcej w kiełbasce niż chudego. Super przekąska, mniam, mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-228476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 19 Lipca 2012 większość tego dobytku rozdam rodzinie i wezmę na zjazdy To się uspokoiłem, trud wyrzeczeń nie pójdzie na marne. uwielbiam od czasu do czasu kiełbaskę z tak grubo krojoną słoninką, której jest właściwie więcej w kiełbasce niż chudego. Tak, potwierdza to niezaprzeczalnie tezę, że tłuszczyk nadaje wyrobom jedyny niepowtarzalny i właściwy smak. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-228478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 19 Lipca 2012 Oj tak, oj tak niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-228483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 20 Lipca 2012 sverige2, :grin: powiem szczerze, że marzyła mi się taka kiełbaska z kostkami słoniny... ale ciut przesadziłem :blush: jest smaczna, ale kurcze każdy kęs to wyrzut sumienia i strach o zapchane tętnice :lol: być może tym lepiej, bo nie wziąłem jej do ust po pierwszym 'rozsmakowaniu' :lol: To się uspokoiłem, trud wyrzeczeń nie pójdzie na marne. :grin: tłuszcz jest debeściak i jego mafia też SZOSTKOWSKI, wczoraj ciocia stestowała smalczyk... bez żadnej goryczy przyjemny i aromatyczny :devil: na jesieni zaplanuję większy wyrób chyba.. Aha wczoraj stestowałem z wujostwem słoiczek z cydrem... przedziwna sprawa, ale smakował jak wytrawny szampan.. prawie nie czuć jabłka, ale aromat dosłownie jak w DOBRYM szampanie :lol: może jak się jeszcze dogazuje nieco będzie jeszcze lepszy :grin: mocą nie powala, ale cóż pyszny.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-228571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 20 Lipca 2012 http://img52.imageshack.us/img52/2153/zamwieniemasala.jpg jupiii będzie można troszkę poeksperymentować z nowymi smakami Pozdrawiam btw. zamawiam zawsze ze sklepu masala.com.pl :P fajna obsługa.. zadzwonili do mnie że nie ma chilli Ancho, a że Pani chciała polecić jak najlepszy zamiennik podała do telefonu kucharza :lol: ..mając drugiego w odwodzie hehehe uśmiałem się.. chociaż oczywiście doradzili mi bardzo dobrze suszone, wędzone chipotle jest zarabiste! Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-228614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 24 Lipca 2012 Roladka z boczku i 2 kawałki boczku złożone i wpakowane w siatkę za pomocą rury na zamówienie wujka hehe wędziły się razem z szybkimi boczkami Pokemona 4.5 godzinki Przyprawy proste.. majeranek, czosnek, peklosól 20g/kg, pieprz. Poleżały sobie tak 5 dni - mała ilość płynu odlana po 24h, obracane co 12h Wproszę się do wujka żeby zrobić fotki przekrojów parzenie - wujek zdecydował, że sam to zrobi.. 2 godziny temp. 80-85*C. http://img152.imageshack.us/img152/1561/boczkirolada.jpg http://img198.imageshack.us/img198/6918/boczkirolada1.jpg http://img217.imageshack.us/img217/7847/boczkirolada2.jpg Szybkie boczki http://img651.imageshack.us/img651/8113/img0683gf.jpg Marmelada z jabłek i bananów 10 części jabłek i 1 część bananów.. nawet smaczna wyszła hehe zawsze to dobre, bo z własnych jabłuszek.. Pozdrawiam http://img502.imageshack.us/img502/3002/boczkirolada4.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-229280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 27 Lipca 2012 Ukłon w stronę Abratka trochę było z tym roboty, ale warto.. naprawdę warto Soczek wyszedł pyszny :thumbsup: sam byłem zaskoczony. Jak widać na zdjęciu troszkę jabłek zebrałem... na drzewie wisi ich ogrom :grin: Stare jabłonie, nieprzycinane, niepryskane.. jabłka małe, nietrwałe.. za to bardzo smaczne chyba bym oszalał wycinając gniazda nasienne.. więc jabłuszko na pół, oderwać ogonek i ciach takie połóweczki z pestkami do sokowirówki :devil: Sok wyszedł super, wiec winko też powinno.. dzieciaki przybiegały co chwila po łyczek soczku wszystkim ogólnie smakował - pestki nie dały żadnej goryczy, tak robił to mój dziadek http://img835.imageshack.us/img835/9211/jabca.jpg Soku wyszło sporo - w sumie 27 litrów odstał się trochę, żeby piana na wierzchu się ustabilizowała - łatwo zdjąć za pomocą sitka.. dodałem cukru, 9g drożdży Bayanus G-995, łyżeczkę pożywki Active i zakryłem szmatka.. Planuję dodawać stopniowo cukru - nie wiem ile, jestem nowicjuszem chcę uzyskać mocne i słodkie winko.. tak +/- 5-6kg cukru dostarczane w porcjach co kilka dni.. co o tym myślicie? Za 2 dni jak już się drożdże zaaklimatyzuja dodam rurkę fermentacyjną http://img843.imageshack.us/img843/4650/jabca1.jpg Tyle papierówek poszło na łopacie na zmarnowanie... mam nadzieję, że cała ta praca nie pójdzie na marne :grin: Btw. dziś urodzinki wujka.. taka mała niespodzianka - drożdżowa strucla nadziewana orzechami laskowymi i żurawinką.. (pozostałość po nalewce.. czuć było spirytus) :grin: zapomniałem dodać oleju (w ogóle jakiegokolwiek tłuszczu), ale i tak wyszła ok Pozdrawiam http://img502.imageshack.us/img502/7441/jabca2.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-229808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Kiełbaska ze str. 22 :thumbsup: parzona wyszła niezła, myślę że dojrzewająca wersja będzie też git trzymam na zjazd.. chociaz pokusa była ogromna Stuknął jej już miesiąc wiszenia w lodówce.. w sumie wyjdzie dokładnie 42 dni od uwędzenia do spożycia http://img854.imageshack.us/img854/6636/dojrzboczkie1.jpg Szybkie boczki wg receptury Artura (acz z moimi zestawami przypraw) leżą i czekają na swój moment :P troszkę odkroiłem.. dla celów naukowych oczywiście hehehe Są troszkę surowe, ale coraz bardziej kruszeją.. w odwodzie miałem plan, żeby je podpiec chwilę.. ale rodzina zaprotestowała http://img850.imageshack.us/img850/579/dojrzboczkie.jpg Okazuje się, że ich konsystencja to ogromna zaleta dla większości 'testerów' cienko pokrojone są po prostu przepyszne a ciągle nabierają smaku.. zaryzykuję i zrezygnuję z dalszej obróbki :P TeBe najlepiej oceni jak mi to wyszło.. w końcu miał okazję kosztować oryginału :grin: Dzięki Arturze za ten pomysł będę robił takie boczki jeszcze wiele wiele razy.. to na pewno :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: A tak poza mięskiem.. 2 baloniki na półpiętrze pracują większy - 43 litry nastawu z papierówek, mały 7 litrów kupnego soku z granatu.. uwielbiam przyglądać się jak robią bul bul :lol: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 troszkę odkroiłem.. dla celów naukowych oczywiście hehehe http://rybak-rybachok.ru/forum/images/smilies/bj.gif Doktor kulinarny habilitacyjny !http://rybak-rybachok.ru/forum/images/smilies/ay.gif Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Mają być lekko surowe. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230446 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Sasza :grin: uśmiałem się, dzięki :grin: miro, ciężko wyczuć w jakim stopniu ma pozostać surowy do tego potrzeba doświadczenia, którego jeszcze nie mam :P wszystko z czasem.. Przez naszą siostrę z antypodów Anię zachciało mi się sernika :blush: poleciałem więc do sklepu i od razu do dzieła sick aż 45,50 za wszystkie składniki.. Przepis 'męczony' zawczasu przez moją mamę dopracowała go troszkę po swojemu, ale podstawowy też jest miodzio Można zmieniać smak budyniu.. dodawać owoce.. truskawkowy sernik jest szczególnie pyszny :thumbsup: jeżeli chcemy dodać jakiś smakowy budyń to lepiej dać 3 sztuki, żeby lepiej podkreślić smak Kilka uwag do przepisu: Mama nie podpieka spodu, od razu pakuje masę serowa i zapieka.. ja podpiekłem - pełna dowolność i frywolność wychodzi pycha.. grunt to prostota bez zabawy w wyrabianie nożem.. wszystko do michy, ręka, noga mózg na ścianie :lol: Proponuję 2 garście wiórków kokosowych podprażyć i dodać do masy serowej będzie lepsiejsze.. Cytryna z której wyciskamy sok musi być bardzo soczysta, żeby było dobrze czuć ten dodatek skórka z cytryny też nie zawadzi Masa serowa z tego przepisu to jedna z lepszych rzeczy jakie jadłem :P jak nie macie ochoty bawić się w spód i pianę na wierzchu.. co za problem Wyszło mi trochę za dużo masy (kwestia innej tortownicy), wysmarowałem kokilki margaryną (tak, tak kupiłem margarynę - raz na rok można xD) i wysypałem bułką tartą.. proste i pyszne szczególnie jak sie poleje trochę czekoladą po wystygnięciu.. http://img62.imageshack.us/img62/4130/sernikniemiecki.jpg http://img98.imageshack.us/img98/7113/sernikniemiecki1.jpg http://img521.imageshack.us/img521/8430/sernikniemiecki2.jpg http://img835.imageshack.us/img835/6059/sernikniemiecki3.jpg http://img13.imageshack.us/img13/3034/sernikniemiecki4.jpg http://img38.imageshack.us/img38/4279/sernikniemiecki5.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Robercie serniczek wygląda smakowicie :thumbsup: ... ale jak dla mnie to za ''gruby''spód z ciasta. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 @halusia@, :grin: kwestia rozmiaru tortownicy.. wziąłem taką nową, mniejszą.. cały ser nie wszedł a ciasto za grube :P swoją drogą byłoby pewnie dużo cieńsze gdybym go nie podpiekał uprzednio.. ale najważniejsze, że wszystkim smakuje Sam jak na razie oparłem się pokusie zjedzenia :grin: Jutro dzieciaki przyjeżdżają ale się ucieszą.. niestety szykuje się pracowity dzień :rolleyes: nastawianie wiśniówki i gruszkówki, dżem wiśniowy, ogórki beny, leczo na zjazd coby się przegryzło, peklowanie mięska :P Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 halusia@, :grin: kwestia rozmiaru tortownicy.. wziąłem taką nową, mniejszą.. cały ser nie wszedł a ciasto za grube :P swoją drogą byłoby pewnie dużo cieńsze gdybym go nie podpiekał uprzednio.. ale najważniejsze, że wszystkim smakuje Sam jak na razie oparłem się pokusie zjedzenia :grin: To fakt... ale najważniejsze że Wam smakowało Robercie ... co do pokusy to tak trzymaj bo najgorzej raz.. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Sernik wygląda bardzo smakowicie, przypomina mi "złotą rosę", jutro po pracy upiekę, dzięki PanieBoczku za natchnienie :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Adamie bardzo mi miło :grin: nie słyszałem nigdy o złotej rosie :blush: ale cukiernik ze mnie taki sobie ^^ chętnie poczytałbym, jeżeli zechcesz napisać cóż to :P nazwa bardzo intrygująca Dziś wydreptałem z mamą trochę ogórków nie jakaś kosmiczna ilość, ale 49 słoików to zawsze lepsze niż iść do sklepu i kupić bóg wie co.. 18 słoików kiszone, 18 słoików Beny i 13 słoików takiej sałatki z plasterków ogórka z zalewą beny bardzo mi zasmakowała :thumbsup: jest super, nawet gdy użyłem do niej keczupu Aro.. 1.80/szt xD MNIAM! Pokemonie, Zbóju dziękuję za namowy i dobry przykład :clap: było warto zaufać Rano nastawiłem wiśniówkę i gruszkówkę.. karafki podostawałem na urodziny od wujków :lol: jakby się zgadali.. frajda jest jak można wypić z czegoś ładnego coś smacznego ^^ http://img576.imageshack.us/img576/1325/aapp1sobota.jpg Ogóraski kiszone.. http://img42.imageshack.us/img42/6923/aapp1sobota1.jpg Beny z czarną gorczycą, 4 słoiczki z chilli.. http://img163.imageshack.us/img163/1460/aapp1sobota2.jpg Sałatka.. cóż zostało ogórków i zalewy.. olałem przyprawy i zapakowałem to z mamą do słoików :P czuję, że sama zalewa Beny zrobi z tego coś fajnego http://img703.imageshack.us/img703/9292/aapp1sobota3.jpg Przygotowania na party u Tebe rozpoczęte boczek natarty pastą z czosnku, peklosoli, majeranku i pieprzu, zrolowany, zawiązany i do peklowania do czwartku.. mam nadzieję, że wyjdzie Pozdrawiam http://img703.imageshack.us/img703/1820/aapp1sobota4.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 PanBoczk-u , ogladam Twoje dokonania w przetworach , jestem pod wrazeniem , gratulacje . Zaintrygowala mnie Twoja wisniowka w sloju , czy wisnie drylowales czy sa pokrojone i wydobyte z nich pestki , ja nigdy nie mam cierpliwosci do drylowania i nastawiam z pestkami . wg. przepisu Pani Ciwerczakiewiczowej , jak dotad udaje sie wisnowka wspaniale , ale moze masz sposob na szybkie wyjecie pestek , to go zdradz.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Na szybkie wyjęcie pestek z wiśni czy czereśni polecamhttp://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=drylownica Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Dziekuje , za Twoja radę- juz kupilem ,pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 nie słyszałem nigdy o złotej rosie :blush:Jak "Złota Rosa" była w sprzedaży(jeżeli chodzi o napój) to Ty PanieB jeszcze z jajka na jajko skakałeś :grin: :grin: :tongue: Pokemonie, Zbóju dziękuję za namowy i dobry przykład :clap: było warto zaufać Polecamy się na zaś :grin: :grin: karafki podostawałem na urodziny od wujków :lol: jakby się zgadali.. No widać, że rodzina nie tylko na fotkach jest dobra :lol: :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darhel Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Jak "Złota Rosa" była w sprzedaży ... to Ty PanieB jeszcze z jajka na jajko skakałeś :grin: :mrgreen: :tongue:Coś mi się zdaje, że PanB nas czaruje co do swego wieku Gratuluję wyrobów, oczy by jadły :thumbsup: Cytuj "Chwytaj dzień, bo przecież nikt się nie dowie, jaką nam przyszłość zgotują bogowie..." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/16/#findComment-230786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.