Wujaszek Tom Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1001 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Robercie Bazylu Jojo zapraszam http://www.chilihead.pl/viewforum.php?f=41&sid=d61cf2681e322445a0252f439230aea7 Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1002 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Electra zdecydowanie TAK powiem więcej.. na razie to pitu pitu na szybko było hehe jeżeli już będę robił większą partię to zrobię tak, aby była wyjątkowo - tzn zamierzam papryczki uwędzić pieczenie też pewnie by zdało egzamin, chociaż chyba lepiej byłoby opalić je na grillu Jojo widzę, że znasz temat pikanterii dużo lepiej niż ja hehe nigdy nie wpadłem na to żeby dodawać sos chilli dla samej ostrości, zawsze też dla smaku..jak chcę samą ostrość to papryczkę dodaję może pokuszę się o zrobienie koncentratu z minimalną ilością smaku a maksymalnym poziomem ostrości hehe zawsze pozostaje gaz pieprzowy, gdzieś chyba go BigMama jeszcze ma xD Wujaszku fajne forum bardzo mi przypomina inne hehe podjaranie tematem, testy, odmiany ba nawet growboxy aż tak się chilli nie podniecam, ale od razu znalazłem to o czym wczoraj myślałem tzn. fermentowanie chilli.. będzie z tego coś ciekawego może!dzięki za link! Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1003 Opublikowano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Postanowiłem jednak pójść za ciosem i zrobić sosik Chilli-kokos-limonka już wczoraj chciałem się przekonać czy uda się zachować jednolita konsystencję w niskich temperaturach.. jak wiadomo można sobie zrobić mleczko kokosowe z wiórków zalewając je wrzątkiem i potem odciskając.. a mleczko tłuste, a tłuszczyk odkłada się na górze i sos w stylu tabasco byłby bez sensu.. w temp. pokojowej po wystygnięciu sos był stabilny, po nocy na chłodzie zgęstniał nieco, ale nic się z niego nie wytrąciło skrobia ziemniaczana w małej ilości to świetny stabilizator jak na razie.. sosik zapakowany w słoiczki, właśnie się pasteryzuje hehe Bardzo podobny w smaku do curry, zapomniałem dodać listków limonki kafir byłby pewnie aromatyczniejszy, chociaż i jest jest bardzo ostry i smaczny. Skład:- 1l soku owocowego (najlepiej jakiś egzotyczny, jak użyłem z granatu)- 4 cebule- 150g wiórków kokosowych - skórka i sok z 3 limonek- 6 łyżek sosu rybnego- pół główki czosnku- 6 łyżek cukru trzcinowego - 2 łyżki cukru białego- 3 łyżki soli do przetworów- 600ml wody- 1.5 łyżki skrobi ziemniaczanej - 4 łyżki octu- pół garści suszonych chilli Składniki wrzucamy do garnka, gotujemy 30-40 min (uwaga, może kipieć) i blendujemy.Dodajemy skrobię rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody i gotujemy 2min. Przecieramy przez sito i łączymy z (tego nie dodawać wcześniej do gotowania) sokiem z limonek, octem i sosem rybnym. Szczególnie mama na rzęsach chodziła, uwielbia kokosa jak mało co hehe ładnie pachniało curry.. Sos oczywiście średnio nada się do kanapki z szynką czy steka - jakoś nie widzę tego połączenia smaków za to do zup, zaostrzania sosów, ryżu, makaronu, dań orientalnych itp itd. będzie na pewno świetny! Dodatkowo pozostałości po przecieraniu są bardzo smaczne - połowę odłożyłem do niedzielnego curry (za tydzień) a połowę zamroziłem z zamiarem zrobienia pierożków (farsz z tych pozostałości i odrobiny mięska surowego, to i pierożki i MNIAM! albo jakby to zrobili oryginalnie wieprzowina siekana z krewetkami hehe). Pierwszy test (po 20g na głowę hehe) kiełbaski przeprowadzony. Wygląda i smakuje jak należy, aczkolwiek jeszcze nie wyrobiła w sobie tego smaczku specyficznego. Pozdrawiam Teatralnie! Edytowane 13 Stycznia 2014 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1004 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Nadszedł czas na sprzęty kuchenne hehe najpierw odszedł malakser, potem mikser i szejker do margarity xD a kilka dnie temu okazało się, że malutki zelmerek 5iątka też chyli się ku upadkowi.. Przed wielkanocą będę musiał skombinować nowy sprzęcik, ale na razie do małych prac.. może da się troszkę tego odratować Rozebrałem tak jak się tylko dał, wyczyściłem i posprawdzałem (swoją drogą - zawsze po pracy był myty! a w środku taki syf zastałem, że głowa mała.. niby obudowa szczelna itp itd, ale bród zawsze drogę znajdzie.. ba.. na gwarancji nawet rozkręcać go nie można do czyszczenia).Niestety problem tkwi w samym sercu silniczka.. zwolnione obroty, straszny hałas i coś więcej niż iskry - porównałbym raczej do świeczki w kuchence mikrofalowej - piorun kulisty czy inne wyładowanie. Przy ostatnim użyciu było wszyscy cacy - odłożone normalnie a problem powstał w międzyczasie. Jeżeli ktoś się zna na tych cudach techniki.. czy da się to jakoś domowo lub niskim kosztem naprawić? Nowy silniczek w całości kosztuje 160zł+wysyłka W psującym się (ALE JESZCZE DZIAŁAJĄCYM!) silniczku powodem nie jest żadne tarcie - sprawdziłem wszystko, podpiąłem do prądu i obejrzałem 'na golasa' (silniczek - nie ja ) skąd to wychodzi.. poza tym wydać po czarnym kolorze na tych rudych kabelkach Żeby smętnie nie było.. hehe wyciągnąłem sobie do kopenhaskiej ostatni kawałem krakowskiej ze spółdzielni.,. przepyszna! mrożenie nic w niej nie popsuło oczywiście do tego jugurcik.. marynowana chilli w środku, przyprawa chilli proszkowa na wierzchu, do tego kropelki mad dog i moje malinowe tabasco hiehie dolewaniu końca nie było :X I na koniec przestroga.. nawet w zaufanym sklepie nie ufaj nieznajomym pracownikom! A już na pewno nie pozwalaj kroić tymże mięsa na steki.. kończy się to paseczkami wołowiny zamiast pysznego, soczystego stejka! (ukrojony plaster 1cm i na dodatek wzdłuż włókien.. no ludzie kto tak robi) Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1005 Opublikowano 14 Stycznia 2014 W wirniku tego silniczka musisz przetoczyć komutator, wypiłować izolację między działkami no i oczywiście wymienić szczotki. Każdy zakład elektromechaniczny załatwi Ci sprawę. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1006 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dziękuję bardzo Pepe dowiem się ile to będzie kosztować i czy warto naprawiać, czy kupić coś nowego. Myślałem, że może sam ogarnę jakoś temat hehe ale musiałbym się nauczyć co to jest komutator, gdzie są działki i szczotki hehehe w duszy liczyłem, że ktoś napisz "popsikaj wd40 i będzie śmigać" nie wiem na co liczyłem.. w końcu takie zelmerki to 'jednorazówki', których bez łamania plastiku otworzyć nie idzie hehe Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1007 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Robson, najprostszy Zelmerek "8"http://www.ceneo.pl/14582079 to ok 150 pln http://www.ceneo.pl/Maszynki_do_mielenia;0112-0;017Zelmer_P0-230050.htm pozdr. Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1008 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Za 150 to są egzemplarze wystawowe. Żeby kupić nówkę sztukę trzeba dołożyć ponad stówkę. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1009 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Maad masz racje, ja zakupiłem grudniu taką http://www.electro.pl/Maszynka_ZELMER_MM1200_84_Ivory-sE033102.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=2014-01&utm_content=728173 Ma 1900 wat i spisuje się b.dobrze Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1010 Opublikowano 14 Stycznia 2014 @Maad, Jest dostępny w czterech sklepach na terenie Warszawy, jest napisane, ze ma 24 miesiące gwarancji, można zadzwonić, podjechać obejrzeć i zadecydować o ew. zakupie. pozdr Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1011 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Myślałem, że może sam ogarnę jakoś temat skoro życie ma mu się końcowi , weź bardzo drobny papier ścierny gradacji 220 -240 i wyczyść lamelki komutatora z czarnego grafitu ,pozostałości po szczotkach , następnie musisz czymś bardzo cieńkim usunąć pozostałości po szlifowaniu z pomiędzy lamelek , znaczy z tych rowków, zaczynając od zwojów wirnika do zewnątrz , tak aby nie rysować po samych blaszkach tylko z tych rowków wygarnąć ,jeżeli masz izopropanol można też wymyć sam komutator, WD nie polecam bo jest tłusty , może być spray "kontakt " nie wiem jak wyglądają szczotki bo nie zawsze konieczna jest ich wymiana .. tyle co mogę poradzić Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1012 Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) 1900 wat A co jest napisane na tabliczce znamionowej? Podają moc taką hmmm ... mniej marketingową a bardziej realną? bwie - można zadzwonić na infolinię i zapytać ile sztuk mają w danym sklepie - jak tylko jedną, to na bank powystawowanie mówię, że to dyskwalifikuje zakup, ale warto wiedzieć, jak kreatywnie podchodzi firma euro-rtv-agd do problemu pozbywania się eksponatów wystawowych Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Maad Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1013 Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) jak tylko jedną, to na bank powystawowanie mówię, że to dyskwalifikuje zakup, ale warto wiedzieć, jak kreatywnie podchodzi firma euro-rtv-agd do problemu pozbywania się eksponatów wystawowych I tak i nie, bo chcąc kupić pewien model telewizora, okazało się, że w każdym ze sklepów jest po jednym, a był to model raczej mniej popularny. Natomiast w związku z tym, że z wystawy to kupiłem taniej ale sam musiałem zaproponować. Ale Pana Boczka ta dyskusja chyba nie interesuje. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 maszynka zelmera to raczej nie jest towar mniej popularny ... ale faktycznie może nie zaśmiecajmy Robertowi tak apetycznego wątku Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1015 Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) 1900 wat A co jest napisane na tabliczce znamionowej? Podają moc taką hmmm ... mniej marketingową a bardziej realną? Sprawdziłem bardziej realna na tabliczce jest 650 Wat Proszę modelatora o posprzątanie , bo nie w temacie. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez boob96 Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1016 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Oj nie na temat.... jak nie na temat jak na temat hehe w końcu czymś się to mięso mieli! Dzięki za rady.. będę myślał - kusi mnie alfa być może kiedyś dorobienie napędu, chociaż z moim roztrzepaniem przy pracy.. szkoda palców hehe w sumie jak na zelmerku 5tce dawałem spokojnie radę to na 8ce byłoby naprawdę dobrze.. wyjdzie w praniu :P Duchu dzięki! Jutro pobawię się w maka gajwera, a nuż się uda obdzwoniłem lokalne zakłady naprawy takich urządzeń i co? WSZYSTKIE małe zakłady się zwinęły tylko reklamy w necie zostały.. jedyna możliwość podejść do stacji napraw pojazdów hehe mam ten luzik, że na razie nie szykuje mi się żadne mielenie, ani większe ani mniejsze Brzmią mi w głowie słowa napisane przez Maxella, że każdy chociaż raz powinien wykorzystać maszynkę ręczną i przekonać się na własnej skórze jak wyglądała kiedyś produkcja kiełbas hehehe a nuż mi się spodoba? Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1017 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Wyślij do mnie to Ci naprawię ... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1018 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Robciu, znalazłem coś espeszjali for ju żeby łatwiej szła ta Twoja dietka kopenhaska Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1019 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Miro tego by jeszcze brakowało żebym ten szmelc ludziom ciężko pracującym pocztą na głowę zwalał hehehe nie mam sumienia z resztą BigMama przed chwilą rzekła: "Nie będziemy tego szmelcu naprawiać, szkoda ludziom głowę zawracać!" jak sam nie uruchomię to baj baj może to i lepiej bo miałem wątpliwości co do poprawności działania, źle spasowane, niepasujące do siebie części = za luźny ślimak (nie dało się go wsadzić w metalową obudową żeby centralnie wychodziła końcówka do napędu), nóż i sitka to w ogóle.. produkowały taki ciemny osad, który przy mieleniu trzeba wybierać pieczołowicie - może to było w ogóle powodem przeciążenia silniczka.. nie wspomnę, że słabo się mieliło niemalże wszystko Mareczku dobre! chciałem coś takiego w praktyce zastosować w formie chilli... tylko kurczę zapomniałem, że uwielbiam ostre strzał w stopę hehe Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1020 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Lubię taką robotę ...... sam miałem swoją Dianę wyrzucić, ale kupiłem nowe koła zębate i do bułki tartej jak znalazł. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-326847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1021 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Popracuję jeszcze sam nad tym.. chociaż wszystko inne też do wymiany, coraz mniej sensu w naprawie widzę hehe Kupne tabasco się kończy powoli (a raczej szybko bo już z gwinta jadę xD) więc zrobiłem zamiennik :P coby strzykawką uzupełniać małą buteleczkę heheco wygoda to wygoda.. Wziąłem skład Mad Doga i na tym oparłem moje tabasco, które miało być nieco ostrzejsze.. okazało się wielokrotnie ostrzejsze hehehe już 20 minut ładnie pali w usta i język ale bardzo przyjemnie 2 rodzaje papryczek - bird's eye i meksykańskie wędzone.. cuś tam (kiedyś już pokazywałem) o bardzo miłym i intensywnym aromacie. Gotowane w wodzie z solą 15 minut, potem nakryte talerzykiem na godzinkę żeby się 'zaparzyło'. Ocet jabłkowy, melasa z trzciny cukrowej i cukier trzcinowy dodane do wystudzonej mieszanki (widać jak woda zmieniła ładnie kolor od samych papryczek).. ponownie wszystko zagotowane i stabilizowane skrobia ziemniaczaną.. tym razem dosłownie ociupinkę.. 1/2 łyżeczki do herbaty. Zblendowane z pestkami przed jakieś 15 minut, przetarte i voila pyszne, ostre i mogłoby spokojnie robić za produkt wytwarzany masowo.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-327137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1022 Opublikowano 16 Stycznia 2014 calkiem niezle wyglada jak lubisz tak ostro to moze cos takiego http://www.maddog357.com/ Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-327141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1023 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Electra dzięki, ale nie rajcują mnie te ich super ostre i super drogie sosy raczej wolałbym nabyć suszone papryczki ostrych odmian do własnych eksperymentów.. jakby ktoś zauważył na allegro lub wiedział gdzie kupić TANIO ostre zasuszeńce proszę o cynk butha czy trinidad scorpion, naga jolokia ew. habanero, scotch bonnet, piri piri.. Nadal niestety u nas zdzierają po prostu.. w większości internetowych sklepów papryczki są 2x albo więcej droższe niż być powinny.. nawet na przykładzie tych Birds Eye.. w masali są po 5zł 50g a gdzie indziej ponad dychę.. Bazyl nie ma wyjścia hehe chcę zmielić sobie wołowinkę na piątek.. więc wyszukałem ręczną maszynkę u babci.. trzeba szukać alternatywnych rozwiązań zaraz zmielę i będę miał.. w sumie zmielę, zrobię fotkę i dopiero posta wyślę hehehe xD No i fajno sprawnie się zmieliło.. aczkolwiek ponad godzinę szorowałem tego starocia (nieużywanego już z 12-15 lat..) i tak nie do końca doczyściłem.. przynajmniej tak gdzie dotykało mięso było ok hehe co ciekawe nożyk ostry, wszystko spasowane na styk.. gładko poszło!Zawsze lepsze burgery krwiste niż twarde befsztyki.. Pozdrawiam rosyjski sprzęcik ale raczej nie zabytek hehe Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-327222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #1024 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Wczoraj sam pokusiłem się o mały nastaw.. jak pewnie wszystko co zmierza ku dobremu.. za mało :lol: degustatorzy będą za 2 lata narzekać, że trunek 'trąci malizną' :lol: Jak to u mnie.. lekka prowizorka drożdże Biowin w płynie MD robiona na soku truskawkowym.. Miodu - 1l bardzo dobry, aromatyczny i z rodowodem :P z okolic Ostrowi Mazowieckiej.. a kolejny 1l wielokwiatowy marki Aro.. tak dla równowagi :P 2l miodu rozrobione 3l wody, gotowane 40 minut, piana zdejmowana na bieżąco. (teraz doczytałem, że będzie to miód sycony :grin: ..a ja pewnie nienasycony hehe jego ilością) Brzeczka rozcieńczona wodą i MD do niecałych 6ciu litrów, dziś rano zaczęła powoli pracować wychodzi na to, że produkuję mniej więcej trójniak.. pierwsze planowe zlewanie 1 września.. Pozdrawiam 2 lipiec 2013 - początek17 stycznia 2014 - butelkowanieponad 6 miesięcy i 2 zlewania znad osadu i gdzieś się w tym wszystkim magia kryje, MAGIA powiadam! było (o ile wierzyć temu co wtedy napisałem ) niecałe 6 litrów.. a do butelkowania poszło 4.5 litra no nic... hehehe postoi sobie jeszcze z roczek, półtora w piwnicy :P a ja niechybnie muszę nowy nastawić, bo chociaż nie spróbowałem, to pachnie niesamowicie ^^ w niedzielę zrobimy mały test smakowy.. Wyszedł bardzo klarowny i (przynajmniej wg mnie) ma piękny kolorek zobaczymy co z tego będzie... Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-327402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1025 Opublikowano 17 Stycznia 2014 niecałe 6 litrów.. a do butelkowania poszło 4.5 litra Bobo, znaczy się trochę "odeszło" na próbowanie podczas produkcji :rolleyes: :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/41/#findComment-327411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.