ANNAM Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #876 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Ciesze sie ,ze smakowalo BABCI, Robercie. W koncu to jej swieto bylo. Ucaluj ja ode mnie i zycze najwiecej zdrowia :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-297836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu46 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #877 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Robert , adoptuję Cię może szanowna Mama i Babcia chociaż Cię wypożyczą ? Jesteś dla mnie niedościgłym wzorem , w Twoim wieku umiałem usmażyć jajecznicę jedynie Pozdrawiam i Ciebie i Mamę i Babcię oczywiście też Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-297857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #878 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Robercie! Ależ masz zapału i energii!Ja to teraz aż sie boję, czy po Zlocie Ogólnopolskim nasz PanB. nie exploduje... specjałami... :grin: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-297862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #879 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 :shock: moje roztrzepanie osiągnęło limity przeoczyłem własny wątek :lol: :lol: Masz we mnie zapalonego kibicadzięki Artur też będę czekał z niecierpliwością aż zaczniecie z LP coś wrzucać Ucaluj ja ode mnie i zycze najwiecej zdrowiawycałowałem.. oj dużo od Wszystkich forumowiczów przekazałem życzenia.. babcia idei internetu nie pojmuje (myślała, że my przez radio rozmawiamy :lol: ) ale była zadowolona Jesteś dla mnie niedościgłym wzorem :rolleyes: :shock: Bubu aleś mi przyładował haha dzięki, dzięki, ale Ty czego się nie tknąłeś to robiło się pyszne! ślodki wspominam do dziś świetnie doprawione, ostre i z idealnie posiekaną cebulką (ups sam sobie posłodziłem :lol: :lol: ) Bądź z nami i razem z Elusią gotuj, dziel się a ja na bank coś podpatrzę i się nauczę! nie exploduje... specjałami...nie ma strachu :lol: kilka pomysłów już się w mym czerepie ulęgło :lol: ale na razie luuussss bluuuussss (i brak mamony) :lol: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-298013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amator wedlin Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #880 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 O, bardzo ciekawe, chetnie skorzystam :thumbsup: Cytuj Amator wedlin Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-298057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #881 Opublikowano 4 Września 2013 Amator wedlin, korzystaj do woli :grin: Wypróbowałem inną metodę pieczenia udek i skrzydełek całkiem fajnie wyszły... smakowite a mięsko delikatne tak jak lubię końcóweczki skrzydełek do zjedzenia jak chipsy z kości :lol: :thumbsup: Najpierw zamarynowane z dużym udziałem czosnku, majeranku, musztardy i oleju.. http://img812.imageshack.us/img812/9606/rmr0.jpg Pieczenie: - 5 minut rozgrzewania w 150*C - 2.5h pieczenia w 95*C - dopiekanie pod kolor w 200*C - około 25 minut.. http://img407.imageshack.us/img407/636/6mks.jpg http://img198.imageshack.us/img198/9985/kghx.jpg http://img534.imageshack.us/img534/8458/oynq.jpg Na pożegnanie lata wzięła mnie ochota do tych kurczaczków na wódkę malinową.. z zaprawki wyszła MIERNOTA! ..więc odparowałem 300ml wina malinowego o połowę.. wlałem do flaszki 0.7 pół litra wódki, 150ml odparowanego wina i 50 ml wina malinowego na 'surowo'.. schłodzone.. no pychooota!! Malina! rzec by się chciało :lol: http://img15.imageshack.us/img15/7445/1ig5.jpg A wczoraj znowu kotlety mielone nie.. nadal nie pulpety :lol: będę wierny temu co babcia uczyła :lol: hehehe na początek 250g słoniny - skwareczki i odrobina tłuszczu zostają, reszta odlana do smażenia kotletów! Do skwarek duuużo cebuli i z 40 minut powolnego smażenia http://img23.imageshack.us/img23/442/qab6.jpg W tym czasie obieranie włoszczyzny i nastawianie esencjonalnego wywaru warzywnego z nutą wędzonego boczku http://img153.imageshack.us/img153/1261/pip6.jpg W tym czasie cebulka zmienia się w ciekawy i smaczny relish Dodaję część przypraw - majeranek, 1/3 czosnku, cukier, ocet wcześniej już odparowany z cebulką.. http://img703.imageshack.us/img703/7104/kbv8.jpg Przepis dokładny podawałem, nie ma się co powtarzać szukajka świetnie działa hehe mam nadzieję, że ktoś go wypróbował.. wg mnie warto Dalej mieszamy i doprawiamy mięso.. uformowane zmoczonymi ręcami kotleciki smażymy na wytopionym wcześniej smalcu.. ostro smażymy :P nie ma to tamto http://img27.imageshack.us/img27/9260/z69e.jpg http://img855.imageshack.us/img855/1372/xun6.jpg Warzywa wyjęte żeby się nie rozgotowały, kotleciki lądują w wywarze razem z boczkiem i gotują się 40-50 minut... mniam Pozdrawiam http://img833.imageshack.us/img833/300/ylwj.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #882 Opublikowano 4 Września 2013 będę wierny temu co babcia uczyłateż moja babcia i mama robiła w ten sposób kotlety mielone a nie pulpety tylko jakoś tak one u mnie były i są zalewane gorącym wywarem i już się ich nie gotuje. a tym samym narobiłeś mi tak zwanego " smaka " co bedzie skutkować wieczornym przygotowaniem tych że kotletów Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #883 Opublikowano 4 Września 2013 Panie Boczek, nie za mocno podpiekasz te skrzydełka i mielone :question: dla mnie wyglądają nie na usmażone a częściowo spalone :???: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #884 Opublikowano 4 Września 2013 MariuszB, no właśnie i 3 godz. to wg mnie za długo jak na skrzydełka....... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #885 Opublikowano 4 Września 2013 PB, podaj proszę linka na Twoje kotlety mielone. Trudno się przebić przez wszystkie posty w Twoim dziale. Z góry THX. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #886 Opublikowano 4 Września 2013 też moja babcia i mama robiła w ten sposób kotlety mielone a nie pulpety tylko jakoś tak one u mnie były i są zalewane gorącym wywarem i już się ich nie gotuje. a tym samym narobiłeś mi tak zwanego " smaka " co bedzie skutkować wieczornym przygotowaniem tych że kotletów :grin: :grin: :grin: zrób zdjątka i wrzuć koniecznie przepis pokazać trzeba, że kotlet mielony najlepszym jest, kiedy się go wywarem potraktuje hehehe Panie Boczek, nie za mocno podpiekasz te skrzydełka i mielone dla mnie wyglądają nie na usmażone a częściowo spaloneMielone po obgotowaniu prawie godzinnym są perfect.. zostaje na nich takie brązowy kolor a wszelka gorycz jaka mogła powstać przechodzi do bulionu i nadaje mu fajny smak (broń Boże go nie psuje ) A skrzydełka po prostu takie lubię.. każdy ma swój gust hehe dla mnie nic lepszego nie ma ponad spalone kawałęczki mięsa np. z grilla - a z całego kurczaka najlepszym kąskiem jest dla mnie własnie koniuszek skrzydełka.. przypieczony tak, że można jeść chrupiące kostki :lol: :thumbsup: i 3 godz. to wg mnie za długo jak na skrzydełka.......rajd testowy tam piekły się też pałki i podudzia, one były idealne! skrzydełkom faktycznie można by dać ciut mniej.. chociaż nie wyschły - pozostały delikatne i mięciutkie pieczenie pieczeniem.. ale 95*C to nie to samo co 180.. Pozdrawiam [ Dodano: Sro 04 Wrz, 2013 11:16 ]dyzio, proszę bardzo Mielone gotowane Babci Boczek.. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=260421&highlight=#260421 lub.. inna wersja .. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=260611&highlight=#260611 http://img225.imageshack.us/img225/8409/kotletymielone6.jpg Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #887 Opublikowano 4 Września 2013 A co robisz z wywarem po gotowaniu pulpetów/mielonych ? Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #888 Opublikowano 4 Września 2013 Karkan, różnie oczywiście często mroziłem ten wywar do zup, jak już kotlety zjedzone były.. do sosów się nadawał przez ten intensywny smak od podsmażonego mocno mięsa.. na zimę zamiast herbaty na wieczór oczywiście pozbawiony tłuszczu - zebranego łyżka jak się zestali na wierzchu.. Można go dalej używać np. do gołąbków.. do wszelkich zup, duszonych potraw.. przypuszczam, że świetny byłby taki wywar do pasztetu czy kaszanki jako baza do parzenia podrobów/gotowania kaszy.. tym razem wykorzystam go zapewne do cienkiej warzywnej zupki.. jako, że zaczynam liczyć kalorie :lol: znowu.. a może jakiś kapuśniaczek.. hmm Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #889 Opublikowano 4 Września 2013 Panie Boczek, nie za mocno podpiekasz te skrzydełka i mielone dla mnie wyglądają nie na usmażone a częściowo spaloneMielone po obgotowaniu prawie godzinnym są perfect.. zostaje na nich takie brązowy kolor a wszelka gorycz jaka mogła powstać przechodzi do bulionu i nadaje mu fajny smak (broń Boże go nie psuje ) Wiem bo z kolei moja śp. babcia robiła identycznie, czyli dzisiaj mielone a następnego dnia jeżeli trochę ich pozostało to do wody i gotowanie na małym ogniu, piszę "małym ogniu" bo wszystkie potrawy były przyrządzane na kuchni opalanej drewnem..... innej opcji u babci nie było :grin: w wyniku gotowania powstawał ciemny wywar który babcia zagęszczała (nazywała to inaczej zaklepywaniem :grin: ) maką,dodawała listek laurowy, ziele angielskie, grubo mielony pieprz i w ten sposób powstawał przepyszny sos :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: A skrzydełka po prostu takie lubię.. każdy ma swój gust hehe dla mnie nic lepszego nie ma ponad spalone kawałęczki mięsa np. z grilla - a z całego kurczaka najlepszym kąskiem jest dla mnie własnie koniuszek skrzydełka.. przypieczony tak, że można jeść chrupiące kostki :lol: :thumbsup:OK.wiem że może być smaczne i nie neguję lecz spalone mięso zawiera bardzo dużo związków rakotwórczych :???: z racji tego że ja również lubię "chrupać" takie skrzydełka to podpiekam je mniejszą temperaturą, efekt jest taki że nie są spalone a można je schrupać razem z kosteczkami :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #890 Opublikowano 4 Września 2013 Mariusz czytałem dużo o tym wpływie spalonego na zdrowie.. związki rakotwórcze itp odmówię sobie tej przyjemności, ale najpierw spróbuję odmówić sobie fajek np. hehe rzadko sobie pozwalam na takie przyjemności :P Niestety tym razem coś mi nie wyszło chyba z mielonymi niby mama, babcia, ciocia, siorka chwaliły.. ale wg mnie coś poszło nie tak :devil: tak to jest, że jak człowiek się stara żeby coś wyszło idealnie to się nie uda :P jutro wielki test zobaczymy czy to tylko na fotkach ładnie wychodzi :lol: łatwo napisać, że to co na zdjęciu to dobre, smaczne i jedyne w swoim rodzaju :P Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #891 Opublikowano 4 Września 2013 odparowałem 300ml wina malinowego o połowę.. wlałem do flaszki 0.7 pół litra wódki, 150ml odparowanego wina i 50 ml wina malinowego na 'surowo'.. schłodzone.. no pychooota!! Malina! rzec by się chciało :lol: I co :rolleyes: wsio sam opróżniłeś?? :tongue: I nie zawołałeś?? :tongue: :lol: :lol: :lol: A wczoraj znowu kotlety mielone Takie mielone posmakuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=235604#235604 olej zastąp smalcem, a jak nie takie to z tłustszej łopatki, najważniejsze jest do panierki dodać estragon i smażyć na smalcu :thumbsup: :thumbsup: :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #892 Opublikowano 4 Września 2013 I co wsio sam opróżniłeś?? I nie zawołałeś?? :grin: :grin: :grin: sączyło się, sączyło.. aż się wysączyło haha ale całkiem przyjemna rzecz wyszła Takie mielone posmakuj http://wedlinydomowe.pl/f...p=235604#235604 olej zastąp smalcem, a jak nie takie to z tłustszej łopatki, najważniejsze jest do panierki dodać estragon i smażyć na smalcuspróbuję :thumbsup: btw. właśnie chyba problem w mięsie tkwił.. tam gdzie zawsze dobre mięso mielone było w sklepie jakiś inny dostawca się trafił już przy wyrabianiu coś nie tak było.. może po temu smaku im brakuje.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #893 Opublikowano 4 Września 2013 Nie kupuj gotowego mielonego mięsa, lepiej kup ładne mięso z pewnego źródła i sam zmiel. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #894 Opublikowano 5 Września 2013 Nie kupuj gotowego mielonego mięsa, lepiej kup ładne mięso z pewnego źródła i sam zmiel.zazwyczaj tak robię albo kupuję tam gdzie jestem pewien co kupuję.. akurat sam nie wybierałem :???: śmiałem się niedawno, że w mięsie mielonym max mięsa dają ok. 60%... ot i na mnie dziadostwo trafiło :devil: z drugiej strony czasem trzeba zadowolić się tym co jest :rolleyes: niestety.. gdybym miał wielką zamrażarkę nie byłoby problemu... kupić raz 10kg, zmielić, poporcjować i spokój. a tak.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #895 Opublikowano 5 Września 2013 Nie masz gdzieś pod nosem małej prywatnej ubojni do której żywiec dostarczają okoliczni rolnicy :question: pytam ponieważ ja mam ten komfort, co prawda muszę jechać 50 km ale warto ponieważ mogę sobie wybrać co chcę, a dokładnie to: cały świniaczek, połówka świniaczka, oraz przednią lub tylną ćwiartkę, wszystko w bdb cenie i powiem uczciwie że nigdy nie naciąłem się........ no tak, ale ja mam zamrażarkę i 8 potężnych szuflad więc mogę mrozić a Ty wspominasz że nie masz jej wcale :sad: także w 1 kolejności kupuj zamrażarkę bo bez niej jak bez reki :wink: :grin: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #896 Opublikowano 5 Września 2013 A ja szczerze mówiąc pierwszy raz się spotykam,żeby gotować usmażone kotelety. Pulpety w zupie-owszem,ale kotlety...Niemniej jednak dobrze to wygląda i muszę spróbować :thumbsup: Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #897 Opublikowano 5 Września 2013 A ja szczerze mówiąc pierwszy raz się spotykam,żeby gotować usmażone kotelety. Pulpety w zupie-owszem,ale kotlety... Niemniej jednak dobrze to wygląda i muszę spróbować :thumbsup:często robię tak samo kotlety jak PB... tylko ich tak długo nie gotuję w tym wywarze... który później jest bazą do sosu np. pieczarkowego albo cebulowego... :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #898 Opublikowano 5 Września 2013 Nie masz gdzieś pod nosem małej prywatnej ubojni do której żywiec dostarczają okoliczni rolnicy pytam ponieważ ja mam ten komfort, co prawda muszę jechać 50 km ale warto ponieważ mogę sobie wybrać co chcę, a dokładnie to: cały świniaczek, połówka świniaczka, oraz przednią lub tylną ćwiartkę, wszystko w bdb cenie i powiem uczciwie że nigdy nie naciąłem się........ no tak, ale ja mam zamrażarkę i 8 potężnych szuflad więc mogę mrozić a Ty wspominasz że nie masz jej wcale także w 1 kolejności kupuj zamrażarkę bo bez niej jak bez rekiano właśnie.. 50 metrów od mojego domu jest zakład mięsny Jurzyka.. ale co z tego? kiedyś był sklep przy wielkiej firmie.. można było kupić dosłownie wszystko bo i ubojnia była, czyli cały kram w jednym molochu.. i ten mały cudowny sklepik z kaszankami, kiełbasami.. salcesony itp itd.. pamiętam jak z babcia tam chodziłem za mały byłem żeby takie dobrodziejstwo docenić hehe teraz faktycznie po znajomości mogę tam kupić pół czy ćwiartkę.. ale gdzie to trzymać :rolleyes: w sprawdzonym sklepie miałem boczek lepszy niż na rynku - ładniejszy, oskórowany, świeżutki i dorodny. teraz zaczynają powoli sprzedawać to samo co wszędzie mięso mielone zawsze było takie jakbym sam zmielił.. z wołowego nie bałem się robić z marszu tatara.. teraz mają tylko mielone wieprzowe :sad: i to na dodatek jakieś denne.. muszę zlokalizować nowy punkt zaopatrzenia, albo w zamrażarkę się zaopatrzyć. Niemniej jednak dobrze to wygląda i muszę spróbować :grin: nio nio Aniu, ja pamiętam, że babcia gotowała je z 50 minut.. mama mówi, że około 35.. weź tu bądź mądry hehe ale mi smakują takie długo gotowane.. delikatne i soczyste. W sumie po smażeniu są zupełnie surowe w środku, więc gotowanie jest tu niezbędne.. następnym razem zrobię tak jak kolega pisał. zalać gorącym wywarem i odstawić Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #899 Opublikowano 5 Września 2013 Miło spędzone popołudnie odwiedził mnie nasz brat Sylwek Kurp właśnie wróciłem z 'ławeczki' gdzie z BigMamą, wujkiem i ciocią delektowaliśmy się pysznym piwkiem kozicowym :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: ten smak to jest to :grin: w lodóweczce zawisło pęto chorizo celem podsuszania - pachnie obłędnie po prostu! a uśmiech pozostanie jeszcze na jutro i dalej hehehe http://img59.imageshack.us/img59/1271/o2jh.jpg http://img196.imageshack.us/img196/5347/owkw.jpg nawet sąsiad w jakiś sposób podłapał humor i przyleciał dzielić się sadzonkami jakiegoś kwiatka :lol: tego powiem Wam jeszcze nie było :lol: http://img855.imageshack.us/img855/5776/t9bp.jpg i jeszcze obiecana notka... 'Szybka sałatka Gruszka-Por-Pietruszka' 2 garście pietruszki świeżej pół gruszki 'klaps' pociapane szybko na nierówne paski odrobinę pora cienko krajanego dla ostrości i do tego 2 łyżki uniwersalnego dressingu boczkowego.. -sok z 3 cytryn -opakowanie musztardy delevey (takiej gładziutkiej i słodkawej) -dużo soli i pieprzu, trochę cukru demerara -1/3 szklanki oliwy z oliwek -ewentualnie miażdżony czosnek, zioła czy inne przyprawy :P zawsze robię duży słój z podwójnej porcji i używam do sałat/warzyw wszystko wystarczy wrzucić do słoja, powytrząsać i odstawić na noc do lodówki :P gęsty dressing - wystarczy mało, żeby doprawić dużo oczywiście sam w sobie musi być za słony, za ostry i za kwaśny - żeby potem sałata i warzywa nie były mdłe hehe gdzieś chyba już wstawiałem przepis na niego następnym razem zrobię z fotorelacją Pozdrawiam i serdecznie dziękuję Sylwuś za wszelkie dobra :grin: :grin: :grin: Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #900 Opublikowano 5 Września 2013 Panie Boczek jutro robię Pana mielone/pulpety bój się Pan jak nie wyjdą heheheFajnie że znajomość z wirtualna przeradza się w znajomość na żywo Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/36/#findComment-299415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.