Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ale '' pojechałeś '' Robercie  :thumbsup:

Tyle pyszności dla swoich gości to aż się w głowie nie mieści.

Szkoda że nie było mnie wśród Nich  :rolleyes:

Pozdrowienia i buziaki dla Mamuśki  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326269
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Halusiu dziękuję :) również po raz kolejny za przepisy i inspiracje hehe 

mama chwilowo śpi, ale z na pewno każe Cię wycałować i wyściskać  :D

 

Tak sobie wczoraj w Makro pomyślałem - co szkodzi spróbować jakiegoś nowego Tabasco... 

i tak bezwiednie wziąłem buteleczkę 57ml Mad Dog'a, chociaż w domciu mam jeszcze domowe ostrości, nawet w 2 wersjach.. ale ;)

 

post-52552-0-53325400-1389521991_thumb.jpg

 

Sosik wyborny, dużo ostrzejszy od mojego - o coś takiego mi właśnie chodziło MNIAM! 

myślę sobie, zobaczę ile to cudeńko małe kosztuje... 10,49zł O_o 

ooo nie.. tak być nie bedzie  :laugh:

w domciu wszystkie potrzebne składniki mam! czasu i pracy dużo nie trzeba! a więc podaję skład "Malinowego Tabasco"

 

Passata Mutti di pomodoro al basilico (blabla, włoski przecier pomidorowy z 0,1% bazyli..  :rolleyes: ) ok 7zł

2 duże słodkie papryki (takie podłużne, ale w sumie wszystko jedno) ok. 3zł? 

cukier groszowa sprawa

sól do przetworów aromatyzowana chilli - własnej roboty więc grosze

suszone chilli.. 3 rodzaje i też groszowa sprawa powiedzmy 1zł bo łostre

ocet 1,30zł? 

syrop malinowy powiedzmy 50gr

słodka papryka w proszku grosze

kumin grosze

sok z 1 cytryny 40 groszy?

czosnek 1zł

skrobia ziemniaczana grosze 

no i oczywiście gaz.. mały ogień przez godzinkę ;) cóż to jest.. 

 

Cukier do garnuszka, na ogień i robimy karmel (nie za ciemny), zalewamy wrzątkiem i zestawiamy z ognia. 

Przecier pomidorowy, papryczki, pokrojone papryki, wodę karmelową, sól, syrop malinowy (nie za dużo), paprykę słodką w proszku i prażone nasiona kuminu wrzucamy do garnka. Butelkę po przecierze płuczemy wodą i wlewamy do garnka (nie marnujemy przecieru dodając wodę). 

Gotujemy to około godziny pod przykryciem i zaciekle blendujemy do uzyskania gładkiego kremu. 

 

post-52552-0-28157500-1389521981_thumb.jpg

 

Wstawiamy znowu na ogień i szybko zagotowujemy, dolewając 1-1.5 łyżki skrobii ziemniaczanej rozprowadzonej w niewielkiej ilości wody.

Gotujemy 2 minuty ciągle blendując, dopiero po zestawieniu z gazu dodajemy pół główki czosnku i blendujemy jeszcze ok. 5 min. 

Przecieramy przez sito i w nowym garnku dalej blendujemy dodając najpierw sok z 1 cytryny, do smaku więcej syropu malinowego i ocet (zeszło z 3/4 butelki 0.5l)... 

 

post-52552-0-80573500-1389521984_thumb.jpg

 

Przelewamy w słoiki i... sam nie wiem, ale chyba zapasteryzuję na wszelki wypadek  :rolleyes:

Wychodzi tyle ile widać na zdjęciach a cena? powiedzmy 15zł. 

porównując sos kupny i domowej roboty smakowo - nie mam wątpliwości opłaca się robić samemu! 

do tego sos kupny to niecałe 200zł/litr.. a my mamy tyle słoiczków pysznej ostrości za pół darmo! 

Wielbicieli ostrych sosów zachęcam do produkcji i dzielenia się pomysłami! Pozdrawiam

 

post-52552-0-47161600-1389521987_thumb.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326286
Udostępnij na innych stronach

Widzę Panie Boczku, że lubisz ostrą kuchnię. Ja obecnie testuję Mad Doga Inferno i powiem, że ma moc. Ten co Ty pokazałeś to widzę pierwszy raz ale trzeba będzie poszukać i spróbować.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326289
Udostępnij na innych stronach

Jojo :) uwielbiam hehe najchętniej bym jeszcze podniósł próg wytrzymałości i żarł bez opamiętania papryczki, chrzany i inne wynalazki  :devil:

ten Mad Dog za ostry nie jest.. Skład: woda, miąższ papryczek Tabasco, ocet jabłkowy, melasa z cukru trzcinowego, sól, ocet, guma ksantanowa. 

Jak poszukujesz swojego ulubionego sosu albo po prostu lubisz próbować nowych to jednak bym odpuścił kupne :D 

Przepłacasz a nie dostajesz za to nic czego w domu nie można zrobić. ba domowe lepsze, smaczniejsze i można sobie rodzajem papryczek i ilością kontrolować ostrość ;) 

właśnie dlatego kiedyś przestałem używać kupnych, zapomniałem dlaczego i kupiłem.. przypomniałem sobie dlaczego i z tego wyszedł post powyżej hehe 

Już planuję różne wariacje ;) tabasco brzoskwiniowo-herbaciane, cytrusowe, a'la mole z czekoladą i tajskie z kokosem i liśćmi limonki kaffir ;) Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326295
Udostępnij na innych stronach

więc podaję skład "Malinowego Tabasco"

Robert podałbyś dokładnie ile gr. lub ml. czego

Edytowane przez bazylwidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326300
Udostępnij na innych stronach

Bazyl mogę spróbować :) chociaż ja wszystko na oko robiłem, więc i tak będą to ilości 'mniej więcej'

Passata Mutti di pomodoro al basilico (blabla, włoski przecier pomidorowy z 0,1% bazyli..   :rolleyes: ) 700ml

2 duże słodkie papryki (takie podłużne, ale w sumie wszystko jedno) 

cukier - mały rondelek średnica 17cm, tyle żeby przykrył dno na grubość 1-1.5cm

sól do przetworów aromatyzowana chilli - 3 może 4 łyżki stołowe, można dać więcej

suszone chilli.. jakie chcesz i ile chcesz.. zależy od odmiany dałem 5 pepperoni 2 czereśniowe i pół garstki bardzo ostrych (nie pamiętam dokładnie co to birds eye albo piri piri..)

ocet na oko 3/4 butelki półlitrowej

syrop malinowy .. chlust na początki i 2 chlusty na koniec.. przechylasz butelkę i liczysz 1..2.. (po mojemu hehe)

słodka papryka w proszku - 1-2 łyżki stołowe

kumin - 2 łyżki stołowe

sok z 1 cytryny 

czosnek - pół główki

skrobia ziemniaczana - 1 / 1.5 łyżki

wody do gotowania wlewasz około litra.. pół wrzątku do gorącego karmelu i pół litra do płukania butelki

 

Ogólnie to nie ma się co bać :) pod koniec przy próbowaniu można doprawić, najważniejsze żeby złapać jakoś i ogarnąć tą ostrość..

jak patrzysz na suszone papryczki to ciężko to przeliczyć na tyle i tyle sosu i jak ostry będzie.. 

Po gotowaniu możesz spróbować, jak będzie ostre odpowiednio to ok - a jak nie to można dorzucić jeszcze papryczek i pogotować, z tym że trzeba pamiętać o jednej rzeczy - przy blendowaniu pestki i środki papryczek uwolnią jeszcze więcej ostrości, więc lepiej mieć mniej ostry sos niż za ostry. 

Jakby końcowy efekt był za słaby można zawsze zagotować kilka papryczek w małej ilości wody, zblendować, przetrzeć i dodać do sosu żeby go podkręcić  :thumbsup:

W razie jak wyjdzie za mocny można pokusić się o dodatek owoców, przecieru itp. żeby nie ujmując smaku rozrzedzić tą ostrość. Pozdrawiam

Edytowane przez PanBoczek

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326306
Udostępnij na innych stronach

a te slodkie papryki to miksujesz na surowo?znaczy chodzi mi bez jakiejs obrobki wstepnej jak np podpieczenie w piecu celem uzyskania glebszego smaku.

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326334
Udostępnij na innych stronach

Robercie podobne sosy jak Ty, to już kiedyś robiłem. Potwierdzam, że takie domowe są bardzo smaczne. Maja tylko jedną wadę - nie są wystarczająco ostre by nimi doprawiać potrawy. Są super jako sosy do kanapek lub do wędlin (czyli zamiast ketchupu). Niestety dodane do przygotowania jakiejś oddzielnej potrawy zmieniają mocno jej smak.

Te sosy co Tobie podałem wcześniej są bardzo ostre i na jeden garnek daje się kilka kropel i nie zmieniają smaku podstawowego potrawy, ale da się uzyskać ostrość, która mnie zadowala.

 

Dwa lata temu sam uprawiałem ostre papryczki to wtedy z nich kombinowałem rożne sosy. Miałem mix papryczek habanero i Trinidad Scorpion (jedna z najostrzejszych na świecie).

 

Pozdrawiam lubiących ostrość.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326385
Udostępnij na innych stronach

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326435
Udostępnij na innych stronach

Electra zdecydowanie TAK :) 

powiem więcej.. na razie to pitu pitu na szybko było hehe ;) jeżeli już będę robił większą partię to zrobię tak, aby była wyjątkowo - tzn zamierzam papryczki uwędzić  :devil: pieczenie też pewnie by zdało egzamin, chociaż chyba lepiej byłoby opalić je na grillu 

Jojo widzę, że znasz temat pikanterii dużo lepiej niż ja hehe nigdy nie wpadłem na to żeby dodawać sos chilli dla samej ostrości, zawsze też dla smaku..

jak chcę samą ostrość to papryczkę dodaję :) 

może pokuszę się o zrobienie koncentratu z minimalną ilością smaku a maksymalnym poziomem ostrości hehe ;) zawsze pozostaje gaz pieprzowy, gdzieś chyba go BigMama jeszcze ma xD 

Wujaszku fajne forum :) bardzo mi przypomina inne hehe podjaranie tematem, testy, odmiany ba nawet growboxy  :facepalm:  :laugh:

aż tak się chilli nie podniecam, ale od razu znalazłem to o czym wczoraj myślałem tzn. fermentowanie chilli.. będzie z tego coś ciekawego może!

dzięki za link! Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326463
Udostępnij na innych stronach

Postanowiłem jednak pójść za ciosem i zrobić sosik Chilli-kokos-limonka już wczoraj :)

chciałem się przekonać czy uda się zachować jednolita konsystencję w niskich temperaturach.. jak wiadomo można sobie zrobić mleczko kokosowe z wiórków zalewając je wrzątkiem i potem odciskając.. a mleczko tłuste, a tłuszczyk odkłada się na górze i sos w stylu tabasco byłby bez sensu.. 

w temp. pokojowej po wystygnięciu sos był stabilny, po nocy na chłodzie zgęstniał nieco, ale nic się z niego nie wytrąciło :D

skrobia ziemniaczana w małej ilości to świetny stabilizator jak na razie.. 

sosik zapakowany w słoiczki, właśnie się pasteryzuje hehe 

Bardzo podobny w smaku do curry, zapomniałem dodać listków limonki kafir :( byłby pewnie aromatyczniejszy, chociaż i jest jest bardzo ostry i smaczny. 

 

Skład:

- 1l soku owocowego (najlepiej jakiś egzotyczny, jak użyłem z granatu)

- 4 cebule

- 150g wiórków kokosowych 

- skórka i sok z 3 limonek

- 6 łyżek sosu rybnego

- pół główki czosnku

- 6 łyżek cukru trzcinowego 

- 2 łyżki cukru białego

- 3 łyżki soli do przetworów

- 600ml wody

- 1.5 łyżki skrobi ziemniaczanej 

- 4 łyżki octu

- pół garści suszonych chilli

 

Składniki wrzucamy do garnka, gotujemy 30-40 min (uwaga, może kipieć) i blendujemy.

Dodajemy skrobię rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody i gotujemy 2min. 

Przecieramy przez sito i łączymy z (tego nie dodawać wcześniej do gotowania) sokiem z limonek, octem i sosem rybnym. 

 

Szczególnie mama na rzęsach chodziła, uwielbia kokosa jak mało co hehe ładnie pachniało curry.. 

Sos oczywiście średnio nada się do kanapki z szynką czy steka - jakoś nie widzę tego połączenia smaków  :rolleyes: za to do zup, zaostrzania sosów, ryżu, makaronu, dań orientalnych itp itd. będzie na pewno świetny! 

Dodatkowo pozostałości po przecieraniu są bardzo smaczne - połowę odłożyłem do niedzielnego curry (za tydzień) a połowę zamroziłem z zamiarem zrobienia pierożków (farsz z tych pozostałości i odrobiny mięska surowego, to i pierożki i MNIAM! albo jakby to zrobili oryginalnie wieprzowina siekana z krewetkami hehe). 

 

post-52552-0-55314600-1389600799_thumb.jpg

 

post-52552-0-91241900-1389600806_thumb.jpg

 

post-52552-0-13421100-1389600812_thumb.jpg

 

post-52552-0-40515100-1389600814_thumb.jpg

 

Pierwszy test (po 20g na głowę hehe) kiełbaski przeprowadzony. 

Wygląda i smakuje jak należy, aczkolwiek jeszcze nie wyrobiła w sobie tego smaczku specyficznego. Pozdrawiam 

Teatralnie!

 

post-52552-0-13149500-1389600821_thumb.jpg

Edytowane przez PanBoczek

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326468
Udostępnij na innych stronach

Nadszedł czas na sprzęty kuchenne hehe 

najpierw odszedł malakser, potem mikser i szejker do margarity xD a kilka dnie temu okazało się, że malutki zelmerek 5iątka też chyli się ku upadkowi.. 

Przed wielkanocą będę musiał skombinować nowy sprzęcik, ale na razie do małych prac.. może da się troszkę tego odratować :) 

Rozebrałem tak jak się tylko dał, wyczyściłem i posprawdzałem (swoją drogą - zawsze po pracy był myty! a w środku taki syf zastałem, że głowa mała.. niby obudowa szczelna itp itd, ale bród zawsze drogę znajdzie.. ba.. na gwarancji nawet rozkręcać go nie można do czyszczenia).

Niestety problem tkwi w samym sercu silniczka.. zwolnione obroty, straszny hałas i coś więcej niż iskry - porównałbym raczej do świeczki w kuchence mikrofalowej - piorun kulisty czy inne wyładowanie. 

Przy ostatnim użyciu było wszyscy cacy - odłożone normalnie a problem powstał w międzyczasie. 

Jeżeli ktoś się zna na tych cudach techniki.. czy da się to jakoś domowo lub niskim kosztem naprawić? 

Nowy silniczek w całości kosztuje 160zł+wysyłka :( 

W psującym się (ALE JESZCZE DZIAŁAJĄCYM!) silniczku powodem nie jest żadne tarcie - sprawdziłem wszystko, podpiąłem do prądu i obejrzałem 'na golasa' (silniczek - nie ja  :laugh: ) skąd to wychodzi.. poza tym wydać po czarnym kolorze na tych rudych kabelkach  :facepalm:  :rolleyes:

 
post-52552-0-95058900-1389711496_thumb.jpg
 
post-52552-0-18209100-1389711502_thumb.jpg
 
Żeby smętnie nie było.. hehe wyciągnąłem sobie do kopenhaskiej ostatni kawałem krakowskiej ze spółdzielni.,. 
przepyszna! mrożenie nic w niej nie popsuło :) oczywiście do tego jugurcik.. marynowana chilli w środku, przyprawa chilli proszkowa na wierzchu, do tego kropelki mad dog i moje malinowe tabasco hiehie 
dolewaniu końca nie było :X 
 
post-52552-0-38657800-1389711517_thumb.jpg
 
post-52552-0-84071900-1389711522_thumb.jpg
 
I na koniec przestroga.. nawet w zaufanym sklepie nie ufaj nieznajomym pracownikom! 
A już na pewno nie pozwalaj kroić tymże mięsa na steki.. kończy się to paseczkami wołowiny zamiast pysznego, soczystego stejka! (ukrojony plaster 1cm i na dodatek wzdłuż włókien.. no ludzie kto tak robi) Pozdrawiam
 
post-52552-0-54417800-1389711529_thumb.jpg

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326707
Udostępnij na innych stronach

W wirniku tego silniczka musisz przetoczyć komutator, wypiłować izolację między działkami no i oczywiście wymienić szczotki. Każdy zakład elektromechaniczny załatwi Ci sprawę.

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326711
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję bardzo Pepe :) dowiem się ile to będzie kosztować i czy warto naprawiać, czy kupić coś nowego. 

Myślałem, że może sam ogarnę jakoś temat hehe ale musiałbym się nauczyć co to jest komutator, gdzie są działki i szczotki hehehe 

w duszy liczyłem, że ktoś napisz "popsikaj wd40 i będzie śmigać"  :laugh:  :laugh:  :rolleyes:  :facepalm:

nie wiem na co liczyłem.. w końcu takie zelmerki to 'jednorazówki', których bez łamania plastiku otworzyć nie idzie hehe Pozdrawiam :thumbsup:

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326712
Udostępnij na innych stronach

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326733
Udostępnij na innych stronach

Za 150 to są egzemplarze wystawowe. Żeby kupić nówkę sztukę trzeba dołożyć ponad stówkę.

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326735
Udostępnij na innych stronach

„Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku!
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326743
Udostępnij na innych stronach

@Maad, Jest dostępny w czterech sklepach na terenie Warszawy, jest napisane, ze ma 24 miesiące gwarancji, można zadzwonić, podjechać obejrzeć i zadecydować o ew. zakupie.

 

pozdr

Sent from my Nokia 1011
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326745
Udostępnij na innych stronach

 

 

Myślałem, że może sam ogarnę jakoś temat
 

skoro życie ma mu się końcowi , weź bardzo drobny papier ścierny gradacji 220 -240 i wyczyść lamelki komutatora z czarnego grafitu ,pozostałości po szczotkach , następnie musisz czymś bardzo cieńkim usunąć pozostałości po szlifowaniu  z pomiędzy lamelek , znaczy z tych rowków, zaczynając od zwojów wirnika do zewnątrz , tak aby nie rysować po samych blaszkach tylko z tych rowków wygarnąć ,jeżeli masz izopropanol można też wymyć sam komutator, WD nie polecam bo jest tłusty , może być spray "kontakt " nie wiem jak wyglądają szczotki bo nie zawsze konieczna jest ich wymiana .. tyle co mogę poradzić 

Da Bóg dzień ,da i radę.

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326746
Udostępnij na innych stronach

1900 wat

 

A co jest napisane na tabliczce znamionowej? Podają moc taką hmmm ... mniej marketingową a bardziej realną?

 

 

bwie - można zadzwonić na infolinię i zapytać ile sztuk mają w danym sklepie - jak tylko jedną, to na bank powystawowa

nie mówię, że to dyskwalifikuje zakup, ale warto wiedzieć, jak kreatywnie podchodzi firma euro-rtv-agd do problemu pozbywania się eksponatów wystawowych

Edytowane przez Maad

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326747
Udostępnij na innych stronach

jak tylko jedną, to na bank powystawowa

nie mówię, że to dyskwalifikuje zakup, ale warto wiedzieć, jak kreatywnie podchodzi firma euro-rtv-agd do problemu pozbywania się eksponatów wystawowych

 

I tak i nie, bo chcąc kupić pewien model telewizora, okazało się, że w każdym ze sklepów jest po jednym, a był to model raczej mniej popularny. Natomiast w związku z tym, że z wystawy to kupiłem taniej ale sam musiałem zaproponować.

 

 

Ale Pana Boczka ta dyskusja chyba nie interesuje. :)

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326753
Udostępnij na innych stronach

maszynka zelmera to raczej nie jest towar mniej popularny ... ale faktycznie może nie zaśmiecajmy Robertowi tak apetycznego wątku :)

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326757
Udostępnij na innych stronach

 

1900 wat

 

A co jest napisane na tabliczce znamionowej? Podają moc taką hmmm ... mniej marketingową a bardziej realną?

 

Sprawdziłem bardziej realna na tabliczce jest 650 Wat :(

 

Proszę modelatora o posprzątanie , bo nie w temacie.

Edytowane przez boob96
„Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku!
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326758
Udostępnij na innych stronach

Oj nie na temat.... jak nie na temat jak na temat hehe ;) w końcu czymś się to mięso mieli! 

Dzięki za rady.. będę myślał - kusi mnie alfa być może kiedyś dorobienie napędu, chociaż z moim roztrzepaniem przy pracy.. szkoda palców hehe 

w sumie jak na zelmerku 5tce dawałem spokojnie radę to na 8ce byłoby naprawdę dobrze.. wyjdzie w praniu :P 

Duchu dzięki! Jutro pobawię się w maka gajwera, a nuż się uda ;) obdzwoniłem lokalne zakłady naprawy takich urządzeń i co? 

WSZYSTKIE małe zakłady się zwinęły tylko reklamy w necie zostały.. jedyna możliwość podejść do stacji napraw pojazdów hehe 

mam ten luzik, że na razie nie szykuje mi się żadne mielenie, ani większe ani mniejsze  :cool:

 

Brzmią mi w głowie słowa napisane przez Maxella, że każdy chociaż raz powinien wykorzystać maszynkę ręczną i przekonać się na własnej skórze jak wyglądała kiedyś produkcja kiełbas hehehe  :rolleyes: a nuż mi się spodoba? Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326763
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.